Bezorgen vanuit de horeca enorm in trek

22 augustus 2016 | Thijs Jacobs

Bezorgen is de grote trend. De potentie van de bezorgdiensten voor food wordt door lang niet iedereen op waarde geschat, maar in grotere steden als Utrecht en Amsterdam wordt menig voetganger nu al van de sokken gereden door de op tweewielers opererende bezorgers van bezorgdiensten als Foodora en Deliveroo. En wat te denken van de brommers van Thuisbezorgd? Op dit moment is er in Nederland een markt van foodbezorging vanuit de horeca van 695 miljoen euro, en dat zal doorgroeien naar 1,5 miljard euro in 2025, zo staat te lezen in een rapport van Food Service Instituut Nederland (FSIN), dat in september uitkomt en dat door het FD werd ingezien voor publicatie. 

Internationaal gezien is Uber al enige tijd actief met maaltijdbezorging onder de naam UberEats. Met name mannen en jongeren onder de 25 jaar bestellen vaak en steeds vaker. Toch zijn de kosten van bezorgen nu nog hoog, hetgeen de winstgevendheid van bezorgdiensten onder druk zet. Deze bedrijven zijn tevens genoodzaakt om een groot deel van hun inkomsten in te zetten voor (online) marketing, waardoor er rode cijfers geschreven worden. Schaalvergroting is dan ook een voorwaarde voor het succes van deze bedrijven, en zoals het er nu uitziet, wordt bezorgen steeds populairder. 

En het huis van 2025? Dat heeft geen keuken meer. Een koelkast, afvalemmer en magnetron zijn voldoende. De komst van Ubereats naar Nederland is aanstaande, aangezien het bedrijf in ons land al druk doende is met het werven van personeel. Is jouw zaak alaangesloten bij een bezorgdienst? 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Opening Koffie & thee
Betjeman & Barton Den Haag heropent vernieuwde theewinkel

De winkel van Theekopers Betjeman & Barton aan de Aert van der Goesstraat 1 in Den Haag heeft een metamorfose ondergaan. De volledig verbouwde winkel van het bekende Franse kwaliteitstheemerk zal op 16 november 2019 feestelijk worden heropend door de directeur van Betjeman & Barton Frankrijk...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Villa Heidetuin heeft het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Bergen op Zoom. De inzending van Villa Heidetuin gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Gegrilde Aubergineburger’ en kan naar wens als vegetarisch gerecht besteld worden. De mystery jury was vol ...

Awards
SVH presenteert de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca  

Op vrijdag 8 november heeft SVH de top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend gemaakt. Voor deze jaarlijkse wedstrijd werden dit jaar 150 leerbedrijven genomineerd. Tot maandag 4 november zijn deelnemende leerbedrijven met elkaar de strijd aangegaan om de eerste mijlpaal van de wedstrij...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: