Bakkerswinkel geopend in Rotterdam

12 januari 2015 |
Bakkerswinkel geopend in Rotterdam<

Op 9 januari opende de Bakkerswinkel een nieuwe grote locatie aan het Oostplein in Rotterdam. Vrienden, vriendinnen, studenten, gezinnen en collega’s
van bedrijven uit de hele regio kunnen er komen genieten van een heerlijk ontbijt, vers gemaakte sandwiches, een feestelijke high tea, ambachtelijk gebakken taart met - echt de lekkerste - koffie of een borrel met hartige hapjes in een fijne, huiselijke omgeving. Het is de tweede Bakkerswinkel in Rotterdam, want begin 2014 opende al een vestiging aan de Schiedamse Vest. Door het succes van deze kleinere vestiging groeide de vraag onder Rotterdammers naar een grotere Bakkerswinkel.

Metro
De nieuwste Bakkerswinkel ligt pal naast de metrolijnen A, B en C en is daardoor uitstekend bereikbaar voor ‘Bakkerswinkel liefhebbers’ uit alle regio’s van Rotterdam en omstreken. Naast een groot restaurant is er een ruime meeneemwinkel voor een snelle koffie met een knapperig broodje vanmenno, sandwich of croissant. Ook een heerlijke taart, quiche of een van de vele huisgemaakte jammetjes kunnen voor thuis worden meegenomen. Zomers zal er een gezellig terras zijn waar je in de zon en uit de wind heerlijk kunt onthaasten met al het lekkers van de Bakkerswinkel.

Visie
Het is de visie van Piet Hekker, oprichter en eigenaar van De Bakkerswinkel, om een kruisbestuiving te laten plaatsvinden tussen ambacht, creativiteit en stedelijke ontwikkeling waarbij mens, product en omgeving centraal staan. Met dit ambitieuze project brengt hij deze bijzondere visie in praktijk. De Bakkerswinkel is een ‘tweede thuis’ - knus, veilig, vertrouwd, modern en openminded - en een gezellige ontmoetingsplek voor de buurt. Een unieke plek met een eigenzinnige inrichting waar mensen bij elkaar komen ongeacht hun achtergrond. Hier wordt het eten bereid met plezier en liefde voor het ambacht. Omdat Piet hecht aan traditie en authenticiteit, werkt de bakkerij volgens het principe: gildemeester, gezel, leerling en is het bedrijf een opleidingsinstituut voor jonge ambachtsmensen. Kwaliteit en innovatie kenmerken alle Bakkerswinkels. Zo worden altijd de beste, verse (biologische) producten gebruikt die worden afgenomen van lokale producenten en leveranciers en in de open keuken voor iedereen zichtbaar tot de lekkerste gerechten klaargemaakt.

Inrichting
Het voormalige markante bankgebouw is grondig onder handen genomen door huisontwerper Piet Hein Eek. Zoals De Bakkerswinkel nieuwe producten ontwikkelt met respect voor de traditionele ingrediënten, zo ontwerpt Piet Hein Eek met respect en begrip voor de materialen. De verbouwing, die ruim drie maanden duurde, toont een oogstrelend en doordacht eindresultaat, natuurlijk in de herkenbare Bakkerswinkel stijl. De financiering werd in minder dan een dag via www.geldvoorelkaar.nl bijeen gebracht. Piet Hekker licht toe: “De Bakkerswinkel wil een plek bieden waar mensen zich thuis voelen en met elkaar verbonden zijn. Crowdfunding geeft dit gevoel van wederzijdse verbondenheid. Door deze vorm van financiering wordt De Bakkerswinkel (een beetje) van ons allemaal. Het vertrouwen van onze investeerders heeft ons veel vertrouwen gegeven in het succes van deze prachtige nieuwe vestiging.”

De locatie Oostplein is bewust gekozen omdat deze plek het centrum verbindt met de randgebieden en de Bakkerswinkel hier meer levendigheid zal brengen. Binnenkort bruist het op het Oostplein.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: