U heeft gezocht op : opijnen

16 juli 2020 Wet- en regelgeving Corona
Ontslag, kom goed beslagen ten ijs…

Veel ondernemers (ook in de horeca) hebben last van de negatieve effecten die gepaard gaan COVID-19 / ‘Corona’. Wellicht dat een NOW-regeling tijdelijke verlichting heeft gebracht, op de langere termijn zal die geen soelaas bieden. Precies de reden waarom een ontslaggolf wordt verwacht&h ...

26 juni 2018 Wet- en regelgeving Columns
Personeel: let op bij verbetertrajecten en ontslag

Een werknemer is sinds 1998 in dienst bij een restaurant in de functie van ‘medewerker bediening’. Tussen januari en december 2015 is het functioneren van werknemer meerdere keren als ‘onvoldoende’ beoordeeld. Op 17 februari 2016 hebben werkgever en werknemer een gesprek geha ...

19 maart 2018 Wet- en regelgeving Columns
Pas op met toezeggingen, het is geen gebakken lucht…

Werkgever en werknemer zijn een nul-urenovereenkomst overeengekomen voor de duur van zes maanden en daarmee tot 28 oktober 2015. Zo’n anderhalve maand voor het einde van het dienstverband ontvangt de werknemer een gespreksverslag waarin te lezen is dat de arbeidsovereenkomst zal worden verleng ...

1 augustus 2017 Wet- en regelgeving Columns
Je goed recht: wijziging van arbeidsvoorwaarden, wijs?

Een dienstverband is geen garantie om onder bepaalde voorwaarden tot aan de pensioengerechtigde leeftijd inkomen te ontvangen. Arbeidsvoorwaarden kunnen echter niet zomaar worden gewijzigd Onlangs behandelde de Rechtbank Amsterdam de volgende zaak. Een werknemer heet een dienstverband waarbij op ...

15 mei 2017 Wet- en regelgeving
Je goed recht: De donut-casus

In januari 2017 is een supermarktmedewerker op staande voet ontslagen voor het zonder toestemming toe-eigenen en eten van een donut. Supermarkt Deen, de werkgever, verzocht de kantonrechter de arbeidsovereenkomst te ontbinden vanwege overtreding van de huisregels. Er is sprake van zodanig verwijtbaa ...

8 maart 2017 Wet- en regelgeving Columns
Je Goed Recht: Aanzeggen, hoe zit dat ook alweer?

Een werkgever moet een tijdelijke arbeidsovereenkomst tegenwoordig aanzeggen. Wat wil de wetgever daarmee nou precies? Een maand voordat een arbeidsovereenkomst (met een duur van 6 maanden of langer) eindigt, moet een werkgever de werknemer schriftelijk mededelen of hij de arbeidsovereenkomst gaat v ...

11 november 2016
Je Goed Recht: De collectieve arbeidsovereenkomst (cao), lekker makkelijk?

Veel werknemers vallen onder de (na-)werking van een cao, ook in de horecabranche. Hoe zit het nu met bepalingen uit een cao? In hoeverre kun je daarvan afwijken en moet je bepalingen handhaven wanneer werkgever en werknemer beiden afwijking wensen? Onlangs is er een interessante uitspraak gedaan ...

14 oktober 2016 Wet- en regelgeving Columns
Je goed recht: verborgen camerabeelden...

Veel bedrijven maken gebruik van camera’s, bijvoorbeeld ter beveiliging van personeel, klanten of goederen. Hoe zit het eigenlijk met gebruik van een verborgen camera? Eind april 2016 heeft de rechtbank Rotterdam uitspraak gedaan in een kwestie met een verborgen camera. Hier volgt een korte ...

13 oktober 2016 Wet- en regelgeving Achtergronden
Je Goed Recht: Proeftijd… Smaakt het?

Maarten van Opijnen is advocaat, gespecialiseerd in arbeidsrecht. Als horecaprofessional heb je te maken met personeel en op de werkvloer kom je de meest uiteenlopende situaties tegen, zowel positief als negatief. In deze bijdrage wordt de proeftijd besproken. In arbeidsovereenkomsten is vaak een ...

10 mei 2016
Download nu: de nieuwe lunchroom!

Met trots presenteren we je de mei-editie van Lunchroom! Lees alles over alchol schenken aan jongeren en maak kennis met de belangrijkste uitkomsten van het frisdrankonderzoek. Nog veel meer Voor dit nummer interviewde hoofdredacteur Thijs Jacobs ondernemer Frank van der Grift van lunchroom Pro ...

5 april 2016
Heeft een werknemer recht op fooi?

Volgens het etymologisch woordenboek van Van Dale is fooi van oorsprong drinkgeld, later afscheidsgeschenk. In de horeca is het min of meer gebruikelijk om een fooi te geven. Het Gerechtshof Amsterdam heeft zich vrij recent uitgelaten over de aanspraak van een werknemer op (een deel van de) fooi. H ...

15 december 2015
Checklist aannemen van personeel

Wellicht ken je de uitdrukking: 'Ik wens je veel personeel'. Iemand veel personeel toewensen zou zoveel betekenen als dat veel personeel gelijkstaat aan het hebben van veel zorgen en ellende. Ook hier geldt het credo ‘beter voorkomen dan genezen’. Hoe voorkom je de ‘zorgen en ellende’ d ...

6 oktober 2015
Ontslag bij disfunctioneren. Hoe zit het?

Op de nieuwe ‘menukaart ontslagrecht’ staan acht verschillende gerechten: de ontslaggronden. Dit zijn: i) bedrijfssluiting/ bedrijfseconomische omstandigheden, ii) 2 jaar ziekte, iii) regelmatig ziekte, iv) disfunctioneren, v) verwijtbaar handelen of nalaten, vi) gewetensbezwaren, vii) verstoor ...

20 juli 2015
Arbeidsrecht op de schop

Wist je dat er onlangs heel veel veranderingen zijn geweest op arbeidsrechtelijk gebied, en er binnenkort nog veel meer gaat veranderen? Hieronder vind je puntsgewijs een opsomming van de veranderingen, met een korte en heldere uitleg. Doe er je voordeel mee! Wist je dat... "...vanaf 1 januari ...

13 november 2014
Het kelderluik...

Er zijn uitspraken die iedereen met een afgeronde studie Nederlands Recht voorbij heeft zien komen. Een van deze uitspraken is het befaamde ‘kelderluik arrest’. We gaan terug naar het jaar 1965. Een café in Amsterdam, met een kelder waarin voorraden (drank) worden opgeborgen. Wat speelde zich ...

4 november 2014
Gratis handreiking nieuwe wetgeving

Let op! Per 1 januari 2015 gaat de Wet werk en zekerheid in werking. Het ‘oude en vertrouwde’ arbeidsrecht gaat op de schop, met als doel eenvoudiger en eerlijker arbeidsrecht. Maar wat verandert er nu echt voor jou als werknemer of werkgever? Download via deze link het gratis document en leer ...

3 november 2014
Verslag Makro horecadag 2014

Vandaag vond in het Makro-filiaal in Vianen de Makro Horecadag plaats. Horeca-ondernemers werden tijdens de dag geïnformeerd over onder andere de mogelijkheden van kaas, het opleiden van personeel, het reduceren van de personeelskosten en de nieuwe Wet werk en zekerheid die in januari 2015 in werk ...

31 oktober 2014
Hoofdredacteur klaar voor Makro Horecadag

Lunchroom-hoofdredacteur Thijs is helemaal klaar voor de Makro Horecadag van aanstaande maandag! Op die dag presenteert hij namelijk zijn Lunchroom Marktverkenning 2016. Kom je ook? Alle sprekers Behalve Thijs vertelt advocaat Maarten van Opijnen over arbeidsrecht en contractenrecht, geeft "J ...

30 oktober 2014
Wil je meer weten over vis?

Deze vis ooit al eens gezien? Imposant beest, dat moet gezegd. Volgens Mo (hier op de foto) is het een 'mahi-mahi'. Nou zijn wij de beroerdste niet en 'googelen' wij de vissoort even. Wat blijkt? Het is familie van de dorade en wordt ook wel Goudmakreel genoemd. De mahi-mahi heeft een stompe kop e ...

30 oktober 2014
Ultieme beleving in koffiecorner

Vers geurende koffie, vakkundig bereid door een barista. In je zaak is goede koffie essentieel, aangezien steeds meer mensen thuis ook koffie van goede kwaliteit drinken. Deze kwaliteit vind je bij de makro. Topmerk en barista Tijdens de Makro Horecadag op 3 november in Vianen kun je kennisma ...

30 oktober 2014
Lezing en white paper over wetswijzigingen

De Wet werk en zekerheid gaat per 1 januari 2015 in werking. Voor werkgevers (en natuurlijk ook voor werknemers) gaat er vanaf dat moment veel veranderen. Wat te denken van de proeftijd, het concurrentiebeding en de aanzegtermijn? White paper Maarten van Opijnen is advocaat en expert op het ge ...

30 oktober 2014
Masterclass kaas door Wil Leppers

Wil Leppers is een autoriteit op kaasgebied. Sterker nog: hij weet werkelijk alles van en over kaas. Even voor de duidelijkheid: op de foto ziet u niet Wil, maar de kaasexpert van Makro Vianen. Op 3 november is Wil van de partij in de Makrovestiging in Vianen. Om 12.00 uur zal hij een masterclass ...

29 oktober 2014
Volledig programma Makro Horecadag Vianen

Het is bijna zover. Op maandag 3 november vindt de Makro Horecadag plaats in Vianen. Hieronder lees je meer over het programma, de locatie en de openingstijden. Openingstijden Iedereen is de hele dag van harte welkom. Van 11.00 tot 17.00 uur kun je de totaal vernieuwde vestiging bezichtigen, w ...

23 oktober 2014
Personeel. Wat zijn je rechten?

Als werkgever of werknemer is het noodzakelijk je rechten en plichten te kennen. Op 3 november is je kans om bij te leren op de Makro Horecadag. Vaak zijn afspraken of regels niet duidelijk, of is er een geschil dat voorkomen had kunnen worden. Hoogste kostenpost Maarten van Opijnen is advocaat ...

23 oktober 2014
Compleet programma Makro Horecadag bekend!

Het complete programma van de Makro Horecadag is bekend! De dag vindt plaats van 11.00 tot 17.00 uur in het Makro-filiaal in Vianen. Het programma: 12.00 - 12.45 Wil Leppers. Masterclass Kaas 13.10 - 13.30 Thijs Jacobs. Lunchroom Marktverkenning 2016. Waar liggen uw kansen? 13.40 - 1 ...

20 oktober 2014
Masterclasses op Makro Horecadag

Op 3 november vindt de Makro Horecadag plaats in de vernieuwde vestiging in Vianen. Niet alleen de sprekers (vanaf 13.00 uur) zorgen voor een gevarieerd programma, maar ook de masterclasses zorgen voor een leerzame en leuke dag. Hieronder een eerste overzicht en, zoals je ziet, meer dan reden gen ...

20 oktober 2014
Video teaser Lunchroom Marktverkenning 2016

Kom je ook naar de presentatie van de Lunchroom Marktverkenning 2016? Op 3 november presenteert hoofdredacteur Thijs Jacobs de Lunchroom Marktverkenning 2016 op de Makro Horecadag in de vernieuwde vestiging in Vianen. Bekijk hier de 'teaser': Hoe, waar en wanneer? De Makro Horecadag vindt ...

16 oktober 2014
Makro Horecadag: nieuwe spreker bekend!

Tijdens de Makro Horecadag op 3 november in Vianen zal Joyce de Graas (Bagels & Beans) vertellen over het opleiden van personeel. Joyce is franchise coach, dus in trainen van personeel en inzicht geven in cijfers is ze een kei! Workshops Verder kun je als bezoeker van de Horecadag deelnemen aan ...

7 oktober 2014
Personeel: faal-of succesfactor

Op 3 november geeft Mark Tamsma - de horeca-accountant - een lezing over loonkosten op de Makro Horecadag in Vianen. De loonkosten vormen één van de hoogste kostenposten binnen de horeca. Te hoge loonkosten in relatie tot de omzet zijn vaak de oorzaak van bedrijfseconomisch slecht presterende ho ...

7 oktober 2014
Sprekers bekend: 3 november Makro horecadag

Op 3 november aanstaande is het onlangs verbouwde filiaal van de Makro in Vianen het decor van prachtige demonstraties, masterclasses, proeverijen en informatiebijeenkomsten. En dat alles is helemaal gratis voor bezoekers! Wat wil je nog meer? Van vlees tot vis en van uitleg over omzetverhoging doo ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: