Columbus Trofee voor Zweedse innovatie

10 februari 2015 |
Columbus Trofee voor Zweedse innovatie<

Vandaag werd voor de 11e keer de Columbus Trofee uitgereikt aan een succesvolle jonge ondernemer die actief is in de gastvrijheidsindustrie. Ditmaal
ontving StableTable uit Zweden de prijs uit handen van de juryvoorzitter Robert Melaard tijdens de tweede editie van het Food Executive Europe congres.

Zuid-Nederland
In de afgelopen jaren is de Columbus Trofee volwassen geworden. Het begon als een regionale prijs in Zuid-Nederland maar ondertussen strijden bedrijven uit alle hoeken van de wereld om deze felbegeerde trofee. Niet alleen ontvangt de winnaar internationale erkenning, maar ook een aanmoedigingsprijs van 2500 euro; redelijk uniek binnen de bedrijfstak. Dit jaar kwamen er meer dan zestig aanmeldingen binnen en werden twaalf bedrijven genomineerd, waaronder zeven Nederlandse inzendingen. Tijdens Food Executive Europe presenteren de twaalf finalisten zich in het hart van het Experience Center.

Kwaliteit
Volgens de jury was de kwaliteit van de finalisten dit jaar zeer hoog. Melaard: “De 26 juryleden hebben alle genomineerden beoordeeld. Er is onder meer gekeken naar de marketing activiteiten en interne communicatie. StableTable speelt in op de ergernissen van horecagasten voor wat betreft wiebelende tafels. De bierviltjes of folders onder de tafelpoten zijn niet meer nodig en hierdoor draagt StableTable bij aan een geslaagde lunch of diner.”

Momice uit Nederland werd tweede en Tuck-Tuck uit Zwitserland werd derde.

De Columbus Trofee wordt gesponsord door LIOF (hoofdsponsor), Mise en Place, Gulpener Bierbrouwerij, MECC Maastricht en VanDrie Group.

Over de Colombus Trofee
De Columbus Trofee is een award die toegekend wordt aan een succesvolle, jonge ondernemer. Deze ondernemer is actief als leverancier aan de gastvrijheid industrie of heeft een innovatief hospitality concept gecreëerd. In tegenstelling tot de vele hospitality innovation awards die door heel Europa uitgereikt worden, focust de Columbus Trofee zich niet alleen op het product of de service, maar juist op de persoon achter het concept. Veel jonge ondernemers hebben een geweldige ‘drive’ en een groot potentieel, maar vinden het lastig om door te zetten wanneer ze problemen ondervinden. De Columbus Trofee is er om juist die ondernemers een steuntje in de rug te geven en ze te stimuleren om door te zetten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Achtergronden Fastservice
Bagels & Beans zoekt bagelbazen

Bagels & Beans houdt dinsdag 3 maart in Alphen aan den Rijn een franchise informatieavond voor aankomende 'bagelbazen'. Wie droomt van een eigen zaak komt hier alles te weten over het runnen van een Bagels & Beans. Bagels & Beans is op zoek naar bagelbazen in Amsterdam, Maastr...

Vlees Marketing
Nationale Week Zonder Vlees is een feit

Halverwege maart is het weer zo ver: de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland gaat dan weer van start. Dit evenement is van 9 tot en met 15 maart aan de gang. Veel mensen proberen tijdens deze week geen vlees te eten of in plaats van vlees, vegetarisch te koken. Het doel van dit evenement is om m...

Interieur
"Wij hebben vier barista's in dienst"

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen, eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bar...

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: