U heeft gezocht op : fastfood

18 maart 2019 Economie KHN
Oproep KHN voor Provinciale Staten-verkiezingen: voorkom overaanbod horeca

De afgelopen tien jaar nam het aantal horecazaken in Nederland explosief toe. Het aantal groeide met 13 procent naar ruim 43000 zaken. KHN is blij met deze ontwikkeling en ziet ook voor de toekomst nog ruimte voor extra horeca. Maar in steeds meer binnensteden ontstaat overaanbod van horeca, vooral ...

13 maart 2019 Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Detailhandel of horeca; klein verschil, grote gevolgen

Steeds meer gemeenten krijgen te maken met de dunne lijn die in enkele gevallen detailhandel van horeca scheidt. Dat deze lijn dun is, blijkt uit de stijgende hoeveelheid aan zaken die bij de rechter worden voorgelegd waarin specifiek de vraag wordt gesteld: is mijn zaak aan te merken als horeca- of...

27 februari 2019 Amsterdam Opening
Nu kun je eindelijk ook echte Napolitaanse pizza eten in Nederland

Geboren in Napels, maar inmiddels eigendom van de wereld – pizza. Ondanks haar vele gedaantes bleef de traditionele Italiaanse pizza hét boegbeeld van perfectie.Tot nu. Een nieuwe generatie Napolitaanse deegmeesters is opgestaan. Een aantal van hen beheert de pizzaoven van nNea: een nie...

25 februari 2019 Food
Leerlingen bedenken ve-GO burger

Op 25 februari lanceerde Vital4Skool de ve-GO burger, een vegetarische burger bedacht door leerlingen van St Michael College in Zaandam. De burger volgde uit een wedstrijd vanhet Technasium, een opleiding met extra focus op onderzoek en ontwerpen. Begin dit jaar startten leerlingen van het St Mic...

12 februari 2019 Opening
Horecafamilie opent derde restaurant in drie jaar tijd

Almere krijgt er vanaf eind maart een nieuwe ‘Fresh Food’ formule bij. In hartje centrum, aan de Grote Markt, wordt momenteel druk verbouwd om aan Taco Y Mas gestalte te geven. Het is het derde restaurant in drie jaar van de horecafamilie Van Eijsden. Na Finn en Rosita’s, gaat Taco...

7 februari 2019 Interview Longread
Interview: "We zijn ten prooi gevallen aan smaakvervlakking"

Michiel Korthals is filosoof en auteur van het boek ‘Goed eten’ en hoogleraar Filosofie bij de University of Gastronomic Science (Slow Food University) in Pollenzo (Italië). In dit boek behandelt hij de filosofie van voeding (en landbouw). Hij signaleert een structurele vervreemding...

28 januari 2019 Fastservice Fastfood
Gemak wint van gezondheid: groei fastfoodrestaurants zet door

De afgelopen vijf jaar is het aantal fastfoodrestaurants in Nederland toegenomen van 364 naar 422 restaurants. De stijging bedraagt hiermee 17%, een groei die iets achterblijft bij de ontwikkeling van de totale fastservicesector (19%, vooral door groei van lunchroom- en grillroomaanbod). Vooral in d...

14 januari 2019 Achtergronden Longread
Cash verdwijnt voorlopig nog niet uit de horeca

Na een jarenlange promotie van pinnen en contactloos betalen, hoor je de laatste tijd steeds vaker de roep om contant betalen. De Nederlandsche Bank laat van zich horen als voorstander van cash. Wat moet je daarmee in de horeca, waar contant geld voor onveilige situaties zorgt? Maatregelen nemen! ...

11 januari 2019 Fastservice Fastfood
Eindhoven fastfoodhoofdstad van Nederland

Met een veranderende bevolkingssamenstelling en een groeiend aantal buitenlandse gasten wordt Eindhoven steeds internationaler. Dit leidt tot een groeiende diversiteit aan voorkeuren op het gebied van eten en drinken. Iets waar de stad onvoldoende op inspeelt met een vrij eenzijdig aanbod Food &...

9 januari 2019 Awards
Yoghurt Barn is winnaar van de Foodservice Award 2019

Yoghurt Barn is de eerste 'winkelketen' die de Foodservice Award wint in de nieuwe stijl, zo lezen we op foodclicks.nl. Yoghurt Barn, zelf uitkomend in de categorie koffie & lunchrooms, bleek de overall winnaar met een eindbeoordeling van 8,17. De eindbeoordeling van de foodservicebed...

8 januari 2019 Economie Ondernemen
Horecaketens winnen terrein in straatbeeld

ABN AMRO verwacht dat de schaalvergroting in de horeca zich de komende jaren voortzet via de uitbreiding van ketens én overnames. Na een recordjaar in 2018 verwacht ABN AMRO dat het aantal overnames van eetzaken in 2019 boven het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar ligt. Verder breiden kete...

2 januari 2019 Economie
Groei voor leisure markt ondanks personeelstekort

De Leisure-sector liet in 2018 groei zien, geholpen door de positieve economische omstandigheden en de toename van het toerisme. Bijvoorbeeld de fastfood-branche, restaurants en hotels laten groei zien. Zo meldt ABN AMRO. Dat biedt reden tot optimisme. Toch is waakzaamheid geboden voor ondernemers i...

7 november 2018 Amsterdam Overheid
Amsterdam gaat strijd aan tegen crimineel geld in de horeca

De gemeente Amsterdam heeft samen met andere overheidsinstanties een manier gevonden om crimineel geld te weren uit de horeca. De rechter heeft ingestemd met 'omkering van de bewijslast', waardoor ondernemers aan moeten tonen dat hun kapitaal legitiem is. Dit was eerder niet het geval, ee...

25 oktober 2018 Economie Achtergronden
Horeca update: groei hotelovernachtingen neemt af, fastservice positieve uitschieter

De Rabobank presenteerde zojuist de horeca en recreatie update oktober 2018. We delen hierbij enkele bevindingen van de bank. De horeca- en recreatiesector bevindt zich in een groeifase. Consumenten geven meer uit en ook de groei in het aantal buitenlandse gasten zet verder door. Uitdagingen zijn de...

3 oktober 2018
FNV: koopkrachtontwikkeling horecawerknemers is zorgelijk

“Het is zeer zorgelijk dat de sector horeca het grootste aandeel werkende armen in Nederland heeft. Horecamedewerkers gaan er al jaren in koopkracht op achteruit. Daarnaast kent de sector veel medewerkers, waaronder jongvolwassenen, die tegen het wettelijk minimum(jeugd)loon werken. Ook in 201...

31 augustus 2018 Economie Achtergronden
Omzet horeca steeg in tweede kwartaal opnieuw

De omzet van de horeca steeg in het tweede kwartaal van 2018 met 2,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume, het aantal consumpties en/of overnachtingen, steeg met 1,7 procent. De omzet van eet- en drinkgelegenheden nam met 2,3 procent toe, de omzet van logiesverstre...

27 augustus 2018 Fastservice Fastfood
McDonald’s introduceert nieuwe Veggie burgers

Morgen introduceert McDonald’s twee nieuwe burgers: de McChicken Veggie en de Homestyle Crispy Chicken Veggie. Met de Veggie Burgers - gemaakt van zuivel, zeewier en vezels - biedt McDonald’s een smaakvol alternatief aan gasten die een keer geen vlees willen eten. Wensen veranderen ...

26 juli 2018 Opening
The Butcher start franchiseregeling

Na het succesvol openen van meerdere locaties in Amsterdam, Berlijn en Ibiza, start award winnaar THE BUTCHER een franchiseregeling. THE BUTCHER heeft op dit moment 6 vestigingen in Europa (naast de award winnende foodtruck ‘THE BUTCHER On Wheels’) en in de toekomst loopt de teller op ...

19 juli 2018 Wet- en regelgeving Achtergronden
Controles Inspectie SZW bij fastfoodketens en hotels

De grote fastfoodketens hebben hun schoonmaak het afgelopen jaar veel beter georganiseerd. De intensieve controles van de Inspectie SZW en de Belastingdienst de afgelopen jaren en intensieve gesprekken met de fastfoodsector hebben een duidelijk effect gehad. Bij een groot deel van de fastfoodvestigi...

9 juli 2018 Opening Fastfood
BRAM’S Gourmet Frites opent in Schiedam

Op vrijdag 13 juli opent BRAM’S Gourmet Frites haar grootste winkel op het levendige plein van de Euroscoop in Schiedam. De opening wordt ook hier gevierd met de welbekende BRAM’S Experience Day: een dag waar jong en oud kennis maakt met de producten, gerechten én beleving van BRA...

4 juli 2018 Fastservice Fastfood
Frietspeciaalzaak lanceert wiet-mayonaise

Bij frietspeciaalzaak Dr. Pieper in Amsterdam is het vanaf vandaag mogelijk om een portie friet te eten met een bijzondere wiet-mayonaise. De mayonaise met een lichte hennepsmaak bevat CBD-olie en hennepzaadolie en is speciaal ontwikkeld door Dokter Pieper om mensen op een lekkere manier te voorzien...

21 juni 2018 Fastservice Fastfood
Cafetaria Benny’s Place is nu Foodmaster

Cafetaria Benny’s Place vierde onlangs haar tienjarig bestaan. Ondernemer ShanHua Zheng vond dit een mooie reden om de zaak eens grondig te verbouwen. Zijn oog viel op de franchiseformule Foodmaster. En zo geschiedde: Cafetaria Benny’s Place werd grondig verbouwd, het interieur werd vern...

19 juni 2018 Interview Advertorial
Kok op vakantie dankzij keukenmanagementsysteem

De kok kan eindelijk weer eens op vakantie. Niet omdat hij de keuken sluit, maar vanwege de vlekkeloze keukenoperatie, mogelijk gemaakt door een systeem dat het keukenmanagement stroomlijnt. De meeste chefs die ermee werken willen niet anders meer, merkt Arjan Mul op. Arjan is dealer van unTill K...

18 juni 2018 Achtergronden Culinair Fastfood
Lekker of smerig? Domino’s komt met chocolade pizza

Op zaterdag 16 juni onthulde Domino’s haar nieuwste pizza. De choco-lotta pizza gemaakt met echte Belgische chocolade van het merk Callebaut. Het is de eerste zoete pizza op het menu van Domino’s. De pizza is vanaf 9 juli in alle vestigingen verkrijgbaar. Feestelijke pizza De choco...

13 juni 2018 Fastfood
HMSHost International boekt omzetstijging van 19 procent

HMSHost International, de wereldmarktleider in eten en drinken voor reizigers, heeft de omzet het afgelopen jaar met 19 procent zien groeien tot €512 miljoen. In 2016 bedroeg de omzet nog €437 miljoen. In Nederland is HMSHost actief op 80 locaties op luchthaven Schiphol en exploiteert h...

11 juni 2018 Achtergronden Fastfood
Domino's grootste QSR (quick service restaurant) in Nederland

Met de opening van de 250e vestiging in Steenwijk bereikt Domino’s vandaag een belangrijke mijlpaal. De pizzaketen mag zich namelijk het grootste Quick Service Restaurant (QSR) in Nederland noemen op basis van het aantal vestigingen. De mijlpaal wordt deze week groots gevierd. En wie viert, di...

6 juni 2018 Opening Fastfood
Five Guys opent in Almere Centrum

Hamburgerfans kunnen binnenkort hun hart ophalen in Almere Centrum. 11 juni opent aan het Forum een vestiging van het populaire hamburgerrestaurant Five Guys. Op het menu staan verschillende, versgebakken hamburgers, maar ook andere Amerikaanse klassiekers als hotdogs, BLT’s en heerlijke milks...

3 april 2018 Opening Fastfood
Foodformule WOK& opent de komende tijd 7 nieuwe stores

De vernieuwende fastservice formule WOK& opent in 2018 maar liefst 7 nieuwe stores in Nederland. Het &-teken zegt het al: WOK& is meer dan alleen een wokformule. Zo breidt het concept binnenkort haar assortiment uit met veganistische producten, algen noodles en een kinder WOK-concept. Zo...

19 maart 2018 Opening
Slow fastfoodconcept opent op Zuidas

Op het meest groene stukje van de Zuidas is café-restaurant Palante geopend. Een gezellige plek waar vers vegetarisch eten de hele dag door snel kan worden genoten. Palante biedt haar gasten het beste van fast food (snel, betaalbaar) en casual dining (kwaliteit, sfeervolle inrichting). Chef E...

14 februari 2018 Opening Snacks
Opening nieuwe Foodmaster in Boskoop groot succes

Dinsdag 13 februari opende de nieuwe Foodmaster Boskoop haar deuren voor iedereen die trek heeft in overheerlijke frites, een snack of een smaakvol ijsje. Kersverse onderneemster Loes Helling en Foodmaster hebben hard samengewerkt om hier een mooie en moderne cafetaria neer te zetten. Maandag 12 feb...

29 januari 2018 Economie Achtergronden
Rabobank: positieve vooruitzichten horeca

De positieve ontwikkelingen in het bestedingspatroon van consumenten en het groeiend inkomende toerisme, zorgen voor een positieve stemming in de horeca en recreatie. Dit resulteert in omzetgroei, meer investeringen en kwaliteitsverbetering. Toch is het voor ondernemers in de sector belangrijk om sc...

5 januari 2018 trends
Toekomsttrends op Horecava 2018: van wormenhotel tot Google Food

Maandag 8 januari gaat de 62e editie van de Horecava van start. Circulariteit en technologie zijn belangrijke thema’s dit jaar. De wereld verandert. Technologische ontwikkelingen en trends in de horeca volgen elkaar steeds sneller op en gaan hand in hand met ambacht en duurzaamheid. Hoe dit in...

4 januari 2018 Personeel Interview
Interview Ricardo Eshuis, SVH, deel 1: ‘Er zijn veel baanwisselingen in de horeca'

Hoe is het gesteld met de arbeidsmarkt en de opleidingsbehoeften in de horeca anno nu? Dat vroegen ze zich af bij Stichting Vakbekwaamheid Horeca. Dus is de SVH samen met KHN op zoek gegaan naar een antwoord op deze vraag. Wij spraken met Ricardo Eshuis, directeur van SVH, over het onderzoek 'Ar...

21 december 2017 Opening Fastfood
Lange rijen bij opening Taco Bell Breda

Taco Bell opent vandaag op het station van Breda haar derde vestiging in Nederland. De Amerikaanse keten opent de komende vier jaar twintig vestigingen in Nederland. Eerder dit jaar opende Taco Bell vestigingen in Tilburg en Eindhoven. In de nieuwe vestiging aan de centrumzijde van het treinstati...

19 december 2017 Video Achtergronden Fastfood
Video: Burger King verrast grootste fan met een speciaal cadeau

Sullyvan K. is iemand die de Burger King-vestiging in Bordeaux (Frankrijk) regelmatig bezoekt. Hij is ook degene die het vaakst een comment plaatste (637 tot nu toe!) op de Facebookpagina van Burger King Frankrijk. De fastfoodketen besloot hem de verrassing van zijn leven te bezorgen. Check onder...

12 december 2017 Opening Fastfood
Taco Bell opent 21 december in Breda

Na eerdere openingen in Eindhoven en Tilburg komt Taco Bell, ’s werelds grootste Mexicaans-geïnspireerde restaurantketen, met een derde vestiging in Nederland. Het nieuwe restaurant is gevestigd op Centraal Station in Breda en opent 21 december haar deuren. De eerste 100 klanten worden be...

8 december 2017 Bezorgen
Online platform ‘KEDAI’ geeft foodondernemers hun onafhankelijkheid terug

Het nieuwe online platform Kedai (Kedai betekent winkel) geeft fastfood- en bezorgrestaurant-ondernemers hun onafhankelijkheid weer terug. Het platform biedt, anders dan de huidige aanbieders, een model waarbij deze ondernemers deels eigenaar kunnen worden van het platform. De afhankelijkheid van gr...

1 december 2017
Frituursector groeit in derde kwartaal 2,7 procent

De frituurbedrijven, zoals cafetaria’s en snackbars, behaalden in de maanden juli, augustus en september van dit jaar goede resultaten. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar steeg de omzet met 2,7 procent. Dit blijkt uit de meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistie...

1 december 2017 Columns Starten in de horeca Ondernemen
Een keur aan wil·le·keur

wil·le·keur “(de; v(m)) 1(negatief) grillige, tegen recht en regel indruisende manier van handelen”* Uit mijn eerdere artikelen valt al op te maken dat ik situaties waarin sprake is van willekeur noemenswaardig acht. Het onderstaande artikel omvat verschillende varian...

30 november 2017 Economie
Omzet horeca stijgt ruim 1 procent in derde kwartaal

De omzet van hotels, restaurants en cafés steeg in het derde kwartaal van 2017 met 1,2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Al ruim vier jaar neemt de omzet van de horeca toe. Het volume, het aantal consumpties en overnachtingen, steeg met 0,6 procent. Vandaag...

23 november 2017 Fastfood
Bram Ladage Den Haag viert 20-jarig jubileum

Bram Ladage in het centrum van Den Haag bestaat op vrijdag 24 november alweer 20 jaar. Om dit jubileum te vieren kan het publiek hier op deze dag tussen 14:00 en 16:00 uur een puntzak patat scoren voor €0,20! De Bram Ladage winkel op de Spuistraat is afgelopen 20 jaar uitgegroeid tot een waar b...

14 november 2017 Bezorgen Fastfood
Johnny’s Burger Company opent 18e vestiging in Utrecht

Op maandag 13 november opende de Amerikaans georiënteerde hamburgerzaak Johnny’s Burger Company een nieuwe vestiging nabij het centrum van Utrecht. De 18de vestiging van de snel groeiende franchiseformule vindt zijn standplaats in de Adelaarstraat 69 en wordt gerund door franchiseondernem...

1 november 2017 Bezorgen Fastfood
McDonald’s rolt McDelivery verder uit naar Den Haag

Na de succesvolle introductie in Amsterdam/Amstelveen deze zomer en de uitrol naar Rotterdam en Utrecht in september, start McDonald’s vanaf 1 november met McDelivery in Den Haag. Vanuit de restaurants aan de Turfmarkt, Vlamingstraat, Buitenhof en vanuit McDonald’s Megastores gaat McDona...

25 oktober 2017 Economie Bezorgen
Maaltijdbezorging nog nooit zo populair

In het tweede kwartaal van 2017 zijn er 38,6 miljoen versbereide maaltijden bezorgd. Hieraan gaven Nederlanders in totaal 440,5 miljoen euro uit. Gemiddeld 11,40 euro per maaltijd. ABN AMRO verwacht dat de omzet van maaltijdbezorgers in 2017 tussen 1,3 en 1,4 miljard euro zal bedragen. Voor 2018 ...

19 oktober 2017 Opening
HMSHost zoekt stadscentrum Utrecht op en opent zaken

Na de luchthavens Amsterdam Airport Schiphol en Rotterdam The Hague Airport en Designer Outlet Roermond, maakt horeca-exploitant HMSHost International een strategische stap naar een stadscentrum. In de Stadskamer in het Utrechtse Hoog Catharijne opende HMSHost drie concepten; LEON, Comptoir Libanai...

17 oktober 2017 Achtergronden Fastfood
Frietkoning verkoopt merchandise ter ere van 50-jarig bestaan

Bram Ladage opent vanaf 17 oktober een pop-up store in de Markthal in Rotterdam ter ere van zijn 50 jarig jubileum. Het winkelend publiek kan de komende twee weken in de knusse shop terecht voor uiteenlopende unieke Ladage producten en foods. Patatkoning Ladage wil op deze manier iets terug doen vo...

13 oktober 2017 Interview
Interview: Joost Labadie, Subway

Het is wellicht de bekendste sandwichformule van de wereld. Toen oprichters Fred DeLuca en Peter Buck in 1965 begonnen met hun eerst broodjeszaak, had niemand kunnen vermoeden dat Subway zou uitgroeien tot de grootste fastfoodketen van de wereld met bijna 45.000 zaken verspreid over alle continenten...

9 oktober 2017 Personeel Achtergronden
Groot personeelstekort in de horeca: personeelsbehoud van belang

Maandag 9 oktober 2017 verschijnt het onderzoeksrapport ‘Arbeidsmarkt en Opleidings-behoefte Horeca’ van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en KHN. Het onderzoek laat zien hoeveel mensen er nu in de horeca werken en hoeveel nieuwe, extra medewerkers er de komende tijd nodig zijn. Uit ...

28 september 2017 Fastfood
De 'Week van de Friet' breekt weer aan

Met een Aardappelrooidag in Zwartewaal, Lelystad en Wieringerwerf wordt het startsein gegeven voor de vierde editie van de Nationale Week van de Friet. Bij het begin van de campagneweek op zaterdag 30 september aanstaande kunnen kinderen (4 tot en met 12 jaar) bij aardappelboeren zelf een emmer met ...

26 september 2017 Opening Fastfood
Nieuwe vestiging van Papa John's in Amsterdam

En weer is er een nieuwe vestiging van pizzaformule Papa John’s bij. In de Amsterdamse Jan van Galenstraat startte Hanna Hanna zijn loopbaan als zelfstandig ondernemer. De franchisenemer is net zo ambitieus als de formule en wil snel doorgroeien. Op maandag 25 september stonden er tijdens l...

12 september 2017 Opening Fastfood
Vernieuwende fastservice formule WOK& succesvol gelanceerd

Mie Like Franchise B.V. heeft op 7 september 2017 in Oostzaan de nieuwe Aziatische fastserviceformule WOK& gelanceerd. Partners, pers en (potentiële) franchisenemers hebben de conceptstore bekeken en verschillende producten geproefd. WOK& is vernieuwend in veel opzichten. Zo verkoopt ze...

6 september 2017 Personeel
Nieuwe werkgeversorganisatie ijvert voor eigentijdse Horeca CAO

Nieuwe Horeca Nederland. Dit is de naam van een nieuwe werkgeversorganisatie in de horeca. Het eerste doel: een nieuwe CAO die beter aansluit bij de hedendaagse horeca- en fastservicebranche. Frans van Rooij zegt namens de nieuwe werkgeversvereniging in oprichting: “87% van het fastservice-...

4 september 2017 Fastfood
Frituurbedrijven beleven prima kwartaal

Cafetaria’s, snackbars en andere professionele frituurbedrijven beleefden in april, mei en juni het beste kwartaal sinds 2010. De omzet groeide met liefst 6,1 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit het maatwerkrapport van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CB...

1 september 2017 KHN
KHN reageert op CBS Kwartaalmonitor

De horeca had een goed tweede kwartaal in 2017. De omzet groeide met 9,1% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Van het eerste naar het tweede kwartaal groeide de omzet met 1,8% (gecorrigeerd voor het seizoen). Dat blijkt uit de CBS Kwartaalmonitor horeca van 31 augustus 2017. KHN reagee...

31 augustus 2017 Economie
Omzet horeca stijgt bijna 2 procent in tweede kwartaal

De omzet van hotels, restaurants en cafés steeg in het tweede kwartaal van 2017 met bijna 2 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. De omzet van de horeca neemt al ruim vier jaar onafgebroken toe. Het volume, het aantal consumpties en overnachtingen, steeg met ruim 0,5 pr...

28 augustus 2017 Opening Fastfood
Taco Bell wil verder uitbreiden

De Amerikaanse fastfoodketen Taco Bell wil verder uitbreiden in Nederland. In april opende de keten een eerste vestiging in Eindhoven. Het AD schrijft nu dat in de eerste helft van 2018 er ook een vestiging in Den Haag komt. Een woordvoerster van Taco Bell laat aan het AD weten dat de keten in Ei...

25 augustus 2017 Food Opening
Nieuwe fastserviceformule WOK& vernieuwt fastservice

Mie Like Franchise B.V. lanceert op 7 september 2017 in Oostzaan de nieuwe Aziatische fastserviceformule WOK&. Het franchiseconcept is op alle fronten vernieuwend. Het is gebaseerd op natuurlijke Aziatische producten met eerlijkheid, bevlogenheid en maatschappelijke betrokkenheid als kernwaarden...

2 augustus 2017 Amsterdam Fastfood
Rechter oordeelt: New York Pizza is echt geen restaurant

Een uitspraak van de bestuursrecher in Amsterdam: New York Pizza is een fastfoodketen en dus geen restaurant. Woensdag werd de pizzaketen in het ongelijk gesteld met berrekking tot de zaak waarin de keten een nieuwe zaak wil openen in de Amsterdamse Ferdinand Bolstraat. De gemeente wil op die plek g...

28 juli 2017 Fastfood
Grootste groei McDonald's in vijf jaar tijd

McDonald's heeft het afgelopen kwartaal een omzet die 6,6 procent hoger was dan een jaar eerder. Ook trok de fastfoodketen meer klanten. Volgens McDonald's is de groei die het bedrijf in het laatste kwartaal heeft gemaakt, de grootste in vijf jaar tijd. Volgens topman Steve Easterbrook ko...

7 juli 2017 Awards
Sushipoint en Bagels & Beans zijn best gewaardeerde Out of Home Formule

Uit het GfK Formule Rapport 2017 blijkt dat SushiPoint, Bagels & Beans, AH to go en ISS Catering de best gewaardeerde Out of Home Formules zijn. Deze formules worden elk in hun eigen segment Fastservice, Coffee & Lunch, On the Move en At Work als beste gewaardeerd door hun eigen gasten. In t...

30 juni 2017 Food Achtergronden
Jongeren met het hart op de goede plek gaan gezond ondernemen

Een aantal jonge studenten start met een verrassende Aziatische fastserviceformule. Het franchiseconcept is gebaseerd op natuurlijke Aziatische producten met eerlijkheid, bevlogenheid en maatschappelijke betrokkenheid als kernwaarden. Het motto ‘Eat with your heart!’ maakt de ambitie dui...

26 juni 2017 Opening Fastfood
Amerikaanse keten TGI Fridays naar Utrecht

Franchiseformule TGI Fridays opent in februari 2018 een vestiging in Nederland. In Utrecht kunnen de liefhebbers van 'ribs', burgers en andere specialiteiten uit de VS hun hart ophalen. In winkelcentrum Hoog Catharijne wordt de zaak geopend. 900 restaurants Beijk Catering is een overee...

26 juni 2017 Achtergronden Fastfood
Medewerkers McDonald's rennen voor een goed doel

Op 24 en 25 juni vond voor de eerste keer een HomeRun plaats in omgeving Utrecht voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Aan deze run deed ook team McDonald’s Heerde, Kampen en Zwolle mee die rende en hiermee geld inzamelde voor het Ronald McDonald Huis in Zwolle. In totaal rende het team, besta...

1 juni 2017 Bezorgen Fastfood
McDonald’s start pilot met bezorging in Nederland: McDelivery

McDonald’s start op 6 juni aanstaande met de pilot van McDelivery; bezorging van McDonald’s producten via UberEATS. De bezorging van favoriete McDonald’s producten start in deze testfase vanuit drie restaurants: Amsterdam Spaklerweg, Amsterdam Albert Cuyp en Stadshart Amstelveen. O...

31 mei 2017 Economie
Omzet horeca groeit met 3 procent in eerste kwartaal

Reactie KHN Voorzitter Robér Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland is tevreden met de cijfers. Toch plaatst hij een kanttekening . “We zitten als branche nog steeds in de lift, dus dat is mooi. Maar we moeten de CBS-cijfers, die vandaag verschenen, iets nuanceren: we zien ook me...

22 mei 2017 Food Fastfood
Einde Aziatisch sprookje Wim Markwat

De samenwerking tussen horecaondernemer Wim Markwat en Wok to go-eigenaar Hung Yip is beëindigd. Begin dit jaar maakten beide ondernemers met veel enthousiasme bekend Wok to go klaar te willen stomen voor kwalitatieve groei in de toekomst. Door een verschil aan inzichten over de aanpak en invul...

10 mei 2017 Video Michelin Fastfood
Niven Kunz maakt sterrengerecht van Franse frietjes McDonalds

Na vier succesvolle afleveringen in 2016 van de food documentaireserie Kwaliteit en Herkomst van McDonald’s, is het nu tijd om een zeer geliefd icoon in de schijnwerpers te plaatsen… de Franse Frietjes! In deze eerste aflevering van 2017 gaat topchef Niven Kunz, eigenaar van het door Mi...

25 april 2017 Fastfood
V-label voor Veggieburger McDonalds

De vegetarische burger – de Veggieburger - die door McDonald’s Nederland in ruim 200 restaurants wordt verkocht, draagt sinds kort het V-label de Vegetariërsbond. Dit Vegetarisch Keurmerk garandeert dat producten geen ingrediënten of hulpstoffen afkomstig van dieren bevatten. M...

12 april 2017 Opening Fastfood
Soest is een Kwalitaria Délifrance rijker

Ondernemers Dennis van den Berg en Sandra van Aken hebben deze week de deuren van Kwalitaria Délifrance Zuidpromenade geopend. In het winkelcentrum Zuidpromenade in Soest kunnen bezoekers nu genieten van (h)eerlijke producten van Hollandse bodem. Op zaterdag 29 april volgt nog een feestelijke...

4 april 2017 Opening Fastfood
Taco Bell opent vandaag eerste Nederlandse restaurant in Eindhoven

Vandaag viert Taco Bell, ’s werelds grootste restaurantketen met Mexicaanse invloeden, de opening van de eerste Nederlandse vestiging aan de Rechtestraat 62 in het centrum van Eindhoven. Het nieuwe restaurant is gevestigd in het populaire winkel- en horecagebied van de stad en heeft tachtig zi...

30 maart 2017 Economie Snacks
Einde daling aantal snackbars in zicht?

Het aantal snackbars is aan het stabiliseren in Nederland. De afgelopen vijf jaar is het aantal snackbars in Nederland licht afgenomen van circa 4.840 naar 4.802, een daling van 0,8%. De afgelopen tien jaar daalde het aantal snackbars met 4%, alleen in de provincies Drenthe, Flevoland en Zeeland is...

28 maart 2017 Economie
'Omzet cafetaria's te laag getaxeerd'

De jaaromzet van de 4800 cafetaria’s en snackbars in Nederland is door onderzoekers jarenlang veel te laag getaxeerd. Er circuleren cijfers van 600 tot 900 miljoen euro. In werkelijkheid is dit zeker 1,2 miljard. Dit blijkt uit cijfers van ProFri, de vakvereniging van professionele frituurders...

10 maart 2017 Lekkerste Lunchroombroodje Achtergronden Interview
Het bedrijfspaspoort van…

Naam: Johnny Ma Leeftijd: 30 Hoe heet je zaak? SAP Bagel & Juice Bar De locatie van je zaak: Stationsstraat 8, Maastricht DOWNLOAD HIER GRATIS DE MAARTEDITIE VAN LUNCHROOM! Hoe zou jij je lunchroom omschrijven? SAP is een moderne lunchroom met ECHTE NY bagels en de meest gekke, verse s...

9 maart 2017 Lunch Fastfood
Wok to go klaargestoomd voor kwalitatieve expansie in Nederland

De Aziatische fastserviceformule Wok to go Nederland, neemt op donderdag 6 en vrijdag 7 april 2017 deel aan de nationale Franchisebeurs Onderneem ‘t! 2017 in Hoevelaken. Formulebeheerders Wim Markwat en Hung Yip zijn ambitieus en willen Wok to go uitbouwen tot een toekomstbestendige franchisef...

28 februari 2017 Economie
Sterke groei omzetcijfers horeca in 2016

De omzet van de Nederlandse Horeca steeg in 2016 met maar liefst 6,5 procent, ten opzichte van 2015. Dat blijkt uit cijfers die het cbs vandaag heeft gepubliceerd. De groei is de hoogste sinds 2000. Hotels, restaurants, snackbars en cafés hebben in het vierde kwartaal 0,9 procent meer omge...

27 februari 2017
Horeca & de verkiezingen: VVD

Op 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar deze verkiezingen heeft de redactie een vijftal stellingen bedacht over zaken die op dit moment spelen binnen de Horeca. Deze stellingen hebben we voorgelegd aan zes partijen die aan kop gaan volgens de peilingwijzer. Dit zijn PVV, VVD, D...

14 februari 2017 Opening Fastfood
België krijgt eindelijk een Burger King-vestiging

Burger King gaat zijn eerste restaurant in België openen. Wereldwijd is het een enorm bekend en gevestigd bedrijf, maar de Belgen konden tot op heden binnen de eigen landsgrenzen niet genieten van een sappige Whopper. De 'Quiks' zullen uit het belgische straatbeeld verdwijnen en in...

6 februari 2017 Food Fastfood
Aziatische concepten hebben de toekomst

Horeca ondernemer Wim Markwat werkt sinds vandaag samen met de oprichter van de franchiseformule Wok to Go, Hung Yip. Markwat gaat in eerste instantie de organisatie van deze formule finetunen. “Fastservice is prima te combineren met Aziatisch eten en gezond leven. Dit is de toekomst. Samen me...

2 januari 2017 Opening Restaurant
KFC en Burger King mogen bouwen in Spijkenisse

Kentucky Fried Chicken (KFC) en Burger King mogen een restaurant bouwen langs de Groene Kruisweg in Spijkenisse. KFC meldde dit weekend dat de vergunningen rond zijn en dat kan worden begonnen. De twee fastfoodzaken komen op de hoek met de Sportlaan, op de plek waar voorheen het uitvaartcentrum v...

14 december 2016 Achtergronden Restaurant
Nederlandse restaurants telefonisch goed bereikbaar

Uit onderzoek van Telefoonboek.nl blijken restaurants in Nederland telefonisch goed bereikbaar te zijn. Goed nieuws voor de horeca, en zeker in deze drukke tijd rond de feestdagen. Daarentegen weten we niet precies hoe het zit met de online bereikbaarheid. Wellicht is die wat minder goed. Onderzo...

3 december 2016 Food trends
Dit zijn de 10 lunchtrends voor 2017

We hebben het afgelopen jaar al aardig wat lunchtrends met je gedeeld in lunchroom. Van Mexicaans tot Nederlandse klassiekers en van ‘late breakfast’ tot de Joodse keuken. In dit lijstje zetten we 10 hotte food trends op een rijtje, waarbij het ontbijt ook genoemd wordt. Niet voor niets ...

1 december 2016 Snacks
De man die de wereld de Big Mac gaf, is overleden

De uitvinder van één van de beroemdste hamburgers ter wereld is overleden: Jim Delligatti. Hij is niet alleen geestelijk vader van de Big Mac, maar ook van de Egg McMuffin. Delligatti is 98 jaar geworden. In 1967 was Michael 'Jim' Delligatti een franchisehouder van McDonal...

30 november 2016 Economie
Horeca ziet omzet sterk stijgen in derde kwartaal

Hotels, restaurants, snackbars en cafés hebben in het derde kwartaal 2,6 procent meer omgezet dan in het voorgaande kwartaal. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag. Vooral in restaurants, cafés en snackbars stegen de opbrengsten. Ook het aantal consumpties ...

10 november 2016 Food trends Internationaal
Amerikaanse fast casual reuzen komen naar Nederland

Het is je vast niet ontgaan. Het nieuws over enkele grote Amerikaanse ketens die naar Nederland komen. Ketens die in de Verenigde Staten veel succes hebben geboekt en daar inmiddels ‘household names’ zijn. Taco Bell, bijvoorbeeld. Het bedrijf wil in Eindhoven de eerste Nederlandse vestig...

20 oktober 2016 Food Opening Restaurant
Taco Bell wil restaurant in Eindhoven

Taco Bell werkt aan de komst van een restaurant in Eindhoven. Er is inmiddels een vergunning aangevraagd om een filiaal aan de Rechtestraat 62 in de binnenstad te openen. Het zou het eerste restaurant zijn van de Amerikaanse fastfoodreus in Nederland. In Amerika heeft de keten meer dan 6.000 rest...

14 oktober 2016 Food Opening Brood
Nieuwe Subway met bezorgservice in Rijssen

Broodjesketen Subway heeft gisteren een nieuw restaurant geopend. De nieuwe vestiging start binnen enkele maanden met een bezorgservice. De Subay in Rijssen is het tweede restaurant van de formule van ondernemer Stefan Uneken. Uneken begon bij een fastfoodketen, waar hij 15 jaar werkte en uiteind...

19 juli 2016
ING verwacht 3% omzetgroei voor horeca

Analisten van ING verwachten dat de omzet van de horeca met 3 procent zal groeien. Voor 2017 verwacht de bank een gematigde omzetgroei van 1,5 procent. De sector is gevoelig voor internationale onzekerheid en onzekerheid bij consumenten, stelt ING. Een Brexit is daarom ook voelbaar in bij horecabedr...

8 juli 2016 Lunch Economie
Hoe zit het met de horeca? Aantal lunchrooms neemt toe

In Nederland stijgt het aantal bezorgservices, lunchrooms, strandpaviljoens en eetcafés. Daarentegen neemt het aantal selfservicerestaurants en cafetaria’s af. Na forse tegenvallers in het aantal restaurants en pizzeria’s, laten deze locaties inmiddels weer herstel zien. Het aanta...

14 juni 2016
McDonald's start My McFlurry

Fastfoodketen McDonald’s start vandaag in al haar restaurants in Nederland met My McFlurry, waarbij gasten zelf mogen bepalen welke topping en saus zij willen combineren in hun McFlurry. Na de introductie van het zelf samenstellen van burgers eind 2015, waarbij gasten aan hun burger zelf ingre...

26 mei 2016
Gasten bestellen bij Burger King via Facebook

Amerikaanse hamburgerliefhebbers kunnen via Facebook Messenger een bestelling plaatsen bij Burger King. De fastfoodketen voegt het social media-kanaal toe aan zijn bestelopties. Bestelrobot Burgerfans die gebruikmaken van de nieuwe besteldienst, komen in contact met een speciale bestelbot van ...

13 mei 2016
Britse fastfoodketen opent zaak op Schiphol

De biologische fastfoodketen Leon opent op Schiphol zijn eerste vestiging op het Europese vasteland. De Britse retailer opent volgende maand zijn deuren op de luchthaven. Gezonde fastfoodketen Leon begon in 2004 in Londen en profileert zich als een ‘gezonde fastfoodketen’. De retailer werkt...

12 mei 2016
Horeca grote stijger in aantal contactloze betalingen

De mijlpaal van drie miljard contactloze betalingen in de afgelopen twaalf maanden is bereikt, dit is bijna een verdriedubbeling vergeleken met het jaar ervoor. Europese consumenten gebruikten hun kaarten 360 miljoen keer voor een contactloze betaling in april– dat zijn bijna 140 transacties per...

10 mei 2016
McDonald's lanceert interactieve placemats

McDonald’s Nederland heeft sinds kort interactieve placemats waarmee gasten zelf muziek kunnen maken. De zogenoemde McTrax werkt samen met een iPhone-app, waarmee gasten hun eigen muziek kunnen produceren en komt voort uit een samenwerking tussen McDonald’s Nederland en This Page Amsterdam. ...

20 april 2016
KFC en Pizza Hut in Chinese handen?

Een consortium onder leiding van het Chinese staatsbedrijf China Investments overweegt een overnamebod op de Chinese activiteiten van Yum! Brands. Zeven tot acht miljard dollar China zou tussen de zeven en acht miljard dollar over hebben voor een meerderheidsbelang in de fastfoodketens. Yum!...

19 april 2016
McDonald's breidt tafelbediening verder uit

Vanaf deze week biedt McDonald’s in 25 van haar restaurants in Nederland Table Service aan; de mogelijkheid voor gasten om na het plaatsen van een bestelling deze aan tafel door een servicemedewerker te laten serveren. Vanaf de start van dit concept – juni 2015 in Purmerend – rolde McDonald...

7 april 2016
ING: Omzet horeca groeit in 2016 drie procent

De omzet binnen de horeca zal dit jaar met zo'n 3 procent groeien, zo berekent het economisch bureau van ING. Dit komt met name omdat consumenten meer te besteden hebben en er een grotere toestroom van toeristen wordt verwacht. Restaurants en hotels Vooral het aantal restaurantbezoeken en het...

3 maart 2016
Nieuwe naam voor Horeca & Food Inspiratie Hardenberg

Beleef – Food, drinks & more is de opvolger van de vakbeurs Horeca & Food Inspiratie Hardenberg. In deze conceptwijziging zijn door Evenementenhal de wensen en behoeften uit de markt vertaald. Er is gekozen voor Beleef – Food, drinks & more omdat beleving bij deze nieuwe editie van de vakbeurs...

19 februari 2016
McDonald's reageert op campagne Wakker Dier

Fastfoodketen McDonald's reageert op de campagne die Wakker Dier deze week is gestart. De dierenorganisatie stelt namelijk dat de kipnuggets van de keten afkomstig zijn van plofkippen. Reactie McDonald's: "McDonald’s gebruikt reguliere kip van vaste en gecertificeerde leveranciers, die tijden...

17 februari 2016
Veel overtredingen schoonmaak fastfoodsector

Schoonmaakbedrijven die werken in de fastfoodsector maakten in 2015 veel overtredingen. Te lange werkdagen, onderbetaling, uitkeringsfraude, geen werkvergunning, zijn overtredingen die vorig jaar zijn aangetroffen. Gerichte controles van de Inspectie SZW, Belastingdienst, UWV en IND, hebben deze m...

9 februari 2016
KFC wil meer restaurants openen

Kentucky Fried Chicken wil de komende jaren verder uitbreiden in ons land. De Amerikaanse fastfoodketen mikt op vijf tot tien nieuwe vestigingen per jaar. Vijftig zaken KFC opent vandaag in Rijswijk zijn vijftigste vestiging in Nederland. Daarmee komt de fastfoodgigant in de buurt van het aanta...

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: