Personeel: faal-of succesfactor

7 oktober 2014 |
Personeel: faal-of succesfactor<

Op 3 november geeft Mark Tamsma - de horeca-accountant - een lezing over loonkosten op de Makro Horecadag in Vianen. De loonkosten vormen één van
de hoogste kostenposten binnen de horeca. Te hoge loonkosten in relatie tot de omzet zijn vaak de oorzaak van bedrijfseconomisch slecht presterende horecaondernemingen. Een gezond percentage is derhalve cruciaal voor de gewenste winstgevendheid.

Beïnvloed
Het percentage wordt direct beïnvloed door de hoogte van de salarissen, kwaliteit/ motivatie van het personeel en de personele inzet.

Belangrijkste factor
Wij durven gerust te stellen dat personeel de belangrijkste faal- en of succesfactor vormt van een onderneming. Toch blijkt uit de praktijk dat op het gebied van personeelsmanagement nog veel te verbeteren valt.

In deze presentatie worden de belangrijkste aandachtsgebieden uit de praktijk besproken met concrete tips, zodat je arbeidsproductiviteit geoptimaliseerd kan worden.

Hoe, waar en wanneer?
De Makro Horecadag vindt plaats in Vianen, in de geheel vernieuwde vestiging aan de Edisonweg 4. Je kunt er de gehele dag terecht voor inspiratie en informatie. De sessies beginnen rond 13.00 uur.

MEER LEZEN OVER DE MAKRO HORECADAG? KLIK HIER!

Programma sprekers:

13.10 - 13.30 Thijs Jacobs. Lunchroom Marktverkenning 2016. Waar liggen uw kansen?

13.40 - 14.00 Mark Tamsma. Uw loonkosten zijn te hoog!

14.10 - 14.20 Live interview met Joyce de Graas. Meer omzet met goed getraind personeel

14.20 - 14.40 Maarten van Opijnen. Contracten met uw personeel. Let op de kleine lettertjes

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lekkerste Lunchroombroodje Video
Video: Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019

Heb jij je lekkerste broodje nog niet aangemeld voor dé culinaire wedstrijd voor lunchrooms? Dat kan nog tot 4 oktober 2019. Via deze link meld je je aan. Check de video hieronder voor meer info! ...

Hotelbouwplannen Utrecht
Populaire Utrechtse lunchroom Karibu moet wijken voor herbestemming

LOU Oudenoord, in het Concordiagebouw in Utrecht, krijgt een nieuwe bestemming. Er komen woningen, horeca en een hotel in het in het voormalige pand van de Hogeschool Utrecht. Dit houdt in dat de geliefde lunchroom Karibu een nieuw onderkomen moet zoeken of ophoudt te bestaan. In december moeten ...

Personeel Culinair
Ook de veeleisende gast vormt een uitdaging binnen de horeca

Horeca- en cateringbedrijven ervaren financieel pittige tijden. Omzet- en rendementsverhogen en het verlagen van de kosten vormen een grote uitdaging. Dit blijkt uit onderzoek van GROUP7 met Het Nederlands Kokspanel onder ruim 500 horeca- en cateringprofessionals, dat afgelopen voorjaar werd gehoude...

Events
Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam 2019

Gastvrij Rotterdam opent op 23 september om 11.30 uur met een bijzonder gelegenheidsduo; niemand minder dan Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, zullen de presentatie van het openingsprogramma voor hun rekening...

Opening Koffie & thee
Italiaans genieten in Nieuwegein met Doppio Espresso

Espressobarketen Doppio Espresso heeft in Nieuwegein haar nieuwste vestiging geopend. De espressobar is gevestigd in het winkelcentrum Cityplaza en versterkt hiermee het horeca-aanbod in het winkelhart van Nieuwegein. Binnen waan je jezelf in Milaan, met de Kees van der Westen espressomachine, de...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Schrijf je in voor de wedstrijd Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Ga jij dit jaar met de eer strijken? Schrijf je dan nu in voor de award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland. Gebruik onderstaand invulformulier of stuur de receptuur, bereidingswijze, naam van de lunchroom en adres, de prijs van het gerecht op de kaart en een foto van het broodje per e...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: