Amsterdammer woont dichtstbij restaurants

6 mei 2016 |
Amsterdammer woont dichtstbij restaurants<

Een Amsterdammer heeft binnen een straal van 3 kilometer keuze uit maar liefst 438 restaurants. Dat blijkt uit een analyse van LocalFocus
op basis van cijfers van het CBS. In 2010 vond je in de stad binnen drie kilometer reizen nog 385 restaurants, maar dat aantal is vorig jaar toegenomen tot 438.

Koploper
Amsterdam gaat daarmee ruim aan kop: Den Haag (210 restaurants) en Utrecht (157) volgen op gepaste afstand. De gemiddelde Nederlander heeft 'slechts' de keuze uit 62 restaurants.

300 meter lopen
Een Amsterdammer hoeft bovendien maar een paar minuten te lopen om bij een restaurant te komen. Gemiddeld moet een Nederlander 800 meter afleggen naar het dichtsbijzijnde eettentje, in Amsterdam is dat maar 300 meter. Zo'n 4 minuten lopen. Heel anders is dat in de gemeentes Neerijnen (Gelderland) en Korendijk (Zuid-Holland), waar hongerige bewoners respectievelijk 3,5 en 3 kilometer moeten reizen.

Ook cafés en hotels vlakbij
Andere voorzieningen zijn in Amsterdam ook veel dichterbij dan in de rest van Nederland. Wie een biertje wil drinken, kan in Amsterdam al binnen 600 meter in een café terecht. In Nederland is dat gemiddeld 1,1 kilometer. Ook hotels zijn een stuk dichterbij dan het Nederlandse gemiddelde.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: