2000 bezoekers voor VegFestNL

3 november 2015
2000 bezoekers voor VegFestNL

Ruim tweeduizend bezoekers kwamen afgelopen zondag naar de Jaarbeurs voor VegFestNL, een evenement volledig gericht op de promotie van
de vegan lifestyle.

~Foto: Tijdens de beurs werden de Vegan Awards uitgereikt~

*Veganisme is hip*
Informatie over deze manier van leven werd gegeven via drukbezochte (kook)workshops en lezingen. Verder konden bezoekers op de uitgebreide productmarkt kennismaken en proeven van een gevarieerd aanbod van veganistische producten. "Veganisme is hip en happening, dat zag je aan het aantal bezoekers. Een heel diverse club mensen; van milieubewuste dierenvrienden tot modebewuste mensen die vegan-producten gewoon mooi en lekker vinden", aldus organisator Christine Burgemeester van de Vegetafel.

*Vegan lifestyle*
Tussen 11.30 tot 21.00 belichtten tientallen bedrijven en organisaties verschillende aspecten van de vegan lifestyle. Zo was er een veganistische kerkdienst, werd er aandacht gegeven aan veganisme en vluchtelingen, was er uitleg over vegan voeding voor huisdieren en was er een workshop voor vegan ondernemers. Tevens vond tijdens VegFestNL het congres van de Sea First Foundation plaats en werden de jaarlijkse Vegan Awards uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV). "Wij zijn blij dat de belangstelling voor duurzamer en diervriendelijker leven groeit. Dat zien we onder meer terug in ons sterk toegenomen ledenaantal en de toenemende bezoekersaantallen bij evenementen zoals VegFestNL. Ook doen steeds meer mensen mee met onze VeganChallenge, om op een laagdrempelige manier kennis te maken met plantaardig eten", aldus Will Fris (voorzitter NVV). Het evenement vond dit jaar voor het tweede jaar plaats.

~Christel Tuin~


Overig nieuws