Bierbeleving met vintage bockbier

20 september 2017 | Thijs Jacobs

Gasten willen tegenwoordig meer dan alleen een goed glas bier. Ze willen beleving. Het verhaal achter een bier. Al eens aan een vintage bockbier kaart gedacht dit najaar? Maak de bockbierbeleving bovendien compleet met heerlijke bijpassende hapjes. Wat maakt vintage bockbier dan zo bijzonder? Het is een ware smaaksensatie!

Aging van bockbier

Al een aantal jaar brengen diverse brouwers oudere vintage bockbieren op de markt. Niet voor niets, omdat de smaak fantastisch kan evolueren. Zo vermindert de hopbitterheid en moutbitterheid in het eerste jaar en maken zij plaats voor aroma’s en smaak van zwart fruit zoals bramen en bosbes, maar ook de smaak van pruimen. De karamel komt verder naar voren en verandert bovendien in port-, cognac- en sherrytonen. De bockbieren worden intenser van smaak, mede ook door de afname van koolzuur en het ontstaan van een zachte, ronde nasmaak.

Wel of geen hergisting

Bewaar als horecazaak daarom eens de bockbieren van meerdere jaren. Leg ze in een kelder of op een donkere plek met een stabiele temperatuur, het liefste rond de 15 graden. Belangrijk om bij de bewaring mee te nemen is dat de rijping van bockbieren bij hergistend bockbier vooral in het eerste jaar plaatsvindt en bij niet hergistende bockbieren pas na het eerste jaar. De bockbiertijd komt er weer aan. Serveer je gast daarom in oktober een mooi vintage bockbier proefplankje met bijpassende hapjes voor de optimale bockbierbeleving. Heel wat brouwerijen en zelfs groothandels, zoals de Kweker, verkopen van diverse bockbiermerken vintage bier.

Vintage bockbier inspiratie opdoen?

Bezoek op maandag 16 oktober 2017 een inspirerende en bovenal bijzondere vintage bockbier bier&food masterclass in Fort Everdingen. Nederlands bekende zytholoog en biersommelier Fiona de Lange inspireert je met tientallen jaren oude bockbieren en veel inhoudelijke informatie over bier&food en vintage bockbier. Wil je als zaak dit najaar of deze winter meer doen met bier&food? Neem dan zeker de kaart mee! Voor meer informatie en aanmelding, de plaatsen zijn beperkt dus wees er snel bij, kijk op www.fionadelange.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Achtergronden Vega
10x vegan innovatie op Horecava 2020

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. In deze blog zet ProVeg Nederland 10 van de meest vernieuwende ...

Events Achtergronden
Horecava werd goed bezocht dit jaar

Op de 64e editie van de Horecava was de hele horecawereld weer goed vertegenwoordigd de afgelopen vier dagen. De vele nieuwe initiatieven, waaronder The Coffee Stage, de werelden van het TrendLAB en het Start-upLAB met ruim 70 ondernemers waren goed bezocht. Veel aandacht was er voor duurzame thema&...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: