Betaalt u straks 80% belasting op onkostenvergoedingen?

12 juli 2014 |
Betaalt u straks 80% belasting op onkostenvergoedingen?<

In 2015 worden er grote veranderingen in de loonbelasting en het arbeidsrecht doorgevoerd. Als horecaondernemer zijn dat zo ongeveer de laatste dingen
waar u zich mee bezig wilt houden. Misschien heeft u alle rompslomp rond belastingen en arbeidsovereenkomsten wel uitbesteed. Maar als de regels niet goed worden toegepast komt de rekening wel op uw bureau te liggen. Schrijf u nu met korting in voor het seminar!
Alles wat u moet weten!
We hebben daarom alles wat u op 1 januari volgend jaar moet weten en geregeld moet hebben eens op een rijtje laten zetten. Twee deskundigen van 2Xplain Vakinformatie, de specialist op het gebied van loonbelasting en arbeidsrecht, komen op 15 september vertellen hoe u de arbeidskosten zo laag mogelijk houdt, en de arbeidscontracten zo flexibel mogelijk.

Betaalt u straks 80% belasting over een personeelsmaaltijd?

Als u naast het salaris ook onkostenvergoedingen aan uw personeel betaalt, gelden daar momenteel veel, vaak ingewikkelde regels voor. Voor elke soort vergoeding bestaan aparte regels. Kijken we bijvoorbeeld naar werkkleding, dan mag dat van de belastingdienst pas zo genoemd worden als er minimaal een logo van bepaalde afmetingen op staat.

Bij maaltijden maakt het verschil of die tijdens een normale dienst genuttigd worden, of tijdens overwerk. Daarnaast kan het verschil maken of u iets vergoedt, iets verstrekt of iets ter beschikking stelt. In het geval van werkkleding: vergoeden betekent dat de werknemer iets koopt en u dat terugbetaalt, verstrekken betekent dat u de kleding koopt en aan de werknemer geeft, ter beschikking stellen houdt in dat u voor kleding zorgt die de werknemer op het werk aantrekt.

Nieuw systeem per 1 januari 2015
Op 1 januari 2015 gaat het hele systeem van onkostenvergoedingen op de schop. Alle losse regeltjes verdwijnen en in plaats daarvan mag u een vast percentage van de totale loonsom als kostenvergoedingen geven. Dat maakt het een stuk eenvoudiger, maar is voor horecaondernemers meestal niet zo gunstig. Een vast percentage van de loonsom is aantrekkelijk als u weinig werknemers met hoge salarissen heeft, maar niet als het om veel werknemers met lage salarissen gaat. Met veel deeltijders en minimumloners is er maar weinig ruimte voor onkostenvergoedingen, die bovendien onder veel werknemers moet worden verdeeld. En gaat u over het vastgestelde percentage heen, dan betaalt u daarover maar liefst 80% belasting. Dat wilt u toch zeker voorkomen?

Voorkom dat u na beëindiging van een tijdelijk arbeidscontract nog een maand loon moet doorbetalen

Ook de regels rond arbeidscontracten gaan op de schop. Dat is vastgelegd in de nieuwe Wet werk en zekerheid. De mogelijkheden van opeenvolgende tijdelijke contracten worden beperkt. U mag niet altijd meer een proeftijd afspreken en de regels voor een concurrentiebeding worden strenger. U moet uw werknemer straks 'aanzeggen' dat een tijdelijk contract niet wordt verlengd, maar pas op, u moet het niet opzeggen, want dan moet u alsnog naar UWV of rechter. De CAO kan alles echter weer anders vaststellen. Ingewikkelde zaken dus, en u loopt ook nog eens het risico om een werknemer van wie het contract is afgelopen een maand extra te moeten betalen. Ook dat kunt u beter voorkomen.

Kleine investering, grote besparing

Speciaal voor u, als lezer, komen Jos van Weert (loonbelastingdeskundige en eindredacteur van PayRoll Magazine) en Nathalie van Goor (arbeidsjurist bij Loonvisie), u vertellen wat er gaat veranderen en hoe u kosten en risico's kunt beperken.

Wat, waar en hoe?

Op maandag 15 september 2014, van 10:00 - 16:00 uur

Hotel Houten (aan de A27)
Hoofdveste 25
3992 DH Houten

Korting:* lezers van De Restaurantkrant, De Cafékrant en Lunchroom betalen geen € 345,- maar *slechts € 295,-

inclusief consumpties voor en tijdens de bijeenkomst
inclusief uitgebreid lunchbuffet
inclusief naborrel
inclusief uitgebreide brochure over de werkkostenregeling
inclusief uitgebreide brochure over de wet werk en zekerheid
exclusief btw

Reserveer snel uw plaats
Stuur een e-mail naar "administratie@2xplain.nl"
Eerst meer weten?
Bel Frans la Poutré of Cas Bakker van 2Xplain: 040-2 947 957

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread Coronacrisis
Utrechtse horecaondernemers: "De run op de horeca blijft uit"

We zijn nu drie dagen onderweg sinds de 'heropening' van de horeca. Tijd om horecaondernemers te bezoeken en te vragen naar de ervaringen met het ondernemen met coronabeperkingen en de verwachting voor de toekomst. In Utrecht bezochten we daarom verschillende horecaondernemers en voelden vooral het ...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Achtergronden Rotterdam
Baker&Moore lanceert TO GO picknickservice 'Baker's Box'

Baker&Moore, gevestigd op de Westblaak mag vanaf 1 juni net als de rest van de Nederlandse horeca haar deuren eindelijk weer openen. Tijdens de lockdown is er hard gewerkt aan een nieuw concept. Deze week lanceerde de heer Bakker (eigenaar Baker&Moore) het gloednieuwe concept, genaamd 'B...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: