Alan & Pim’s opent ook kippenhotspot in Scheveningen

26 september 2016 | Thijs Jacobs

Naast Rotterdam heeft Kiprestaurant Alan & Pim’s nu ook een vestiging in Scheveningen. Dus ook daar kunnen ze nu van de belachelijk lekkere kippetjes van vriendenduo Alan Oosterveen en Pim Bakker genieten. Hun geheim? De kippen van Alan & Pim’s worden ingewreven met een glutenvrij kruidenmengsel voor ze onder een gloeiende gril hun rondjes draaien. Daarna worden sommigen nog even gelakt met een speciale saus die onder een speciale grill mogen karamelliseren. Zien hoe dit in zijn werk gaat? Het gloednieuwe restaurant met riant terras is te vinden aan de Keizersstraat in Scheveningen.

Stoere kip

Plank voor plank hebben Alan Oosterveen en Pim Bakker hun gloednieuwe zaak in Scheveningen in elkaar getimmerd. Precies zoals ze dat in Rotterdam ook deden waar het horecaduo een jaar geleden zijn eerste vestiging opende. Al snel stonden kipliefhebbers van heinde en verre in de rij voor de goudbruin geroosterde kippetjes. Een van de gasten was zo onder de indruk van de kippen dat die het tweetal een pand aanbod in zijn thuisstad Scheveningen.

Net als de vestiging in Rotterdam heeft ook de Scheveningse Alan & Pim’s een robuuste uitstraling met metaal en hout (van pallets uit de schuur van Pim). Op de tafels liggen geruite theedoeken om tijdens kluifpartijen op je schoot te leggen. Vanaf de wanden lachen beroemdheden je in pop-art stijl toe. Een wand is bekleed met een enorme zwart-wit foto van het oude Scheveningen. Stoer, fris en gezellig. Naast het restaurant is er ook een take away en delivery service, waar de kippetjes en bijgerechten meegenomen, maar ook thuis gebracht kunnen worden. Alan & Pim’s in Scheveningen aan de Keizerstraat heeft bovendien een riant terras. Wie niet wil kluiven, kan zich tegoed doen aan tal van andere gerechten die allemaal een ding gemeen hebben: er zit kip in. Je bent kiprestaurant of je bent het niet.

Chickenlove

De gegrilde kippen van Alan & Pim’s zijn er in verschillende smaken: gekruid op z’n Alan & Pim’s, provinçaals gekruid, bitter sweet bbq of een Thais kippetje. Voor wie niet wil kluiven zijn er tal van andere gerechten. Met kip. Een Caesar Salade ‘met een dressing zoals hij hoort’ bijvoorbeeld.

Of de kippelingen: malse kippendijen die gepaneerd zijn in Japans broodkruim en daardoor een perfecte balans van sappig en crispy hebben (ook zeer geliefd bij kinderen). Er is liefde gestoken in de gerechten van Alan & Pim’s en dat proef je. Bovendien komen de kippen van Tante Door: antibiotica vrije kip die normaal heeft mogen groeien in een grote, lichte stal.  Zo’n prima leven smaakt ook een stuk beter.

Hoe het begon

Alan en Pim kennen elkaar uit de horeca, maar werkten eigenlijk al een tijdje in andere branches. Desalniettemin sudderde al jaren het plan om samen een horecazaak te beginnen. Ineens, na wat flessen wijn, was daar het juiste idee: een kiprestaurant waar de kippen goudgeel. Een gemoedelijke en laagdrempelige eetgelegenheid, maar wel één waar de horeca regels strak gehandhaafd worden. En dus houdt iemand de deur voor je open als je binnenkomt en behandelt het personeel je zoals het heurt. In Rotterdam moesten al snel grilovens bijbesteld worden om de vraag aan te kunnen. Ongetwijfeld staan in Scheveningen de gasten binnenkort ook in de rij voor de lekkerste kippetjes van Alan & Pim.    

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN Coronacrisis
KHN wil de Nederlandse Staat dagvaarden vanwege coronaregelgeving

KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk versoepelingen van de coronamaatregelen door te voeren voor de Nederlandse horeca, zo lezen we op de website van de werkgeversorganisatie. In het bijzonder als het gaat om het aantal mensen dat binnen anderhalve meter van elkaar aan een tafe...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Starten in de horeca
Column: wat is jouw toekomstperspectief?

Is het in jouw horecabedrijf weer 'business as usual'? Vermoedelijk niet. Ook al ziet de zomer er voor velen niet slecht uit, één derde van de horecaondernemers denkt het niet te redden dit jaar. Het is een tijd waar het neerkomt op uitzonderlijk ondernemerschap, een hele lange...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: