Bakkerswinkel geopend in Rotterdam

12 januari 2015 |
Bakkerswinkel geopend in Rotterdam<

Op 9 januari opende de Bakkerswinkel een nieuwe grote locatie aan het Oostplein in Rotterdam. Vrienden, vriendinnen, studenten, gezinnen en collega’s
van bedrijven uit de hele regio kunnen er komen genieten van een heerlijk ontbijt, vers gemaakte sandwiches, een feestelijke high tea, ambachtelijk gebakken taart met - echt de lekkerste - koffie of een borrel met hartige hapjes in een fijne, huiselijke omgeving. Het is de tweede Bakkerswinkel in Rotterdam, want begin 2014 opende al een vestiging aan de Schiedamse Vest. Door het succes van deze kleinere vestiging groeide de vraag onder Rotterdammers naar een grotere Bakkerswinkel.

Metro
De nieuwste Bakkerswinkel ligt pal naast de metrolijnen A, B en C en is daardoor uitstekend bereikbaar voor ‘Bakkerswinkel liefhebbers’ uit alle regio’s van Rotterdam en omstreken. Naast een groot restaurant is er een ruime meeneemwinkel voor een snelle koffie met een knapperig broodje vanmenno, sandwich of croissant. Ook een heerlijke taart, quiche of een van de vele huisgemaakte jammetjes kunnen voor thuis worden meegenomen. Zomers zal er een gezellig terras zijn waar je in de zon en uit de wind heerlijk kunt onthaasten met al het lekkers van de Bakkerswinkel.

Visie
Het is de visie van Piet Hekker, oprichter en eigenaar van De Bakkerswinkel, om een kruisbestuiving te laten plaatsvinden tussen ambacht, creativiteit en stedelijke ontwikkeling waarbij mens, product en omgeving centraal staan. Met dit ambitieuze project brengt hij deze bijzondere visie in praktijk. De Bakkerswinkel is een ‘tweede thuis’ - knus, veilig, vertrouwd, modern en openminded - en een gezellige ontmoetingsplek voor de buurt. Een unieke plek met een eigenzinnige inrichting waar mensen bij elkaar komen ongeacht hun achtergrond. Hier wordt het eten bereid met plezier en liefde voor het ambacht. Omdat Piet hecht aan traditie en authenticiteit, werkt de bakkerij volgens het principe: gildemeester, gezel, leerling en is het bedrijf een opleidingsinstituut voor jonge ambachtsmensen. Kwaliteit en innovatie kenmerken alle Bakkerswinkels. Zo worden altijd de beste, verse (biologische) producten gebruikt die worden afgenomen van lokale producenten en leveranciers en in de open keuken voor iedereen zichtbaar tot de lekkerste gerechten klaargemaakt.

Inrichting
Het voormalige markante bankgebouw is grondig onder handen genomen door huisontwerper Piet Hein Eek. Zoals De Bakkerswinkel nieuwe producten ontwikkelt met respect voor de traditionele ingrediënten, zo ontwerpt Piet Hein Eek met respect en begrip voor de materialen. De verbouwing, die ruim drie maanden duurde, toont een oogstrelend en doordacht eindresultaat, natuurlijk in de herkenbare Bakkerswinkel stijl. De financiering werd in minder dan een dag via www.geldvoorelkaar.nl bijeen gebracht. Piet Hekker licht toe: “De Bakkerswinkel wil een plek bieden waar mensen zich thuis voelen en met elkaar verbonden zijn. Crowdfunding geeft dit gevoel van wederzijdse verbondenheid. Door deze vorm van financiering wordt De Bakkerswinkel (een beetje) van ons allemaal. Het vertrouwen van onze investeerders heeft ons veel vertrouwen gegeven in het succes van deze prachtige nieuwe vestiging.”

De locatie Oostplein is bewust gekozen omdat deze plek het centrum verbindt met de randgebieden en de Bakkerswinkel hier meer levendigheid zal brengen. Binnenkort bruist het op het Oostplein.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

trends Interview Longread
De allergrootste foodtrend? Vegan!

We kunnen er eigenlijk niet omheen: dé absolute foodtrend is vegan food. 2018 was het jaar van de vleesvervangers, 2019 bleek die van een verdere doorontwikkeling en verdere aandacht voor vegan in de professionele horecakeuken. In Dordrecht, uitgerekend de stad van de paardenslachterijen, ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Opening Culinair
Nieuwe Julia’s: nog sneller en uitgebreider assortiment

Alle stationswinkels van Julia’s krijgen een nieuwe uitstraling, een nog snellere service en een uitgebreider assortiment. Station Rotterdam Centraal heeft de primeur, vandaag is de nieuwe Julia’s daar voor het eerst te bezoeken. Als het nieuwe concept in de smaak valt bij reizigers is h...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: