Broodjes wildpastei

1 januari 2016 | Jorien Slager

In het najaar breekt in de restaurants traditioneel de wildperiode aan. Waarom zouden lunchrooms daaraan niet meedoen? Maar dan natuurlijk wel op een geheel eigen wijze, want reerug en zwijnensteak zijn al breed genoeg verkrijgbaar. Verras uw klanten met wildpasteibroodjes, bijvoorbeeld met hertenvlees. Een nieuwe dimensie aan wat op het eerste gezicht een saucijzenbroodje lijkt, maar dat heel verrassend niet is.

Ingrediënten (10 broodjes)

450 gram bladerdeeg 
500 gram mager hertenvlees (of ander wildvlees naar smaak)
250 gram champignons 
sap van 2 sinaasappels 
1/4 theelepel majoraan 
1/4 theelepel peper 
1/2 theelepel zout 
20 ml cognac 
5 eetlepels room 
1 bosje peterselie, fijngehakt 
1 eetlepel melk 
2 eierdooiers

Bereiding

Maal het hertenvlees door de vleesmolen of in een keukenmachine fijn tot gehakt, braad het in wat boter aan en roer het rul. Borstel de champignons schoon, snijd ze klein en voeg ze, samen met de sinaasappelsap, majoraan, peper en zout, toe aan het vlees. Bak net zolang tot al het vocht is verdampt. Voeg cognac toe, steek het aan en laat het uitbranden. Laat vervolgens het vlees afkoelen.

Ontdooi het bladerdeeg. Meng peterselie en slagroom door het afgekoelde vlees, verdeel het geheel over het bladerdeeg en vouw het deeg vervolgens stevig dicht. Roer de eierdooiers met melk los en bestrijk de pakketjes ermee. Leg de broodjes op een afgespoelde bakplaat, laat ze 15 minuten rusten en bak ze dan 25-30 minuten af in een voorverwarmde oven op 200 °C. Warm serveren. Strooi voor het bakken eventueel af met sesamzaadjes en/of maanzaadjes.

Bereidingstijd

60 minuten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op Reportage: Koffie Society

Marco Smit is master barista. Hij is acht jaar geleden begonnen met koffie. 7 jaar geleden met De Koffie Society. Na drie jaar heeft hij 'De Gooische koffiebus' aangeschaft. Zo kunnen klanten door het hele land genieten van de lekkerste koffie. De Gooische Koffiebus werd in 2014 uitgeroep...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Amsterdam Opening
Coffeecompany opent nieuw filiaal aan Bos en Lommerplein

Coffeecompany opent in mei zijn deuren aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. Het is de eerste nieuwe huurder sinds het plein in handen is van Propertize. De koffieketen betrekt het pand van 133 vierkante meter aan de rechterkant van de trap die vanaf de Bos en Lommerweg naar het plein toe leidt. ...

Video
"We bakken 10.000 American pancakes per jaar

The Blueberry is een Amerikaanse lunchroom gevestigd op twee plekken in Amersfoort. De vestiging op Emiclaerhof in Amersfoort-Noord bevat zo’n 70 binnen- en 60 buitenzitplaatsen. Door het hippe en stijlvolle interieur voelt het echt alsof je in Amerika zit. De doelgroep wisselt per locatie,...

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: