Anouska Hendriks maakt Het Lekkerste Lunchgerecht, Lekker Anders

Auteur: Thijs Jacobs
Gastronomie 10 januari 2019
Anouska Hendriks maakt Het Lekkerste Lunchgerecht, Lekker Anders

Anouska Hendriks maakt Het Lekkerste Lunchgerecht, Lekker Anders. Anouska won tijdens de Horecava met haar ‘Varkentje eet appel’ deze vakwedstrijd voor mensen met een verstandelijke beperking.

Anouska werkt bij De Zoetelaar – Ipse de Bruggen in Zoetermeer. De vakjury prees het winnende lunchgerecht vanwege de enorme smaaksensatie ondanks het beperkt aantal ingrediënten van vijf stuks. ‘Varkentje eet appel’ was een mooi uitgebalanceerd broodje met gerookte rib eye, appels en gedroogde vijgen in combinatie met een smaakvolle dressing.
De vakwedstrijd Het Lekkerste Lunchgerecht is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, vakwedstrijden die al sinds 1984 jaarlijks plaatsvinden tijdens de Horecava. De wedstrijden zijn bedoeld voor medewerkers met een verstandelijke beperking die werkzaam zijn in horecabedrijven.

De opdracht was om ter plaatse op het podium, binnen acht minuten, vijf identieke creaties te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. Er moest worden gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Maar vooral moest worden gelet op een uniek en spraakmakend karakter van het gerecht.

TOP 3

De volledige top 3 van het Lekkerste Lunchgerecht Lekker Anders luidt als volgt:
#1: Anouska Hendriks - De Zoetelaar - Ipse de Bruggen, Zoetermeer
#2: Philip van der Sar – Stads Koffyhuis, Delft
#3: Casper van der Linde – Sophie Revalidatie (Basalt), Delft
 
Aan de finale van deze vakwedstrijd namen 13 deelnemers deel. De vakwedstrijd om Lekkerste Lunchgerecht Lekker Anders is een initiatief van de stichting Lekkerste Wedstrijden, in samenwerking met HANOS.

Overig nieuws