Aladin-stoofpot

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Aladin-stoofpot

Ingrediënten

500 g lamsschouderlappen
300 g dadels 
1 ui
50 g boter
2 tl tomatenpuree
1 el kerriepoeder
2 tl kaneel
100 g amandelen
citroensap
zout en peper

Bereiding

Ontpit de dadels en snijd doormidden. Snipper de ui. Verwarm boter in een braadpan, bak het lamsvlees en bestrooi met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en bak de ui glazig. Roer tomatenpuree en kerriepoeder erdoor, bak het geheel 1 minuut en leg het vlees terug in de pan. Zet het vlees onder water, voeg kaneel en citroensap toe en breng het tegen de kook aan. Leg het deksel op de pan en stoof het vlees in 40 minuten gaar. Voeg na 35 minuten de dadels en amandelen toe en laat ze even meestoven. Voeg peper en zout toe.

Overig nieuws