Bakkerswinkel geopend in Rotterdam

12 januari 2015 |
Bakkerswinkel geopend in Rotterdam<

Op 9 januari opende de Bakkerswinkel een nieuwe grote locatie aan het Oostplein in Rotterdam. Vrienden, vriendinnen, studenten, gezinnen en collega’s
van bedrijven uit de hele regio kunnen er komen genieten van een heerlijk ontbijt, vers gemaakte sandwiches, een feestelijke high tea, ambachtelijk gebakken taart met - echt de lekkerste - koffie of een borrel met hartige hapjes in een fijne, huiselijke omgeving. Het is de tweede Bakkerswinkel in Rotterdam, want begin 2014 opende al een vestiging aan de Schiedamse Vest. Door het succes van deze kleinere vestiging groeide de vraag onder Rotterdammers naar een grotere Bakkerswinkel.

Metro
De nieuwste Bakkerswinkel ligt pal naast de metrolijnen A, B en C en is daardoor uitstekend bereikbaar voor ‘Bakkerswinkel liefhebbers’ uit alle regio’s van Rotterdam en omstreken. Naast een groot restaurant is er een ruime meeneemwinkel voor een snelle koffie met een knapperig broodje vanmenno, sandwich of croissant. Ook een heerlijke taart, quiche of een van de vele huisgemaakte jammetjes kunnen voor thuis worden meegenomen. Zomers zal er een gezellig terras zijn waar je in de zon en uit de wind heerlijk kunt onthaasten met al het lekkers van de Bakkerswinkel.

Visie
Het is de visie van Piet Hekker, oprichter en eigenaar van De Bakkerswinkel, om een kruisbestuiving te laten plaatsvinden tussen ambacht, creativiteit en stedelijke ontwikkeling waarbij mens, product en omgeving centraal staan. Met dit ambitieuze project brengt hij deze bijzondere visie in praktijk. De Bakkerswinkel is een ‘tweede thuis’ - knus, veilig, vertrouwd, modern en openminded - en een gezellige ontmoetingsplek voor de buurt. Een unieke plek met een eigenzinnige inrichting waar mensen bij elkaar komen ongeacht hun achtergrond. Hier wordt het eten bereid met plezier en liefde voor het ambacht. Omdat Piet hecht aan traditie en authenticiteit, werkt de bakkerij volgens het principe: gildemeester, gezel, leerling en is het bedrijf een opleidingsinstituut voor jonge ambachtsmensen. Kwaliteit en innovatie kenmerken alle Bakkerswinkels. Zo worden altijd de beste, verse (biologische) producten gebruikt die worden afgenomen van lokale producenten en leveranciers en in de open keuken voor iedereen zichtbaar tot de lekkerste gerechten klaargemaakt.

Inrichting
Het voormalige markante bankgebouw is grondig onder handen genomen door huisontwerper Piet Hein Eek. Zoals De Bakkerswinkel nieuwe producten ontwikkelt met respect voor de traditionele ingrediënten, zo ontwerpt Piet Hein Eek met respect en begrip voor de materialen. De verbouwing, die ruim drie maanden duurde, toont een oogstrelend en doordacht eindresultaat, natuurlijk in de herkenbare Bakkerswinkel stijl. De financiering werd in minder dan een dag via www.geldvoorelkaar.nl bijeen gebracht. Piet Hekker licht toe: “De Bakkerswinkel wil een plek bieden waar mensen zich thuis voelen en met elkaar verbonden zijn. Crowdfunding geeft dit gevoel van wederzijdse verbondenheid. Door deze vorm van financiering wordt De Bakkerswinkel (een beetje) van ons allemaal. Het vertrouwen van onze investeerders heeft ons veel vertrouwen gegeven in het succes van deze prachtige nieuwe vestiging.”

De locatie Oostplein is bewust gekozen omdat deze plek het centrum verbindt met de randgebieden en de Bakkerswinkel hier meer levendigheid zal brengen. Binnenkort bruist het op het Oostplein.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: