2000 bezoekers voor VegFestNL

3 november 2015 |
2000 bezoekers voor VegFestNL<

Ruim tweeduizend bezoekers kwamen afgelopen zondag naar de Jaarbeurs voor VegFestNL, een evenement volledig gericht op de promotie van
de vegan lifestyle.

Foto: Tijdens de beurs werden de Vegan Awards uitgereikt

Veganisme is hip
Informatie over deze manier van leven werd gegeven via drukbezochte (kook)workshops en lezingen. Verder konden bezoekers op de uitgebreide productmarkt kennismaken en proeven van een gevarieerd aanbod van veganistische producten. "Veganisme is hip en happening, dat zag je aan het aantal bezoekers. Een heel diverse club mensen; van milieubewuste dierenvrienden tot modebewuste mensen die vegan-producten gewoon mooi en lekker vinden", aldus organisator Christine Burgemeester van de Vegetafel.

Vegan lifestyle
Tussen 11.30 tot 21.00 belichtten tientallen bedrijven en organisaties verschillende aspecten van de vegan lifestyle. Zo was er een veganistische kerkdienst, werd er aandacht gegeven aan veganisme en vluchtelingen, was er uitleg over vegan voeding voor huisdieren en was er een workshop voor vegan ondernemers. Tevens vond tijdens VegFestNL het congres van de Sea First Foundation plaats en werden de jaarlijkse Vegan Awards uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV). "Wij zijn blij dat de belangstelling voor duurzamer en diervriendelijker leven groeit. Dat zien we onder meer terug in ons sterk toegenomen ledenaantal en de toenemende bezoekersaantallen bij evenementen zoals VegFestNL. Ook doen steeds meer mensen mee met onze VeganChallenge, om op een laagdrempelige manier kennis te maken met plantaardig eten", aldus Will Fris (voorzitter NVV). Het evenement vond dit jaar voor het tweede jaar plaats.

Christel Tuin


Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: “Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken”

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: