Bagels & Beans: ''Slow wordt het nieuwe snel''

Auteur: Redactie
Food Mensen 23 maart 2023
Bagels & Beans: ''Slow wordt het nieuwe snel''

In het stressvolle tijdperk van flitsbezorgers, timemanagement en opkomede individualisme creëert Bagels & Beans een plek van rust en samenzijn op wielen: de Bagelbus. Met het unieke concept ‘slowbezorging’ geeft Bagels & Beans de hectische en onpersoonlijke wereld het bagel- en broodnodige tegengas. Testen met het prototype van de buurtbus hebben plaatsgevonden en in april zal worden gestart met de eerste routes in de omgeving van Utrecht.

Langzaam genieten

Slowbezorging schept ruimte voor mensen die niet meewillen met het huidige hoe-sneller-hoe-beter-tijdperk. Lizan van der Pol, mede-eigenaar van Bagels & Beans, noemt de buurtbus een tegendraadse maar nodige ontwikkeling: “Binnen vijf minuten een bezorger voor je deur? Dat biedt simpelweg onvoldoende ruimte voor ontspanning. Daarom garanderen we bij de Bagelbus een wachttijd van minstens tien minuten. Zodat mensen een praatje kunnen maken en gezamenlijk van hun rustmoment mogen genieten: hét recept tegen eenzaamheid. Hoe langzamer je geniet, hoe langer je geniet. Iets heel simpels dat we schijnbaar met z’n allen zijn vergeten.”

Elektrisch en emissievrij

Duurzaam, elektrisch, klassiek en toch modern, de Bagelbus koppelt een zo groot mogelijk sociale impact aan minimale impact op het milieu. En aan het natuurthema van de nieuwste menukaart. Het voertuig is een total loss verklaarde jaren 80-ijscotruck uit Florida, door Bagels & Beans geïmporteerd, gerestaureerd en volledig emissievrij gemaakt. “Het was wel een klus om al die ijsjesstickers te verwijderen”, blikt Lizan terug. “We kregen zelfs de oude geluidsinstallatie weer aan de praat. Woon je dus in Utrecht en hoor je binnenkort zo’n klassieke ijscowagen langsrijden, dan weet je: dat is de Bagelbus.”

Vertrouwd assortiment met extra’s

De Bagelbus voorziet, in een kleine maar gevarieerde take-away kaart, de bekende bagels, koffie en zoetigheden. Naast deze kleine kaart bieden zij hun vertrouwde assortiment met onder andere koffiebonen, losse bagels, thee en chocoladerepen aan. Allemaal te vinden in het winkelgedeelte van de omgebouwde bus. Verder biedt de bus een aanvulling op het huidige assortiment met ‘Luisterend Oor’. Bij bestelling hiervan mogen gasten tien minuten lang hun verhaal kwijt bij een van de bagelaars of barista’s. Lizan: “De mensen in de rij kunnen gezellig meeluisteren en nóg langer genieten van hun rustmoment. ‘Luisterend Oor’ is uiteraard kosteloos, benadrukt ze.”

Officiële start in april

De Bagelbus gaat officieel van start in april, bij een aantal gemeenten in Utrecht. De bagelvariant van de klassieke SRV-wagen is volop in ontwikkeling, partners en leveranciers kunnen zich aanmelden via het contactformulier. Bagels & Beans verwacht dit jaar de bagelinnovatie naar meer gemeenten in Nederland te brengen.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste luchroomnieuws en één keer per week de digitale nieuwsbrierf van Lunchroom ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws