U heeft gezocht op : kaas

13 augustus 2019 Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

12 augustus 2019 Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

6 augustus 2019 Awards Brood
Winnaar eerste Bagel Battle bekend

Een felbegeerd plekje op de menukaart van Bagels & Beans, dat is de hoofdprijs van de Bagel Battle 2019. Uit een overweldigend aantal inzendingen werden drie bagelcreaties gekozen. Van 1 tot en met 4 augustus konden bagelliefhebbers stemmen op hun favoriet, die vanaf september zes weken lang ver...

5 augustus 2019 Achtergronden Vega
Hier kun je diervrije pizza's eten

Papa John’s geeft gehoor aan de snel rijzende vraag naar veganistische pizza’s door vanaf vandaag in alle Nederlandse vestigingen drie verschillende veganistische pizza’s aan te bieden. Zo kan iedereen die een volledig plantaardig dieet volgt of dieetbeperkingen heeft, genieten van...

23 juli 2019 Interview Longread
Interview Peter Klosse: "Vegetarisch is geen vleesgerecht zonder vlees"

Een verbinding leggen tussen de academische- en culinaire wereld. Dat is de missie van smaakprofessor Peter Klosse. “We kunnen ontzettend veel van elkaar leren.” Als er één iemand in Nederland midden in deze twee werelden staat, dan is het Peter Klosse. Als oprichter van...

15 juli 2019 Interview Longread
Interview: de mooiste strandtent van Nederland

Strandpaviljoen De Staat viert deze zomer haar tienjarig bestaan. Jeroen Kuiper is de trotse eigenaar van deze ultieme ‘strandhotspot’ op Scheveningen, die vooral door locals wordt bezocht. Toeristen bezoeken de boulevard, wie de drukte wil vermijden en wil genieten van één...

8 juli 2019 Brood Interview
Interview: "Brood moet weer de boventoon gaan voeren"

Brood vormt voor veel lunchroomhouders de basis van hun onderneming. Vreemd genoeg is de kennis over brood in Nederland laag. Althans, dat vindt François Brandt, broodpurist, Fransman en hoofddocent aan de Bakery Institute. “De focus gaat bijna altijd uit naar wat er op het brood ligt, ...

18 juni 2019 Food Awards Amsterdam
Winnaars Amsterdam Food Pitch 2019 bekend

De winnaars van Amsterdam Food Pitch 2019 zijn bekend! De finalist die de felbegeerde titel ‘Lekkerste product 2019’ mee naar huis mocht nemen is True Food Flavours van Dave Hurkmans met zijn innovatieve product van 100% pure groenten- en fruitpoeders. Naast deze overall prijs is er een ...

11 juni 2019 Bezorgen Interview Longread
Ook jij kunt morgen al bezorgen, maar let wel op deze zaken

Bezorgen neemt een enorme vlucht binnen de horeca. Maar hoe zet je een goede bezorgservice op en welke kanalen kunnen jou daarbij helpen? We bezochten twee ondernemers die ontbijt en lunch bezorgen in Amsterdam. Muller Kaas is dan wel geen lunchroom of horeca, maar bezorgt in Amsterdam wel broodj...

10 mei 2019 Achtergronden
Wordt het broodje kaas immaterieel erfgoed?

De 'broodjekaascultuur' is opgenomen in het Netwerk Immaterieel Erfgoed. Hiermee komt het in aanmerking voor een plek op de echte lijst. Tja, Nederlanders houden van broodjes kaas. Op culinair vlak misschien niet verrassend of tongstrelend, maar het past de Nederlander wonderwel. We kunnen s...

9 mei 2019 Opening
TRECK: de nieuwe foodformule op de Nederlandse stations

De 29 vestigingen van Broodzaak op de NS Stations worden vervangen door het nieuw ontwikkelde merk TRECK. Dat maakt horecaexploitant HMSHost International vandaag bekend. In de nieuwe horecagelegenheid is het assortiment gevarieerder dan in de Broodzaak. Ook kunnen gasten nog sneller weer op weg ...

8 mei 2019 Achtergronden
Download nu de mei-uitgave van vakblad Lunchroom

Met gepaste trots presenteren we je de mei-uitgave van Lunchroom. Een editie boordevol informatie, vol inspiratie en gevuld met interessante interviews. Wat dacht je van het exclusieve interview met Jitse Groen, de oprichter van Thuisbezorgd.nl? We spraken ook met Floris Merkx en Lieke Nieuwenhuis-S...

7 mei 2019 Achtergronden Longread
De voor- en nadelen van kaas

Een bijzondere uitkomst van een onderzoek van onderzoeksbureau GfK: 97 procent van alle Nederlanders eet weleens kaas en veertig procent eet het dagelijks. Nederlander kunnen niet zonder dit oer-Hollandse product. Ondanks alle lactose-intoleranties beukt kaas nog altijd door alle trends heen. Tra...

25 april 2019 Opening
Par Hasard opent nieuwe vestiging in Alkmaar

Vandaag opent friterie Par Hasard haar deuren in Alkmaar. De vestiging wordt gerund door de ervaren en gedreven frietbakker Xander Poort die Par Hasard, gevestigd op de Pier in Scheveningen, op de kaart heeft gezet met de ambachtelijk bereide frites. Op de charmante locatie aan de Laat 179 in hartje...

18 april 2019 Bezorgen Interview Longread
Interview Jitse Groen, oprichter Takeaway.com: "Lunchbezorging gaat echt flink groeien"

Lunchbezorging groeit. Eigenlijk groeit de hele bezorgsector van food. Takeaway.com liet onlangs dan ook imposante groeicijfers zien: een toename van 51 procent van het aantal bezorgingen. Jitse Groen (41 jaar oud), oprichter en CEO van het bedrijf, nam de tijd om ons bij te praten over het reilen e...

19 maart 2019 Opening Restaurant
Bar-restaurant IJver opent zomer 2019

In de zomer van 2019 opent IJver haar deuren in de voormalige Scheepsbouwloods op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Er wordt hard gewerkt aan dit robuuste restaurant met een eigenzinnige menu- en drankenkaart. Op deze iconische locatie met een groot binnen- en buitenterras kunnen gasten staks geniete...

7 maart 2019 Events
Bakkersvak 2019 staat in de startblokken

De achtste editie van Bakkersvak telt op zondag 10, maandag 11 en dinsdag 12 maart 2019 in totaal 175 exposanten. Naast de bekende leveranciers zoals Beko, Royal Steensma, AB Mauri, Callebaut, Bakeplus, Laan Heiloo, Dawn Food Benelux, Dossche Mills / Meneba en Dobla zijn er ruim 20 nieuwe leverancie...

13 februari 2019 Economie Fastservice
Domino’s ziet groei van 300 procent in lunch bestellingen

Gedreven door een enorme groei in het aantal winkels, het aandeel winkels dat met lunch is geopend en de toenemende vraag naar gemak, ziet Domino’s het percentage lunch ten opzichte van het totaal aantal bestellingen explosief stijgen. In de gelopen vijf jaar realiseert de keten - met inmiddel...

11 januari 2019 Brood Achtergronden
The Tosti Club duikt op in de diepvries met mini- tosti’ s

Een ambachtelijke tosti in miniformaat, gemaakt van biologisch wit brood en? snel en makkelijk te bereiden. Dat is de Mini Tosti van The Tosti Club, die op de Horecava 2019 in het InnovationLAB voor het eerst te proeven was. The Tosti Club betreedt met dit nieuwe product ook de foodservice-markt,...

8 januari 2019 Economie Ondernemen
Horecaketens winnen terrein in straatbeeld

ABN AMRO verwacht dat de schaalvergroting in de horeca zich de komende jaren voortzet via de uitbreiding van ketens én overnames. Na een recordjaar in 2018 verwacht ABN AMRO dat het aantal overnames van eetzaken in 2019 boven het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar ligt. Verder breiden kete...

4 januari 2019 Horecava 2019
Horecava 2019: Van kerstboombier tot ‘vegan’ start-ups

De toekomst in de horeca-wereld is te vinden op de 63e editie van de Horecava. Nieuw dit jaar is het Start-upLAB, de springplank voor nieuwe ondernemers. Opvallend is de grote aandacht voor vegan en voedselverspilling. Een greep uit de vele innovaties die afval tegengaan: rookworst van damherten, sn...

4 januari 2019 Internationaal
Italiaanse producten onverminderd populair

De Italiaanse gastronomie is erg populair in Nederland; in de eerste 9 maanden van 2018 werd er voor 911 miljoen euro voedingsmiddelen uit Italië geïmporteerd wat een stijging betekent van 5,32% ten opzichte van vorig jaar. Voor Nederland is Italië een van de belangrijkste exportlande...

27 december 2018 Drinks Interview Longread
Interview: zuivel verdwijnt langzaamaan uit de smoothie

Met de opkomende bewustwording van de consument, worden lunchroomhouders gedwongen goed over hun producten na te denken. Zuivel heeft een dubieuze reputatie op het gebied van gezondheid. Feit blijft dat er in Nederland steeds minder zuivel wordt geconsumeerd en dat betekent dat de originele smoothie...

27 december 2018 Economie Achtergronden
Verhoging btw-tarief: doorberekenen of niet?

De btw-verhoging van het lage tarief (van 6 naar 9 procent) komt akelig dichtbij. Op 1 januari 2019 moet de horeca daarom bij vrijwel de gehele inkoop, met uitzondering van alcoholhoudende dranken, rekening houden met een prijsverhoging. Goed om te weten: bier tot 0,5% en wijn tot 1,2% vallen onder ...

20 december 2018 Achtergronden Interview
Bedrijfspaspoort: Carola Bloemer, Brasserie Zomaar Purmerend

Naam: Carola Bloemer Hoe heet je zaak: Brasserie Zomaar De locatie van je zaak: Purmerend midden in het centrum Wat is de bestseller op de kaart: 'Samen delen'. Een etagère met verschillende warme en koude gerechtjes van onze lunchkaart Prijs kopje koffie: € 2,20 P...

19 december 2018 Achtergronden
Onderzoek: melk en kaas zijn beperkte bron van vitamine B12

Niet alleen vlees en vis, maar ook zuivelproducten als melk en kaas dragen bij aan de vitamine B12-voorziening van het lichaam. Alleen is de hoeveelheid vitamine B12 in melkproducten aan de krappe kant om een tekort te voorkomen als vlees en vis niet op het menu staan. Dat blijkt uit onderzoek van d...

19 december 2018 Interview Longread
Interview lunchroom Fika: "Geen uitsmijters, maar smørrebrød"

Carlijn Evers startte in 2015 haar eigen zaak, Fika, in Nijmegen. Na zeven jaar in restaurants gewerkt te hebben naast haar studie communicatiewetenschappen, hakte ze de knoop door. Liever niet op kantoor, maar lekker binnen de horeca aan het werk. Het bleek een goede keuze. Carlijn werkte na haa...

12 december 2018 Food trends
Food Trends 2019: we checkten onze glazen bol!

Nu het einde van het jaar nadert, is het tijd om de food trends voor 2019 eens op een rij te zetten. Welke ingrediënten zijn straks niet meer weg te denken uit de (professionele) keuken? Eén ding is zeker: we gaan minder vlees en zuivel nuttigen en transparantie over de herkomst van prod...

2 november 2018 Culinair Rotterdam
Cornelis Bar & Kitchen kiest voor lichte gerechten

Cornelis Bar & Kitchen (Rotterdam), bekend om gerechten van hoogwaardig vlees, heeft zijn kaart een flinke restyling gegeven. Vanaf nu is het menu uitgebreid met lichtere en moderne gerechten en kunnen ook vegetariërs en liefhebbers van kip en vis er terecht voor lunch en diner. Gezonde ...

23 oktober 2018
Bedrijfspaspoort: Maarten Oldenburg, Eetsalon Broodje van Kootje

Naam: Maarten Oldenburg Leeftijd: 52 Hoe heet je zaak: Eetsalon Broodje van Kootje De locatie van je zaak: Huiswaarderplein 1, Alkmaar. Op een pleintje gelegen tussen winkels als BCC, Action, Kwantum, Leen Bakker Wat is de bestseller op de kaart: Broodje Kroket, die worden voor ons door een ba...

9 oktober 2018 Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Dit zijn de 5 lekkerste lunchroombroodjes van Nederland

De jury heeft besloten. Na een uitvoerige inventarisatie van de talloze inzendingen zijn dit de vijf broodjes die het hoogst werden gewaardeerd door de jury. De mystery jury gaat de komende periode op pad om de broodjes van de finalisten te proeven, waarna op vrijdag 9 november de winnaar bekend wor...

9 oktober 2018 Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Genomineerde nummer 5: Broodje 'Beefalo'

Vol trots presenteren we je de vijfde genomineerde voor de award van Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2018. Dit is 'Broodje Beefalo' van 'Lunchroom De Koffiepot' in Hardenberg. In totaal dingen in de laatste ronde vijf broodjes mee naar de award. Deze vijf genomineerden wo...

9 oktober 2018 Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Genomineerde nummer 3: Broodje vegan zalm met kruidenroomkaas

Vol trots presenteren we je de derde genomineerde voor de award van Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2018. Dit is 'Broodje vegan zalm met kruidenroomkaas' van 'Your Foodprint' in Gouda In totaal dingen in de laatste ronde vijf broodjes mee naar de award. Deze vijf genomine...

21 september 2018 Fastservice Rotterdam
Herman Hell en Hugo Kruijssen nemen vestigingen SUGO Pizza over

Horecaondernemers Herman Hell, eigenaar van Hell’s Kitchen Horeca Groep, en Hugo Kruijssen hebben drie vestigingen van SUGO Pizza overgenomen. Daarmee gaat een jongensdroom van de twee vrienden in vervulling. Herman: "We hebben het product van SUGO Pizza verbeterd en voorspellen een groot...

2 augustus 2018 Columns Starten in de horeca Ondernemen
Column: ontregelen regels je bedrijf?

Als je een restaurant hebt, kom je regelmatig met regels, wetten en voorschriften in aanraking. Ze zijn ontstaan met een bepaald doel voor ogen en zijn er om nageleefd te worden. Maar soms verzuipen we gewoon in de regeltjes en regelgeving. Ze staan vaak het ondernemen in de weg en het lijkt meer op...

16 juli 2018 Columns Column David Bakker
Column: blurring is juist een zegen

Een glas whisky bij de barbier, een wijntje bij de kapper en een stukje ambachtelijke Spaanse pata negra worst bij de slijter. Blurring is al lang en breed geaccepteerd door de consument, het wordt misschien al een beetje verwacht. Waar veel winkels de kans hebben gepakt om hun aanbod te vergroten m...

12 juli 2018 Lunch Achtergronden
Lunchbezorging in speciale buffetboxen

Lunch van huis bezorgt elke dag lunches op kantoor of elders van huis via speciaal ontwikkelde buffetboxen. Zo goed als alles wordt zelf gemaakt vanuit de eigen keuken. Van de pindakaas, hagelslag tot warme maaltijden. Vervolgens gaan deze in buffetboxen naar locatie en staat alles direct klaar om t...

5 juli 2018 Interview Longread
Interview: op bezoek bij een 100 procent vegan lunchroom

Vegan is helemaal ‘hot’, de klimaatproblematiek vindt deels zijn oorsprong op het bord. Het eetgedrag wordt daarom door velen al aangepast, de vleesvrije dagen zijn in menig gezin meer regel dan uitzondering. Wie een stapje verder wil gaan, gaat voor vegan. In dat geval gebruik je helema...

28 juni 2018 Lunch Opening Fastservice
Happy Tosti opent vestiging in Deventer

Happy Tosti opent op donderdag 28 juni een vestiging in Deventer aan de Lange Bisschopstraat 23. De sociale lunchrestaurantketen gaat Deventer kennis laten maken met haar wilde tosticreaties. Bezoekers kunnen smullen van bijvoorbeeld een tosti geitenkaas, tosti chorizo of de welbekende tosti ham kaa...

12 juni 2018 Awards Culinair Bocuse d'Or
Nederland loopt finale Bocuse d'Or mis

Chef Lars Drost (25 jaar) en commis (leerling-kok) Mike Klaassen (19 jaar) van Ciel Bleu Restaurant (twee Michelinsterren) hebben de finale van de Bocuse d'Or niet gehaald. De twee bleven op de 'Olympische Spelen voor koks' steken op een dertiende plaats. Niet toereikend voor de finale. ...

12 juni 2018 Lekkerste Lunchroombroodje Interview Longread
Positieve reacties na winnen award 'Lekkerste Lunchroombroodje'

Het aftellen is begonnen… Op onze website is de campagne voor het inschrijven voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2018 gestart. Wie gaat dit jaar met de felbegeerde titel naar huis? Wie weet van zijn lunchbroodje een culinaire uitspatting te maken? We spraken met Nathan van Leeu...

23 mei 2018 Amsterdam Opening
Happy Tosti Amsterdam De Pijp gaat open

Op vrijdag 25 mei 2018 is het feest bij Happy Tosti. Ten eerste opent Happy Tosti Amsterdam De Pijp officieel haar deuren en ten tweede zal 'Het Ultieme Tostiboek' officieel worden gepresenteerd door de schrijvers en de uitgever! Happy Tosti Amsterdam De Pijp is het zesde lunchrestaurant ...

24 april 2018 Restaurant
BACKYARD: plant based & vegan friendly restaurant in Rotterdam.

Yunlai Ye en Wiwi Cao trotse eigenaars van lunchroom The Tea Lab, openen begin mei 2018 hun eerste plant based & vegan friendly restaurant op de Korte Hoogstraat in Rotterdam. Bij BACKYARD, een groene oase in het hart van de stad, kun je op elk moment van de dag terecht voor verrassende, down to...

3 april 2018 Achtergronden Interview
Interview: lunchroom en tapasbar in historisch luchthavengebouw

Voor de oorlog was het een burgerluchthaven, tijdens de oorlog werd het bezet door de Duitsers, daarna vloog er de Koninklijke Luchtmacht met straaljagers. Tegenwoordig vind je in het rijksmonumentale luchthavengebouw in Eindhoven een lunchroom en tapasbar. ‘Eindhoven bezit het mooiste luch...

20 maart 2018 Achtergronden Interview
Bedrijfspaspoort: Lotta Imeyer, ETNsaladebar Enschede

In de rubriek 'Het Bedrijfspaspoort' stellen we een ondernemer in een dagzaak een aantal vragen over de bedrijfsvoering, het concept, doelen, wensen en interesses. Deze keer is Lotta Imeyer aan het woord. Zij runt een trendy dagzaak in Enschede, een zaak die milieubewust opereert en waar wor...

14 maart 2018 Achtergronden Interview Longread
Interview HEMA: "Onze werknemers moeten nu écht koken"

Echt HEMA… Daarbij denk je aan de traditionele rookworst, voorverpakte broodjes en een nogal traditioneel concept. Echt Hollands bovendien: goedkoop, snel en weinig luxe. Arno Buijs, commercieel manager food bij HEMA, laat ons zien dat dit beeld binnenkort tot het verleden behoort. In Tilburg...

13 maart 2018 Columns Starten in de horeca
Monique van Gevelt: hoe uniek en onderscheidend is jouw restaurant?

Momenteel zit ik in een aantal intensieve trajecten om horecaconcepten te herzien en weer sterk in de markt te zetten. Deze restaurants draaien helemaal niet slecht, maar realiseren zich dat de tijd doortikt en de gast meer verwacht dan ooit tevoren. En dan is je concept aanscherpen meer dan een lik...

8 maart 2018 Events Vega
"Vegetarisch is in, Vegan is hot"

Minder vlees eten zit al een aantal jaar in de lift. Dat bewijst ook de populariteit van de Nationale Week Zonder Vlees. Steeds meer Nederlanders gaan een stapje verder en kiezen zelfs voor vegan. Hoe ziet de vegan trend eruit in Nederland? En wat mogen we nog verwachten? Pablo Moleman, vegan consul...

21 februari 2018 Achtergronden Culinair
Restaurant Valuas Venlo ontwikkelt knaloranje vegetarische Koningsbitterbal

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft een speciale Koningsbitterbal ontwikkeld. De bitterbal is gevuld met pompoen en oud-Hollandse specerijen en is knaloranje van kleur. De vegetarische snack is een ode aan Koning Willem-Alexander en Koningsdag. De Koningsbitterbal is de nieuwste aanwinst binnen ...

19 februari 2018 Food Achtergronden
Hudson Bar & Kitchen lanceert Schnitzelburger

Thuisblijvers van de wintersport hoeven dit jaar niet getreurd te zijn. Speciaal voor de wintersportfanaten die dit seizoen niet op de latten staan – en voor wie dat sowieso al niet van plan waren – lanceert restaurant Hudson Bar & Kitchen de Schnitzelburger. Zo hebben de thuisblijv...

14 februari 2018 Koffie & thee Achtergronden
Starbucks viert Valentijnsdag

Ook dit jaar komt Starbucks weer met heerlijke 'Valentijn-specials' om de dag van de liefde te vieren. Love birds kunnen genieten van de warme chocolademelk en een heerlijke Frappuccino, beide in een speciale chocolade-editie. Extra genieten De gesmolten stukjes chocola vormen samen me...

13 februari 2018 Interview CityTrip
CityTrip Enschede: interview 'Stoet'

Stoet mocht niet ontbreken in onze CityTrip Enschede-reeks. Het is een hippe lunchzaak op een unieke locatie. Daarover dadelijk meer... Natasha Warmerdam leeft haar droom. Als onderwijzeres liep ze al langer rond met het idee om wat anders te gaan doen, een leven lang voor de klas staan zag ze immer...

22 januari 2018 Snacks
Chef Thor bitterballen wordt partner van Nationale Week Zonder Vlees

Chef Thor – vegetarische en veganistische bitterballen - is partner geworden van de Nationale Week Zonder Vlees. Hierdoor kunnen horecagelegenheden of cateringorganisaties die meedoen aan de Week Zonder Vlees, tijdens deze week gewoon bitterballen blijven serveren. Week Zonder Vlees De W...

11 januari 2018 Awards Brood
Karim Hamouchi maakt het Lekkerste Broodje On the Move

Hamouchi won tijdens de Horecava met zijn Tasty Marrakech de vakwedstrijd Lekkerste Broodje on the Move. Hamouchi werkt op de B Pier op Schiphol. 'Ik ben niet eens kok. Ik ben manager', riep de dolblije winnaar verbaasd uit. De vakjury prees het winnende broodje vanwege het handzame karakte...

10 januari 2018 Awards Brood
Tom Duijndam maakt het Lekkerste Broodje Anders van Nederland

Duijndam won tijdens de Horecava met 'Billy's Burger' de vakwedstrijd Lekkerste Broodje Anders. Tom werkt bij Firma Van Buiten in Delft. De vakjury prees het winnende broodje vanwege de heerlijke smaak en het enthousiasme waarmee het werd gemaakt. De wedstrijd Lekkerste Broodje Anders...

21 december 2017 Events
Ter Marsch & Co lanceert de wietburger

Burgerbar Ter Marsch & Co staat bekend om haar prijswinnende burgers, passie voor smaak, innovatie en verrassende ingrediënten. Afgelopen jaar introduceerden zij de Wiedewietsaus op basis van biologische cannabis. Een ode aan Amsterdam en de Hollandse wietcultuur. Voor komend jaar hebben zi...

21 december 2017 Amsterdam Opening
Bistro nieuwe stijl geopend in hartje Amsterdam

Op 15 december 2017 opende Bistro Berlage in de Beurs van Berlage haar deuren. In deze nieuwe stijl bistro worden eigentijdse klassiekers voor lunch en diner geserveerd met een Nederlandse touch. Deze aanpak komt ook terug in het elegante interieur waar authentieke, monumentale...

14 december 2017 Amsterdam Opening
Bistro in Beurs van Berlage: Bistro Berlage

Op 15 december 2017 opent Bistro Berlage in de Beurs van Berlage haar deuren. In deze nieuwe stijl bistro worden eigentijdse klassiekers voor lunch en diner geserveerd met een Nederlandse touch. Deze aanpak komt ook terug in het elegante interieur waar authentieke, monumentale elementen worden gecom...

13 december 2017 Opening
Binnenkort opent er een 'vegan' lunchroom in Gouda

Er komt een nieuwe duurzame winkel met lunchroom in Gouda. Marleen Schrijvers, van de veganistische webwinkel Your Foodprint, heeft door middel van crowdfunding genoeg geld bij elkaar gekregen om haar droom te verwezenlijken. In maart 2018 opent de nieuwe zaak aan de Lange Tiendeweg 44 in Gouda. ...

12 december 2017 Utrecht CityTrip
CityTrip Utrecht: interview HMSHost op Hoog Catharijne

De verf is er net droog, maar HMSHost International heeft het gepresteerd om in Utrecht op Hoog Catharijne enkele horecaconcepten neer te zetten die je het gevoel geven dat ze er al langere tijd zijn. Alles klopt er, zo lijkt het. Dat is op zich niet heel vreemd, want zowel het concept LEON als Comp...

9 december 2017 Utrecht CityTrip
CityTrip Utrecht: Interview 30ml Coffee Roasters Koffiebar

Kwaliteit van koffie verschilt sterk De koffie is in de horeca niet overal van goede kwaliteit volgens de koffiefanaat. "Met alle respect; de koffie die je bij de groothandel koopt, is maanden geleden ingepakt. Die van ons is slechts hooguit een paar dagen voor levering gebrand. Dat is een were...

27 november 2017 Wijn
Limburg heeft eerste Nederlandse streekwijn

Na parmaham, champagne en Edammer kaas wordt nu ook Limburgse wijn een 'Europees streekproduct'. Dit lazen we inThe Guardian. Vandaag wordt het besluit naar verwachting gepubliceerd door de Europese Commissie. Beschermd Het is hiermee de eerste Nederlandse wijn die officieel beschermd ...

10 november 2017 Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Parkcafé Groen in Hoofddorp heeft het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je in Hoofddorp. Onder de rook van Schiphol vind je op een niet alledaagse locatie lunchroom Parkcafé Groen. De horecazaak is centraal gelegen op een hypermodern bedrijventerrein, met aandacht voor natuurlijke en eerlijke producten en met een ...

3 november 2017 Food trends
Dit zijn de foodtrends voor 2018 volgens Waitrose

Waitrose publiceerde onlangs het jaarlijkse 'Food And Drinks Report 2017-18', waarin een panel van 2000 deelnemers werd ondervraagd en de gegevens van miljoenen klanten werden gebruikt om de trends van 2017 en van 2018 te presenteren. In 2018 gaan we massaal de volgende gerechten eten, aldus...

31 oktober 2017 Interview
Het bedrijfspaspoort van...Micha's Boulangerie

Voor de rubriek 'Het bedrijfspaspoort van...' spraken we deze keer met Micha. Hij is de eigenaar van Micha’s Boulangerie, een lunchroom in het centrum van Doetinchem. Naam: Micha van Doren Leeftijd: 42 Locatie van je zaak: Hooge Molenstraat 24, Doetinchem Wat is de bestseller op ...

19 oktober 2017 Opening
HMSHost zoekt stadscentrum Utrecht op en opent zaken

Na de luchthavens Amsterdam Airport Schiphol en Rotterdam The Hague Airport en Designer Outlet Roermond, maakt horeca-exploitant HMSHost International een strategische stap naar een stadscentrum. In de Stadskamer in het Utrechtse Hoog Catharijne opende HMSHost drie concepten; LEON, Comptoir Libanai...

18 oktober 2017 Chefs Rotterdam
Panenka breidt met nieuwe chef-kok de kaart uit

Horecaondernemers én sportfanaten Wim de Klerk en Sven Beijk misten in de Maasstad een bar-restaurant waar sport werd uitgezonden én goed gegeten kon worden. Met liefde voor eten, drinken én een passie voor sport ontstond Panenka. De bar is in een jaar tijd uitgegroeid tot een p...

10 oktober 2017 Lekkerste Lunchroombroodje
Genomineerde nummer 5: Broodje humus

Vol trots presenteren we je de vijfde genomineerde voor de award van Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2017. Dit is 'Broodje humus' van Parkcafé Groen in Hoofddorp. In totaal dingen in de laatste ronde vijf broodjes mee naar de award. Deze vijf genomineerden worden bezocht d...

10 oktober 2017 Lekkerste Lunchroombroodje
Genomineerde nummer 2: Croque N°67 - Herman

Vol trots presenteren we je de tweede genomineerde voor de award van Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2017. Dit is 'Croque N°67 - Herman' van Son of a Croque in Amersfoort. In totaal dingen in de laatste ronde vijf broodjes mee naar de award. Deze vijf genomineerden worden bez...

19 september 2017 Opening
BRAM’S Gourmet winkel opent in Alphen aan den Rijn

Alphenaarse fritesliefhebbers kunnen vanaf nu genieten van de verse frites van BRAM’S Gourmet. Op dinsdag 19 september wordt de winkel geopend midden in het centrum van Alphen en op 27 september is het publiek welkom voor een feestelijke housewarming van de fritesformule. Gasten kunnen naast h...

12 september 2017 Chefs Rotterdam
Amarone kookt met ERU kazen in pop-up-restaurant op Gastvrij Rotterdam 

Het Rotterdamse restaurant Amarone gaat een samenwerking aan met Koninklijke ERU om koks te inspireren over de culinaire toepassingen van de ERU Cheese Spreads. De samenwerking wordt vanaf 18 september gelanceerd op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam met een pop-up-restaurant waar bezoekers het re...

18 augustus 2017 Achtergronden Blog
Actie borstvoeding geven in het openbaar: is dat nog nodig?

In de Wereld Borstvoeding Week is het Voedingscentrum de uitdaging aangegaan om Den Haag borstvoedings-vriendelijk(er) te maken. Is dat nodig? Wij denken van wel. Bijna een derde van de vrouwen (30,5%) voelt zich namelijk niet prettig bij het geven van borstvoeding in een openbare gelegenheid, zoals...

17 augustus 2017 Lunch
Wat eet men wereldwijd tijdens de lunch?

Lunchen op kantoor, bij ons in Nederland is dat meestal snel even een broodje. 1 op de 3 eet zijn lunch alleen. En 20% doet dat vaak ook nog eens achter zijn bureau. Maar wat eten ze in andere landen? En hoe verhoudt ons populaire broodje kaas zich tot de keuzes die ze in onze buurlanden maken? W...

17 augustus 2017 Opening Achtergronden
BRAM’S Gourmet Frites opent vestiging in Delft

Voor een portie overheerlijke frites met Stoof kan het publiek in Delft vanaf 22 augustus terecht bij BRAM’S Gourmet Frites op het terrein van de Makro aan de Schieweg. Hier opent een nieuwe containervestiging van de bekende frietformule. Eigenaar Rocco Ladage vertelt enthousiast over de ni...

10 augustus 2017 Awards Brood
Het Favoriete Bartje van Nederland

Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum vroeg Bakker Bart aan heel Nederland zijn of haar favoriete Bartje® in te zenden. Bakker Bart voorziet al sinds 1977 de lunch van vele Nederlanders en staat bekend om haar vers gebakken brood en rijk belegde broodjes. De populaire driehoek vormige broodj...

4 augustus 2017 Snacks Achtergronden
Hippe Rotterdamse snackbar viert verjaardag

Op zaterdag 12 augustus viert Tante Nel in Rotterdam haar driejarig bestaan met een grootse feestelijke barbecue en borrel. Het is immers hoog tijd voor een feestje in de Pannekoekstraat, want Tante Nel is in drie jaar uitgegroeid tot meest bekende Haute Friture Snackbar  van Rotterdam. Tante N...

4 augustus 2017 Interview
Het bedrijfspaspoort van...Samantha Prins & Ferry Alfons

Samantha Frins en Ferry Alfons zijn de eigenaren van Lunchroom@Prins op een bedrijventerrein in Rijswijk. Naam: Samantha Prins & Ferry Alfons Leeftijd: 38 & 40 Hoe heet je zaak? Lunchroom @Prins De locatie van je zaak: Gompenstraat 23, Waalwijk Wat is de bestseller op de kaart? Br...

20 juli 2017 Recepten
Vijf zomerse gerechten voor op de menukaart

De zomer is volop bezig. Ben jij nog op zoek naar zomerse recepten voor op de menukaart? Hier zijn vijf tips die jouw kaart een zomers tintje geven: Paprikasalade met zuurdesemcroutons ...

18 juli 2017 Opening
Eerste BRAM'S Gourmet winkel opent in Nederland

Midden in het centrum van Tilburg kan het publiek vanaf aanstaande donderdag genieten van knapperige verse frites van BRAM'S Gourmet. Naast een vertrouwde porties frites heeft BRAM'S zich gespecialiseerd in verschillende smaakvolle stoofgerechten. Het culinaire team werd hierin geadviseer...

11 juli 2017 Opening
Deze zaak gaat broodjes per centimeter beleggen

Vind jij het ook moeilijk om een keuze te maken wat je op je broodje wilt? Harrie van de Pas uit Tilburg had ook last van deze keuzestress. Dus kwam de Tilburger met het idee om broodjes per centimeter te gaan verkopen, schrijft het Brabantsch Dagblad. De naam van de zaak wordt 'Broodje per c...

11 juli 2017 Lunch
Domino's richt zich op lunch met Hot Sandwiches

De grootste pizzaketen van Nederland voegt met de Hot Sandwiches een extra productcategorie aan haar assortiment toe. Naast de geliefde pizza’s, sides en desserts kunnen de klanten in de 226 Domino’s winkels nu ook drie soorten Hot Sandwiches bestellen. De Hot Sandwiches zijn de perf...

29 juni 2017 Food Internationaal
Hoe en waar maak je de beste foodfoto's?

Bijna de helft (44%) van de wereldwijde reizigers ziet het als hun hobby om de verschillende wereldkeukens te ontdekken. Het is voor vele reizigers dan ook een traktatie om van lokale lekkernijen in een culinaire hoofdstad te genieten. Meer dan de helft van de mensen (51%) bekent binnen 24 uur na aa...

20 juni 2017 Opening
Hudson Bar & Kitchen viert opening met 'The Quardashian'

Tijdens de officiële opening van Hudson Bar & Kitchen in Leiden presenteerde niemand minder dan Koen Kardashian 'The Quardashian'. Deze nieuwe gigantische 180 gr. Beefburger op quesadilla’s werd gisteren door de bekende social influencer smaakvol omschreven als 'de nieuwe ...

12 juni 2017 Food Opening
Verse bowls veroveren hart treinreiziger op Utrecht CS

Woensdag 14 juni opent de nieuwe winkelformule Abel’s Deli officieel haar eerste winkel in Nederland, in de stationshal van Utrecht Centraal. Ook wordt abelsdeli.com gelanceerd. Het komt zelden voor dat een nieuwe ondernemer op het drukste station van Nederland een nieuwe food formule mag star...

6 juni 2017 Awards Bier
Jopen Mooie Nel IPA schittert op NH Bierverkiezing 2017

Jopen Mooie Nel IPA is door de jury van de NH Bierverkiezing uitgeroepen tot 'Het beste lichte bier van NH 2017'. Tevens eindigde de IPA van craft bierbrouwerij Jopen op de tweede plek bij de publieksverkiezing ‘Het Populairste bier van NH 2017'. Tijdens het Noord-Hollands Bierfest...

2 juni 2017 Lunch Vlees Restaurant
Thrill Grill beefburgers gemaakt van weidevlees

Burgerketen Thrill Grill van meesterkok Robert Kranenborg maakt sinds kort zijn beefburgers van het vlees van weidekoeien van leden-melkveehouders van DOC Kaas. Ook gebruikt Thrill Grill de échte Gouda Holland weidekaas van DOC Kaas. Leverancier van het weidevlees is exportslachterij J. Go...

2 juni 2017 Lunch Achtergronden
Onderzoek: geluk gaat door de maag

Negen op de tien Nederlanders hebben vaste ontbijt- en lunchproducten waarvan ze gelukkig worden. Als het om de verschillende keukens van de wereld gaat, wordt de Nederlandse consument het meest gelukkig van de Italiaanse. In de top vijf van meest gelukkig makende gerechten staan nasi en stamppot ec...

26 mei 2017 Food Tech
App helpt Amsterdamse horeca in strijd tegen voedselverspilling

Lunchie Market is een nieuwe app die buurtbewoners op een goedkope manier kennis laat maken met de exclusieve gerechten van restaurants in hun omgeving. Wie gebruik maakt van het bijzondere aanbod van de...

24 mei 2017 Food Awards
Beste hamburgermaker van Nederland wil prijzen winnen met kipburger

Tijdens National Hamburger Day op zondag 28 mei 2017 viert de Familie Ter Marsch haar hamburgersuccessen van de afgelopen jaren. Tevens blikt zij vooruit met een voorproefje op de World Food Championships in Alabama, Amerika, bij Café Ter Marsch. Op zondag 28 mei serveren zij voor bij de b...

19 mei 2017 Lunch Restaurant
Nieuw lunchconcept voor restaurant Roots, Rotterdam

Het Rotterdamse restaurant Roots heeft een nieuw lunchconcept gelanceerd. Vanaf nu hoeft de middagmaal geen snelle hap meer te zijn, maar kan er worden genoten van de overheerlijke, kleurrijke gerechten van de nieuwe lunchkaart van Roots. Wat dacht je bijvoorbeeld van een overheerlijke sandwich m...

9 mei 2017 Food trends
Cloud Eggs, dé eiertrend van 2017?

Cloud Eggs lijken op wolken. Ja, dat vermoeden had je vast al bij het lezen van de naam van het trendy gerecht. Het eiwit van het ei wordt opgeklopt voorat het geheel de oven ingaat. Geen pan dit keer, maar de oven als 'tool' om het perfecte eitje te bereiden. Je maakt de Cloud Eggs door ...

24 april 2017 Recepten
Vier Oranjerecepten voor Koningsdag

1. Feestelijke Koningspannenkoeken Ingrediënten 2 Oranje Paprika's 300 gram bloem 3 eieren 400 milliliter melk zout peper 1 eetlepel olie 600 gram verse spinazie 100 gram zachte geitenkaas handje geraspte kaas Bereiding 1. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijs...

19 april 2017 Amsterdam Culinair
Weesper opent het terrasseizoen met gerechten van de houtskoolgrill

In een charmant hoekpand aan de Weesperzijde met een groot zonnig terras tegenover de Amstel, opent Weesper, bar & spijs, het terrasseizoen in Amsterdam. Weesper is een allrounder die uitblinkt in product en flexibiliteit, met cachet en zonder pretentieus te willen zijn. Het barrestaurant servee...

24 maart 2017 Achtergronden
In memoriam: Pieter Punter

Het bericht dat de redactie van Lunchroom deze week bereikte, kwam hard aan. Pieter Punter, de aimabele, zachtaardige en culinair zeer onderlegde man die columns schreef voor Lunchroom, is op 14 maart heengegaan in zijn geliefde Málaga. Al sinds 2002 verwende Pieter de lezers van Lunchroom...

20 maart 2017 Events Culinair
Topchefs vertonen kookkunsten tijdens Tafel op Zuid in Rotterdam

Foodliefhebbers mogen op 25 en 26 maart aanschuiven bij Tafel op Zuid, op het Deliplein in Rotterdam. Tijdens dit nieuwe, gratis festival presenteren de topchefs van Rotterdam-Zuid zich aan het grote publiek. Tafel op Zuid is een initiatief om meer bewon...

14 maart 2017 Columns
Column Pieter Punter: Spruitjesvolk

Volgens trendwatcher Anneke Ammerlaan worden spruitjes en bloemkool de trendgroenten van 2017. Dat lijkt me een uitgelezen kans voor de lunchrooms: gefrituurde bloemkoolroosjes en spruitjes op een stokje zijn veel gezonder dan frietjes en kroketten. DOWNLOAD HIER GRATIS DE MAARTEDITIE VAN LUNCHR...

13 maart 2017 Achtergronden Lunchroom
Het geheim van een goede tosti

Ineens stond het groot in de krant: ‘De tosti is de nieuwe hamburger’. De gegrilde sandwich was natuurlijk al een klassieker op veel menukaarten, maar er is iets aan de hand. Het afgelopen jaar schoten de tosti-restaurants als paddenstoelen uit de grond. Wat maakt de tosti zo populair? ...

20 februari 2017 trends Bezorgen
Nederlandse eetgewoontes veranderen door restaurant-bezorging

De leefstijl van Nederlanders is aan het veranderen. Dat is misschien nog wel het beste te merken aan de drie vaste maaltijden per dag: ontbijt, lunch en avondeten. De vaste patronen worden doorbroken. Neem nou de lunch - de boterham met kaas - die achter het bureau of tijdens een wandelingetje buit...

31 januari 2017
Moeke opent derde vestiging in Delft

In Delft wordt aanstaande donderdag een derde vestiging geopend van Moeke. De nieuwe zaak komt aan de Beestenmarkt, waar voorheen Café Diner Vlaanderen zat. Moeke is een grand café dat gezelligheid hoog in het vaandel heeft staan en waar de sfeer laagdrempelig is. Café Diner...

24 januari 2017 Opening Restaurant
Bijzonder Italiaans restaurant in Amsterdam

Italiaans restaurant Impero Romano is al veertien jaar een begrip in Den Haag. Vanaf begin dit jaar is ook Amsterdam een bijzonder restaurant rijker met authentieke Italiaanse gerechten, dranken en bediening. Maar er is meer; de stijlvolle locatie met eigentijdse cocktailbar aan de Amsteldijk biedt ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: