AB InBev lanceert biertraining voor horeca

12 mei 2015 |
AB InBev lanceert biertraining voor horeca<

Bierdrinkers hebben steeds meer interesse in het verhaal achter het bier en de oorsprong van de smaak. In de horeca verwachten ze
een bierbeleving. Om op het terras, in het café of in het restaurant goede bieradviezen te geven, is verregaande bierkennis essentieel. AB InBev lanceert daarom voor de horeca een gratis online biertraining, Bier Master, zodat kennis nog verder verdiept kan worden. Via een geavanceerde E-Learning kunnen zeven levels met bijbehorende studiestof doorlopen worden. Ieder level wordt afgesloten met een examen.

Groei populariteit speciaalbier
Harm van Esterik, Country Director AB InBev Nederland: "Met de sterk groeiende populariteit van speciaalbier verwachten bierliefhebbers steeds meer van de bierkennis van medewerkers in de horeca. Dit vraagt om kennis over het brouwproces, de wijze waarop bier bij spijs gecombineerd kan worden maar ook over de ingrediënten die zorgen voor de biersmaak. Dit was voor ons de reden een training te ontwikkelen waarmee we onze kennis met onze klanten kunnen delen. Met het succesvol doorlopen van de online biertraining wordt iedere medewerker een echte bierkenner en kan kennis snel en makkelijk binnen een heel horecateam worden gedeeld. Via maandelijkse speed courses blijven we medewerkers bovendien steeds bijscholen en besteden we extra aandacht aan speciaalbier."

Bier Master
Op de site & via de app van Bier Master wordt de kennis van het brouwen, proeven, serveren en combineren van bier met eten stap voor stap uitgelegd en verder verdiept. Van Bier Beginner met interessante weetjes over bier tot Bier Master waarin brouwlogboeken en bierrecepten zijn opgenomen. Ieder level dient afgesloten te worden met een examen waarvan de vragen absoluut pittig zijn. Indien nodig kan een herexamen worden afgelegd. De horecaondernemer ziet in een persoonlijk account wie van het team welke stof beheerst en hoe het dus gesteld is met de bierkennis in de horecazaak.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Lunch Fastservice
Restaurant nNea serveert bekroonde pizza’s nu ook tijdens lunch

Sinds de opening in 2019 veroveren nNea’s Napolitaanse pizza’s de harten van velen. Italiaanse experts riepen het restaurant zelfs uit tot een van de beste pizzeria’s van Europa. nNea’s deegmeesters kunnen er geen genoeg van krijgen, daarom opent het restaurant haar deuren nu...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: