Personeel: faal-of succesfactor

7 oktober 2014
Personeel: faal-of succesfactor

Op 3 november geeft Mark Tamsma - de horeca-accountant - een lezing over loonkosten op de Makro Horecadag in Vianen. De loonkosten vormen één van
de hoogste kostenposten binnen de horeca. Te hoge loonkosten in relatie tot de omzet zijn vaak de oorzaak van bedrijfseconomisch slecht presterende horecaondernemingen. Een gezond percentage is derhalve cruciaal voor de gewenste winstgevendheid.

*Beïnvloed*
Het percentage wordt direct beïnvloed door de hoogte van de salarissen, kwaliteit/ motivatie van het personeel en de personele inzet.

*Belangrijkste factor*
Wij durven gerust te stellen dat personeel de belangrijkste faal- en of succesfactor vormt van een onderneming. Toch blijkt uit de praktijk dat op het gebied van personeelsmanagement nog veel te verbeteren valt.

In deze presentatie worden de belangrijkste aandachtsgebieden uit de praktijk besproken met concrete tips, zodat je arbeidsproductiviteit geoptimaliseerd kan worden.

*Hoe, waar en wanneer?*
De Makro Horecadag vindt plaats in Vianen, in de geheel vernieuwde vestiging aan de Edisonweg 4. Je kunt er de gehele dag terecht voor inspiratie en informatie. De sessies beginnen rond 13.00 uur.

"*MEER LEZEN OVER DE MAKRO HORECADAG? KLIK HIER!*":http://www.lunchroom.nl/?q=HORECADAG&x=zoeken


*Programma sprekers:*

13.10 - 13.30 Thijs Jacobs. Lunchroom Marktverkenning 2016. Waar liggen uw kansen?

13.40 - 14.00 Mark Tamsma. Uw loonkosten zijn te hoog!

14.10 - 14.20 Live interview met Joyce de Graas. Meer omzet met goed getraind personeel

14.20 - 14.40 Maarten van Opijnen. Contracten met uw personeel. Let op de kleine lettertjes

Overig nieuws