Banketbakkerij Van Dijk doneert 2.100 bereklauwen aan Groene Hart Ziekenhuis

15 april 2020 | redactie

Banketbakkerij Van Dijk uit Gouda doneert 2.100 bereklauwen aan het Groene Hart Ziekenhuis. Op donderdag 16 april rijden banketbakkers Linda en Don Frederiks met hun karakteristieke bus met moorkop op het dak naar het ziekenhuis in Gouda om de specialiteit van het huis daar af te leveren aan alle hardwerkende zorgmedewerkers.

De bereklauw is een lokaal bekend gebakje van slagroom en cake. De donatie van 2.100 bereklauwen is het resultaat van dagen werk. De gift wordt gerealiseerd met dank aan veel donaties van klanten in de winkel en ondernemers uit de regio die ook de zorgmedewerkers van het Groene Hart Ziekenhuis een hart onder de riem willen steken.

Financiële donatie bovenop bereklauwen

''Dit jaar hebben we zelf de zorg van het Groene Hart Ziekenhuis mogen ervaren en waren we zo onder de indruk van hun inzet", zeggen ondernemers Linda en Don Frederiks. "Graag willen we al deze mensen en hun collega's in het zonnetje zetten, door te doen wat we goed kunnen: bereklauwen maken.” Naast de 2.100 bereklauwen willen de bakkers ook een donatie doen van 1.575 euro aan de Stichting Vrienden Van Het Groene Hart Ziekenhuis.

Van bakker tot banketbakkerij Van Dijk

Bakkerij Van Dijk is al 130 jaar een begrip in Gouda. In 1890 begint ondernemer Dirk van Dijk een winkel in brood en bakkerswaren in de Doelensteeg. Na de Tweede Wereldoorlog legt ondernemer Domie van Dijk zich toe op banket en roomboterkoekjes. In 1990 wordt de winkel aan de Doelenstraat ingrijpend gerenoveerd en het 100-jarig bestaan gevierd. De gemeente Gouda besluit tevens dat het pand een Monument is en plaatst het op de monumentenlijst. Op 4 september 2015 heeft het de koning behaagd het predicaat 'bij koninklijke beschikking' toe te kennen. Deze koninklijke onderscheiding werd officieel uitgereikt door de Commissaris van de Koning Jaap Smit en de burgemeester van Gouda. Per 1 juli 2018 zijn Linda en Don Frederiks de eigenaren van de geliefde banketbakkerij.

Fotografie: Pim Mul (Gouda)

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food
Utrechtse Lijnmarkt blijft in trek: ook speciaalzaak Strovaii opent haar deuren

De Utrechtse Lijnmarkt blijft onverminderd populair onder eigenaren van speciaalzaken. Medio maart opent traiteur en streekwinkel Strovaii haar deuren aan Lijnmarkt 27. Het is de zoveelste foodspeciaalzaak die een winkelruimte huurt in de straat. Utrechter Rob van de Bergh, kok en eigenaar van Strov ...

De horeca naar de stembus deel vijf; D66

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van Lunchroom wat de grote politiek partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernemers. B ...

Corona
Ruim de helft van Nederland vindt dat terrassen weer open kunnen

Uit onderzoek van I&O Research - in opdracht van de NOS - blijkt dat zes op de tien Nederlanders vindt dat de terrassen weer open kunnen. I&O Research doet regelmatig onderzoek naar het draagvlak van de coronomaatregelen. Uit het onderzoek blijkt dat de steun voor de maatregelen steeds verde ...

Interview Longread Themamaand energie
Lunchroomondernemers besparen op energie en maken zich op voor een tijdperk na corona

Besparen op vaste lasten is onvermijdelijk in deze uitdagende tijden. Een van de terugkerende posten is energie. Wanneer je het energieverbruik kunt laten dalen in de lunchroom, dan is er een goede besparing mogelijk. Zeker nu, want je mag immers geen gasten ontvangen in je lunchroom, waardoor de ve ...

Horeca naar de stembus deel vier: de SP

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van Lunchroom wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernemers. B ...

Financieel Horeca & Belasting
4 keer investeringsvoordeel voor uw lunchroom!

Waarschijnlijk kijkt u verbaasd op bij het lezen van de titel van dit artikel. In deze crisistijd investeren in mijn horecazaak, dat kan toch niet de bedoeling zijn? Toch kan het fiscaal voordelig kunnen zijn om uw investeringen niet uit te stellen. De Belastingdienst heeft namelijk de Baangerelatee ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: