Columbus Trofee voor Zweedse innovatie

10 februari 2015 |
Columbus Trofee voor Zweedse innovatie<

Vandaag werd voor de 11e keer de Columbus Trofee uitgereikt aan een succesvolle jonge ondernemer die actief is in de gastvrijheidsindustrie. Ditmaal
ontving StableTable uit Zweden de prijs uit handen van de juryvoorzitter Robert Melaard tijdens de tweede editie van het Food Executive Europe congres.

Zuid-Nederland
In de afgelopen jaren is de Columbus Trofee volwassen geworden. Het begon als een regionale prijs in Zuid-Nederland maar ondertussen strijden bedrijven uit alle hoeken van de wereld om deze felbegeerde trofee. Niet alleen ontvangt de winnaar internationale erkenning, maar ook een aanmoedigingsprijs van 2500 euro; redelijk uniek binnen de bedrijfstak. Dit jaar kwamen er meer dan zestig aanmeldingen binnen en werden twaalf bedrijven genomineerd, waaronder zeven Nederlandse inzendingen. Tijdens Food Executive Europe presenteren de twaalf finalisten zich in het hart van het Experience Center.

Kwaliteit
Volgens de jury was de kwaliteit van de finalisten dit jaar zeer hoog. Melaard: “De 26 juryleden hebben alle genomineerden beoordeeld. Er is onder meer gekeken naar de marketing activiteiten en interne communicatie. StableTable speelt in op de ergernissen van horecagasten voor wat betreft wiebelende tafels. De bierviltjes of folders onder de tafelpoten zijn niet meer nodig en hierdoor draagt StableTable bij aan een geslaagde lunch of diner.”

Momice uit Nederland werd tweede en Tuck-Tuck uit Zwitserland werd derde.

De Columbus Trofee wordt gesponsord door LIOF (hoofdsponsor), Mise en Place, Gulpener Bierbrouwerij, MECC Maastricht en VanDrie Group.

Over de Colombus Trofee
De Columbus Trofee is een award die toegekend wordt aan een succesvolle, jonge ondernemer. Deze ondernemer is actief als leverancier aan de gastvrijheid industrie of heeft een innovatief hospitality concept gecreëerd. In tegenstelling tot de vele hospitality innovation awards die door heel Europa uitgereikt worden, focust de Columbus Trofee zich niet alleen op het product of de service, maar juist op de persoon achter het concept. Veel jonge ondernemers hebben een geweldige ‘drive’ en een groot potentieel, maar vinden het lastig om door te zetten wanneer ze problemen ondervinden. De Columbus Trofee is er om juist die ondernemers een steuntje in de rug te geven en ze te stimuleren om door te zetten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: