Algensnacks van Royaan

13 oktober 2014
Algensnacks van Royaan

Royaan, fabrikant van premium snackmerken als Van Dobben en Kwekkeboom, gaat samenwerken met The Algae Factory. Gezamenlijk zal er
worden gekeken naar nieuwe mogelijkheden voor snacks op basis van duurzame en gezonde grondstoffen zoals algen, die in de toekomstige voedingsbehoeften van consumenten voorzien.

*Algen*
The Algae Factory is een spin-off van Stefania Abbona en Pierluigi Santoro, studenten van de Universiteit van Wageningen. Samen met medestudenten Angela Rocio Camargo and Astrisia Artanti zijn ze onlangs eerste geworden in de voorronde van de Ecotrophelia; een Europese wedstrijd voor studenten waarin de opdracht is een nieuw duurzaam voedingsproduct te ontwikkelen. Met KROKi, een door hen ontwikkelde kroket op basis van groenten en spirulina, een natuurlijk geproduceerd micro-alg, mogen ze Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale competitie die plaatsvindt tijdens de SIAL in Parijs. De samenwerking met The Algae Factory sluit uitstekend aan bij de Royaan filosofie ‘Goed Genieten’, waarbij de snackfabrikant zich committeert aan de belofte om snacken niet alleen lekkerder, makkelijker en leuker te maken maar vooral ook beter.

*Alternatieve snacks*
Onder de nieuwe missie van Royaan vallen onder andere het volop investeren in smaakinnovaties en het ontwikkelen van nieuwe alternatieve snacks. Dit doet de snackproducent in cocreatie met klanten, ondernemers en leveranciers. Royaan wil zich er samen met The Algae Factory op toeleggen nieuwe snacks te ontwikkelen waarbij bijzondere, duurzame en gezonde nieuwe grondstoffen worden gebruikt. Bart Bakker CEO Royaan: “Een goede snack is lekker, verantwoord, gemakkelijk en ‘fun to eat’. We willen samen met The Algae Factory de mogelijkheden onderzoeken voor het gebruik van nieuwe, innovatieve en duurzame ingrediënten zoals Spirulina om deze te gebruiken in snacks waar je echt goed van kunt genieten.”

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws