AirDnD.nl doet overname branchegenoot

19 mei 2016
AirDnD.nl doet overname branchegenoot

AirDnD.nl, het platform waarmee iedereen een huiskamerrestaurant kan zoeken, boeken, betalen en beoordelen, neemt branchegenoot
Eetumee.nl over. Eetumee.nl won in 2013 de eerste prijs van Coalitie Erbij voor het beste idee om buren met elkaar te verbinden. Drie jaar later gaan de aangesloten leden, zowel hobbychefs als gasten, van Eetumee.nl over naar AirDnD.nl en ontstaat het grootste deelplatform voor huiskamerrestaurants in Nederland.

*Aanschuiftafels*
De oprichters van Eetumee.nl, Fabiënne Brunet en Klaartje Vreeken, hebben ervaren dat buren elkaar pas echt leren kennen wanneer ze samen aan tafel zitten. “Het is onze droom om Nederlandse wijken socialer te maken en daarom zijn we drie jaar geleden met Eetumee.nl gestart”. Met dit platform zijn al honderden aanschuiftafels door heel Nederland georganiseerd. “Bij een aanschuiftafel bepaalt de hobbychef wanneer er een open avond is en wat er wordt gegeten. De gasten eten gezamenlijk aan de eettafel van de hobbychef en zo ontstaan nieuwe ontmoetingen. Huiskamerrestaurants geven zo een belangrijke sociale impuls aan steden en wijken en we zijn dan ook verheugd dat deze overname helpt om onze gezamenlijke doelstelling verder te realiseren.”

*Samen eten met onbekenden*
AirDnD.nl is sinds de oprichting in oktober 2015 hard gegroeid. CEO Rob Lagendijk verwacht dat het samengaan van de twee deelplatforms tot nog meer groei zal leiden. “De meeste reserveringen op AirDnD.nl worden nu gemaakt door groepen vrienden, families of collega’s die een keer met elkaar in een huiskamerrestaurant willen eten. Met de overname van Eetumee.nl hopen we meer mensen in Nederland kennis te laten maken met het concept van aanschuiftafels, waarbij onbekenden samen eten in een huiskamerrestaurant.” De oprichters van Eetumee.nl zullen actief betrokken blijven bij het deelplatform. “Een van de plannen is bijvoorbeeld om twee keer per jaar een burendag te organiseren, waarmee we duizenden buren bij elkaar aan een AirDnD tafel brengen”, aldus Klaartje Vreeken van Eetumee.nl.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws