Alan & Pim’s opent ook kippenhotspot in Scheveningen

26 september 2016 | Thijs Jacobs

Naast Rotterdam heeft Kiprestaurant Alan & Pim’s nu ook een vestiging in Scheveningen. Dus ook daar kunnen ze nu van de belachelijk lekkere kippetjes van vriendenduo Alan Oosterveen en Pim Bakker genieten. Hun geheim? De kippen van Alan & Pim’s worden ingewreven met een glutenvrij kruidenmengsel voor ze onder een gloeiende gril hun rondjes draaien. Daarna worden sommigen nog even gelakt met een speciale saus die onder een speciale grill mogen karamelliseren. Zien hoe dit in zijn werk gaat? Het gloednieuwe restaurant met riant terras is te vinden aan de Keizersstraat in Scheveningen.

Stoere kip

Plank voor plank hebben Alan Oosterveen en Pim Bakker hun gloednieuwe zaak in Scheveningen in elkaar getimmerd. Precies zoals ze dat in Rotterdam ook deden waar het horecaduo een jaar geleden zijn eerste vestiging opende. Al snel stonden kipliefhebbers van heinde en verre in de rij voor de goudbruin geroosterde kippetjes. Een van de gasten was zo onder de indruk van de kippen dat die het tweetal een pand aanbod in zijn thuisstad Scheveningen.

Net als de vestiging in Rotterdam heeft ook de Scheveningse Alan & Pim’s een robuuste uitstraling met metaal en hout (van pallets uit de schuur van Pim). Op de tafels liggen geruite theedoeken om tijdens kluifpartijen op je schoot te leggen. Vanaf de wanden lachen beroemdheden je in pop-art stijl toe. Een wand is bekleed met een enorme zwart-wit foto van het oude Scheveningen. Stoer, fris en gezellig. Naast het restaurant is er ook een take away en delivery service, waar de kippetjes en bijgerechten meegenomen, maar ook thuis gebracht kunnen worden. Alan & Pim’s in Scheveningen aan de Keizerstraat heeft bovendien een riant terras. Wie niet wil kluiven, kan zich tegoed doen aan tal van andere gerechten die allemaal een ding gemeen hebben: er zit kip in. Je bent kiprestaurant of je bent het niet.

Chickenlove

De gegrilde kippen van Alan & Pim’s zijn er in verschillende smaken: gekruid op z’n Alan & Pim’s, provinçaals gekruid, bitter sweet bbq of een Thais kippetje. Voor wie niet wil kluiven zijn er tal van andere gerechten. Met kip. Een Caesar Salade ‘met een dressing zoals hij hoort’ bijvoorbeeld.

Of de kippelingen: malse kippendijen die gepaneerd zijn in Japans broodkruim en daardoor een perfecte balans van sappig en crispy hebben (ook zeer geliefd bij kinderen). Er is liefde gestoken in de gerechten van Alan & Pim’s en dat proef je. Bovendien komen de kippen van Tante Door: antibiotica vrije kip die normaal heeft mogen groeien in een grote, lichte stal.  Zo’n prima leven smaakt ook een stuk beter.

Hoe het begon

Alan en Pim kennen elkaar uit de horeca, maar werkten eigenlijk al een tijdje in andere branches. Desalniettemin sudderde al jaren het plan om samen een horecazaak te beginnen. Ineens, na wat flessen wijn, was daar het juiste idee: een kiprestaurant waar de kippen goudgeel. Een gemoedelijke en laagdrempelige eetgelegenheid, maar wel één waar de horeca regels strak gehandhaafd worden. En dus houdt iemand de deur voor je open als je binnenkomt en behandelt het personeel je zoals het heurt. In Rotterdam moesten al snel grilovens bijbesteld worden om de vraag aan te kunnen. Ongetwijfeld staan in Scheveningen de gasten binnenkort ook in de rij voor de lekkerste kippetjes van Alan & Pim.    

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Opening Culinair
Nieuwe Julia’s: nog sneller en uitgebreider assortiment

Alle stationswinkels van Julia’s krijgen een nieuwe uitstraling, een nog snellere service en een uitgebreider assortiment. Station Rotterdam Centraal heeft de primeur, vandaag is de nieuwe Julia’s daar voor het eerst te bezoeken. Als het nieuwe concept in de smaak valt bij reizigers is h...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: