2012 wordt het jaar van oerproducten

11 januari 2012 |
2012 wordt het jaar van oerproducten<

De consument gaat terug naar oerproducten. Zo zal men in 2012 kiezen voor pure koffie en producten als knollen. Ook bieten en bonen wil men terugzien in restaurants. Vorig jaar was het jaar van de luxe en soberheid, maar 2012 zal in het teken staan van bewustwording en het opzoeken van de verrassing. Taak voor de horeca om
de gasten te verrassen, duidelijk presenteren wat ze in huis hebben, weg met de menu's, creatief zijn en de samenwerking aangaan met bedrijven.

Water bij de wijn doen, letterlijk
Deze trends komen voort uit de trendlist van Vincent van Dijk, trendwatcher, die hij presenteerde op de Horecava 2012. Op deze lijst stond onder andere dat mensen water bij de wijn gaan drinken, letterlijk. "Mensen drinken niet om dronken te worden, maar willen genieten van de wijn. Een glas water zorgt voor verlichting van de smaak", licht Van Dijk toe.

Koken zonder zout
Een andere opvallende trend is dat restaurants gaan koken zonder zout. "Dit betekent experimenteren met recepten en daarbij gaan koks terug naar de antieke kookboeken." Verder gaf de trendwatcher aan dat 'homemade' nog steeds populair is. "Mensen zoeken de chef in zichzelf op en gaan zelf producten maken."

Co-creative
Samenwerking aangaan met andere bedrijven is ook een concept dat dit jaar vaker zal gaan zien. "Je ziet bijvoorbeeld dat hotels gaan samenwerken met fashion en dit verwerken in hun interieur. Of restaurants die overdag een winkel zijn en 's avonds een restaurant worden. Je gebruikt dan toch je ruimte optimaal."

Single purpose restaurant
Het aanbieden van één product maar op verschillende manieren. "Je kiest bijvoorbeeld voor een hamburger, maar je maakt de lekkerste hamburger en presenteert deze op hele diverse manieren. Ook handig voor je inkoop."

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Download nu de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: