Amicitia Food Village opent deuren

11 december 2015 |
Amicitia Food Village opent deuren<

De Amicitia Food Village in Amersfoort is open: 1 locatie, 2 bars, 14 restaurants en ruim 80 gerechten. Gasten zijn vanaf vandaag welkom
om te komen proeven. Een menukaart van de wereld met diverse, verse en veelal biologische ingrediënten. Gisteren werd het culinaire event officieel geopend door Wethouder Stadshart Amersfoort, Yvonne Kemmerling. Het feest werd afgesloten met vuurwerk, een knallende afsluiting ter voorspoed.

Hoogstaande kwaliteit
Het team van Amicitia Food Village kijkt met trots terug op de periode van selectie, bouw en opstart. Initiatiefneemster Nursel van Oene: "We zijn vol enthousiasme gestart. We geloven in dit concept en samen met de restauranthouders streven we naar hoogstaande kwaliteit. Met het bouwteam hebben we keihard gewerkt voor het allermooiste resultaat. En ja: het was zwoegen. Met een traan en een lach. Amicitia betekent Vriendschap in het Latijns, en in het voortraject zijn er al vele vriendschappen ontstaan. Wij zijn erg blij dat we open zijn en we hopen dat Amersfoort en omgeving vanaf nu komt genieten van dat wat we bieden binnen Amicitia Food Village."

De restaurants
De 14 restaurants staan voor de hoge kwaliteitseisen die gelden binnen het concept van Amicitia Food Village: gezond, vers, authentiek en veelal biologisch. Ze zullen allemaal hun passie voor koken bewijzen. Soms worden geheime familierecepten gebruikt en soms werken gevestigde chef-koks samen en is er een speciale kaart ontwikkeld. Het is een internationale culinaire experience van typisch Hollandse aardappelgerechten tot aan Arabische lekkernijen en van Spaanse hapjes tot Indonesische specialiteiten.

Vanaf 2,50 euro per gerecht
Het concept van Amicitia Food Village was vanaf het begin af aan duidelijk: één locatie om samen te komen waar een grote diversiteit aan smaken te proeven is van goede en eerlijke kwaliteit. Ook is hierbij gelet op een mogelijk beperkt budget. Er kan gegeten worden vanaf € 2,50 per gerecht. Iedereen kan zijn of haar eigen gerecht(en) naar keuze halen. Op de afgesproken plek kan er dan samen worden gegeten. Er zijn twee bars en 300 zitplaatsen. Buiten komt een terras met 100 zitplaatsen en boven de locatie wordt volgend jaar een ParkTerras gerealiseerd met 300 zitplaatsen.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: