Amicitia Food Village opent deuren

11 december 2015 |
Amicitia Food Village opent deuren<

De Amicitia Food Village in Amersfoort is open: 1 locatie, 2 bars, 14 restaurants en ruim 80 gerechten. Gasten zijn vanaf vandaag welkom
om te komen proeven. Een menukaart van de wereld met diverse, verse en veelal biologische ingrediënten. Gisteren werd het culinaire event officieel geopend door Wethouder Stadshart Amersfoort, Yvonne Kemmerling. Het feest werd afgesloten met vuurwerk, een knallende afsluiting ter voorspoed.

Hoogstaande kwaliteit
Het team van Amicitia Food Village kijkt met trots terug op de periode van selectie, bouw en opstart. Initiatiefneemster Nursel van Oene: "We zijn vol enthousiasme gestart. We geloven in dit concept en samen met de restauranthouders streven we naar hoogstaande kwaliteit. Met het bouwteam hebben we keihard gewerkt voor het allermooiste resultaat. En ja: het was zwoegen. Met een traan en een lach. Amicitia betekent Vriendschap in het Latijns, en in het voortraject zijn er al vele vriendschappen ontstaan. Wij zijn erg blij dat we open zijn en we hopen dat Amersfoort en omgeving vanaf nu komt genieten van dat wat we bieden binnen Amicitia Food Village."

De restaurants
De 14 restaurants staan voor de hoge kwaliteitseisen die gelden binnen het concept van Amicitia Food Village: gezond, vers, authentiek en veelal biologisch. Ze zullen allemaal hun passie voor koken bewijzen. Soms worden geheime familierecepten gebruikt en soms werken gevestigde chef-koks samen en is er een speciale kaart ontwikkeld. Het is een internationale culinaire experience van typisch Hollandse aardappelgerechten tot aan Arabische lekkernijen en van Spaanse hapjes tot Indonesische specialiteiten.

Vanaf 2,50 euro per gerecht
Het concept van Amicitia Food Village was vanaf het begin af aan duidelijk: één locatie om samen te komen waar een grote diversiteit aan smaken te proeven is van goede en eerlijke kwaliteit. Ook is hierbij gelet op een mogelijk beperkt budget. Er kan gegeten worden vanaf € 2,50 per gerecht. Iedereen kan zijn of haar eigen gerecht(en) naar keuze halen. Op de afgesproken plek kan er dan samen worden gegeten. Er zijn twee bars en 300 zitplaatsen. Buiten komt een terras met 100 zitplaatsen en boven de locatie wordt volgend jaar een ParkTerras gerealiseerd met 300 zitplaatsen.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Insight Beach Brabant: ijzersterk horecaconcept in hartje Eindhoven

Een groep ambitieuze ondernemers presenteert deze zomer Insight Beach: een gloednieuw city beach concept dat de horeca en culturele sector bij elkaar brengt. De hardwerkende mensen in deze sectoren brengen leven in de brouwerij en moeten zo snel mogelijk weer aan de slag, vinden de initiatiefnemers....

Interview Longread Coronacrisis
Utrechtse horecaondernemers: "De run op de horeca blijft uit"

We zijn nu drie dagen onderweg sinds de 'heropening' van de horeca. Tijd om horecaondernemers te bezoeken en te vragen naar de ervaringen met het ondernemen met coronabeperkingen en de verwachting voor de toekomst. In Utrecht bezochten we daarom verschillende horecaondernemers en voelden vooral het ...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Achtergronden Rotterdam
Baker&Moore lanceert TO GO picknickservice 'Baker's Box'

Baker&Moore, gevestigd op de Westblaak mag vanaf 1 juni net als de rest van de Nederlandse horeca haar deuren eindelijk weer openen. Tijdens de lockdown is er hard gewerkt aan een nieuw concept. Deze week lanceerde de heer Bakker (eigenaar Baker&Moore) het gloednieuwe concept, genaamd 'B...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: