Banketbakkerij Van Dijk doneert 2.100 bereklauwen aan Groene Hart Ziekenhuis

15 april 2020 | redactie

Banketbakkerij Van Dijk uit Gouda doneert 2.100 bereklauwen aan het Groene Hart Ziekenhuis. Op donderdag 16 april rijden banketbakkers Linda en Don Frederiks met hun karakteristieke bus met moorkop op het dak naar het ziekenhuis in Gouda om de specialiteit van het huis daar af te leveren aan alle hardwerkende zorgmedewerkers.

De bereklauw is een lokaal bekend gebakje van slagroom en cake. De donatie van 2.100 bereklauwen is het resultaat van dagen werk. De gift wordt gerealiseerd met dank aan veel donaties van klanten in de winkel en ondernemers uit de regio die ook de zorgmedewerkers van het Groene Hart Ziekenhuis een hart onder de riem willen steken.

Financiële donatie bovenop bereklauwen

''Dit jaar hebben we zelf de zorg van het Groene Hart Ziekenhuis mogen ervaren en waren we zo onder de indruk van hun inzet", zeggen ondernemers Linda en Don Frederiks. "Graag willen we al deze mensen en hun collega's in het zonnetje zetten, door te doen wat we goed kunnen: bereklauwen maken.” Naast de 2.100 bereklauwen willen de bakkers ook een donatie doen van 1.575 euro aan de Stichting Vrienden Van Het Groene Hart Ziekenhuis.

Van bakker tot banketbakkerij Van Dijk

Bakkerij Van Dijk is al 130 jaar een begrip in Gouda. In 1890 begint ondernemer Dirk van Dijk een winkel in brood en bakkerswaren in de Doelensteeg. Na de Tweede Wereldoorlog legt ondernemer Domie van Dijk zich toe op banket en roomboterkoekjes. In 1990 wordt de winkel aan de Doelenstraat ingrijpend gerenoveerd en het 100-jarig bestaan gevierd. De gemeente Gouda besluit tevens dat het pand een Monument is en plaatst het op de monumentenlijst. Op 4 september 2015 heeft het de koning behaagd het predicaat 'bij koninklijke beschikking' toe te kennen. Deze koninklijke onderscheiding werd officieel uitgereikt door de Commissaris van de Koning Jaap Smit en de burgemeester van Gouda. Per 1 juli 2018 zijn Linda en Don Frederiks de eigenaren van de geliefde banketbakkerij.

Fotografie: Pim Mul (Gouda)

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Awards
Yoghurt Barn genomineerd bij Coolest Dutch Brands 2020

Nederlanders eten de meeste yoghurt ter wereld. Toch is Yoghurt Barn het enige restaurant in Nederland dat geheel in het teken van deze frisse lekkernij staat. Wouter en Esther Staal hadden totaal geen ervaring in de horeca toen ze negen jaar geleden hun eerste Yoghurt Barn openden. Inmiddels hebben ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Opening Koffie & thee
Coffeelicious nu ook in de Albert Heijn in ‘s-Gravendeel

Na 2 succesvolle pick-up points met de Cookie Mobiel in ‘s-Gravendeel komt Coffeelicious nu vast in het assortiment bij AH Mahu ‘s-Gravendeel te liggen. Vanaf aanstaande zaterdag 17 oktober ligt Coffeelicious in het vaste assortiment bij AH Mahu ‘s-Gravendeel. In het assortiment zi ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: