Bagels & Beans laat gasten zelf hun bagel beleggen

31 mei 2019 | Thijs Jacobs

Als je de zomer door een bagel bekijkt, zie je bijZONdere dingen. Bijvoorbeeld het nieuwe eigenzinnige zomermenu van Bagels & Beans. Daarop staan drie verkwikkende zomergerechten en vier verrassend verkoelende dranken. En het mooiste is, bij Bagels & Beans begint de zomer een maandje eerder. Namelijk al op donderdag 23 mei.

"Waarom wachten tot 21 juni met het vieren van de zomer", vindt Ronald Bakker, medeoprichter van Bagels & Beans. "Wat ons betreft kan de zomer niet lang genoeg duren, dus we pakken er een maandje bij. Dan kunnen onze gasten ook langer genieten van ons speciale zomermenu."

Gele Peter lest de dorst

Helemaal in de stijl van Bagels & Beans staan er behoorlijk eigenwijze lekkernijen op de zomerkaart. Neem bijvoorbeeld Gele Peter: een bijzondere combinatie van verse jus en Bitter Lemon. Vreemd? Misschien. Maar heerlijk verkoelend op een warme dag. Ook heel zomers is de Chaider. Dat is Chai met appelsap, steranijs en citroen geserveerd met ijs. ‘In Chai zit onder meer zoete kaneel, kardemom, gember, kruidnagel en zwarte peper’, weet Ronald. ‘In de Ayurvedische leer, dat is een zusje van de yoga, is Chai befaamd om zijn heilzame werking. De Chaider is echt een verkwikkend drankje terwijl je de zomer viert op ons terras.’

Doe het lekker zelf

Met de Bagel zalm DIY haakt Bagels & Beans in op de deconstructed-trend: gasten krijgen een bord vol ingrediënten om zelf een zalmsalade te maken. Met de duurzaam gevangen zalm uit blik van Fish Tales, kappertjes, uitjes, vegan-mayonaise en bieslook ontstaat een op maat gemaakt beleg voor op de bagel. Om het helemaal af te maken krijg je er knisperverse sla, tomaat en citroen bij. Volgens Ronald zijn er ook zomerse gerechten waarvoor je niet zelf aan de bak hoeft: "De bagel met creamcheese en aardbeien schuif je zo naar binnen. Net als de Rockslide Brownie. Een sticky brownie met karamel en pecannoten, met daarnaast verse zomerkoninkjes en slagroom. Niet te versmaden als toetje. Of gewoon zomaar natuurlijk."

Gasten van Bagels & Beans kunnen de hele zomer plus een maand genieten van het zomermenu.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: