2000 bezoekers voor VegFestNL

3 november 2015 |
2000 bezoekers voor VegFestNL<

Ruim tweeduizend bezoekers kwamen afgelopen zondag naar de Jaarbeurs voor VegFestNL, een evenement volledig gericht op de promotie van
de vegan lifestyle.

Foto: Tijdens de beurs werden de Vegan Awards uitgereikt

Veganisme is hip
Informatie over deze manier van leven werd gegeven via drukbezochte (kook)workshops en lezingen. Verder konden bezoekers op de uitgebreide productmarkt kennismaken en proeven van een gevarieerd aanbod van veganistische producten. "Veganisme is hip en happening, dat zag je aan het aantal bezoekers. Een heel diverse club mensen; van milieubewuste dierenvrienden tot modebewuste mensen die vegan-producten gewoon mooi en lekker vinden", aldus organisator Christine Burgemeester van de Vegetafel.

Vegan lifestyle
Tussen 11.30 tot 21.00 belichtten tientallen bedrijven en organisaties verschillende aspecten van de vegan lifestyle. Zo was er een veganistische kerkdienst, werd er aandacht gegeven aan veganisme en vluchtelingen, was er uitleg over vegan voeding voor huisdieren en was er een workshop voor vegan ondernemers. Tevens vond tijdens VegFestNL het congres van de Sea First Foundation plaats en werden de jaarlijkse Vegan Awards uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV). "Wij zijn blij dat de belangstelling voor duurzamer en diervriendelijker leven groeit. Dat zien we onder meer terug in ons sterk toegenomen ledenaantal en de toenemende bezoekersaantallen bij evenementen zoals VegFestNL. Ook doen steeds meer mensen mee met onze VeganChallenge, om op een laagdrempelige manier kennis te maken met plantaardig eten", aldus Will Fris (voorzitter NVV). Het evenement vond dit jaar voor het tweede jaar plaats.

Christel Tuin


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

Je kunt je vanaf nu weer aanmelden om deel te nemen aan de wedstrijd voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020. Zend de receptuur, bereidingswijze, de prijs op de kaart en een goede foto van het gerecht in via het formulier hieronder. Lukt dat niet? Stuur je inzending dan per e-mail naa...

Video
Op Reportage: Koffie Society

Marco Smit is master barista. Hij is acht jaar geleden begonnen met koffie. 7 jaar geleden met De Koffie Society. Na drie jaar heeft hij 'De Gooische koffiebus' aangeschaft. Zo kunnen klanten door het hele land genieten van de lekkerste koffie. De Gooische Koffiebus werd in 2014 uitgeroep...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Amsterdam Opening
Coffeecompany opent nieuw filiaal aan Bos en Lommerplein

Coffeecompany opent in mei zijn deuren aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. Het is de eerste nieuwe huurder sinds het plein in handen is van Propertize. De koffieketen betrekt het pand van 133 vierkante meter aan de rechterkant van de trap die vanaf de Bos en Lommerweg naar het plein toe leidt. ...

Video
"We bakken 10.000 American pancakes per jaar

The Blueberry is een Amerikaanse lunchroom gevestigd op twee plekken in Amersfoort. De vestiging op Emiclaerhof in Amersfoort-Noord bevat zo’n 70 binnen- en 60 buitenzitplaatsen. Door het hippe en stijlvolle interieur voelt het echt alsof je in Amerika zit. De doelgroep wisselt per locatie,...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: