Amicitia Food Village opent deuren

11 december 2015 |
Amicitia Food Village opent deuren<

De Amicitia Food Village in Amersfoort is open: 1 locatie, 2 bars, 14 restaurants en ruim 80 gerechten. Gasten zijn vanaf vandaag welkom
om te komen proeven. Een menukaart van de wereld met diverse, verse en veelal biologische ingrediënten. Gisteren werd het culinaire event officieel geopend door Wethouder Stadshart Amersfoort, Yvonne Kemmerling. Het feest werd afgesloten met vuurwerk, een knallende afsluiting ter voorspoed.

Hoogstaande kwaliteit
Het team van Amicitia Food Village kijkt met trots terug op de periode van selectie, bouw en opstart. Initiatiefneemster Nursel van Oene: "We zijn vol enthousiasme gestart. We geloven in dit concept en samen met de restauranthouders streven we naar hoogstaande kwaliteit. Met het bouwteam hebben we keihard gewerkt voor het allermooiste resultaat. En ja: het was zwoegen. Met een traan en een lach. Amicitia betekent Vriendschap in het Latijns, en in het voortraject zijn er al vele vriendschappen ontstaan. Wij zijn erg blij dat we open zijn en we hopen dat Amersfoort en omgeving vanaf nu komt genieten van dat wat we bieden binnen Amicitia Food Village."

De restaurants
De 14 restaurants staan voor de hoge kwaliteitseisen die gelden binnen het concept van Amicitia Food Village: gezond, vers, authentiek en veelal biologisch. Ze zullen allemaal hun passie voor koken bewijzen. Soms worden geheime familierecepten gebruikt en soms werken gevestigde chef-koks samen en is er een speciale kaart ontwikkeld. Het is een internationale culinaire experience van typisch Hollandse aardappelgerechten tot aan Arabische lekkernijen en van Spaanse hapjes tot Indonesische specialiteiten.

Vanaf 2,50 euro per gerecht
Het concept van Amicitia Food Village was vanaf het begin af aan duidelijk: één locatie om samen te komen waar een grote diversiteit aan smaken te proeven is van goede en eerlijke kwaliteit. Ook is hierbij gelet op een mogelijk beperkt budget. Er kan gegeten worden vanaf € 2,50 per gerecht. Iedereen kan zijn of haar eigen gerecht(en) naar keuze halen. Op de afgesproken plek kan er dan samen worden gegeten. Er zijn twee bars en 300 zitplaatsen. Buiten komt een terras met 100 zitplaatsen en boven de locatie wordt volgend jaar een ParkTerras gerealiseerd met 300 zitplaatsen.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: “Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken”

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: