Zijn dit de tien grootste horeca-ergernissen?

11 mei 2017 | Thijs Jacobs

Werken in de horeca is leuk. Een dankbaar beroep met veel sociaal contact, voldoende uitdaging en variatie. Toch zijn er van die dingen die iedere horecatijger wel herkent. Wij hebben de grootste horeca-ergernissen voor je op een rijtje gezet:

1. Gasten die je wenken wanneer je je handen vol hebt met vieze borden

2. Tijdens de feestdagen heb je vrijwel nooit vrij

3. ‘Had je maar een vak moeten leren’. Zo’n gezellige uitspraak van een bijdehante gast

4. Babysitten en fotograferen horen niet bij je taakomschrijving

5. Gasten die steeds aan een andere tafel gaan zitten omdat die toch ‘net even gezelliger’ is

6. Pauze? Welke pauze? Daar is geen tijd voor

7. Gasten die niet meer weten wat ze hebben besteld als je aan hun tafeltje staat

8. Een gezelschap, waarvan iedereen apart wil afrekenen

9. Gasten die tien minuten voor sluitingstijd nog binnenkomen

10. Gasten die vragen stellen over ieder item op de menukaart en vervolgens alleen een kopje koffie bestellen

DOWNLOAD GRATIS DE NIEUWSTE EDITIE VAN LUNCHROOM

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Lunchroom
Bijzondere lunchroom opent in Velp

In Velp opent volgende week een unieke lunchroom. In deze zaak gaan medewerkers en bewoners van Driestroomhuis Phoenixx aan de slag. In het Driestroomhuis Phoenixx wonen mensen onder begeleiding. De lunchroom gaat 'Het Broodplankje' heten. Eigen tempo De bewoners van het Driestroomhuis...

Interview
Interview: Culinaire oase in een grauw winkelcentrum

In een nogal troosteloos en grijs winkelcentrum in Almere Buiten verwacht je enkel of vooral vestigingen van de geijkte winkelketens te vinden. Die verwachting komt uit, maar temidden van al de ‘ketenwinkels’ die de teloorgang van de retail symboliseren, vinden we één parel...

Personeel
FNV: Al 2.000 personen zeggen 'nee' tegen cao-resultaat

Drie jaar lang is er geen cao in de horeca. Nu ligt er een onderhandelingsresultaat tussen KHN en CNV Vakmensen. Leden van CNV krijgen slechts zes dagen de tijd om aan te geven of zij akkoord gaan met het onderhandelingsresultaat. Het lijkt erop dat alles op stel en sprong geregeld moet worden. Lede...

Economie
'Winstwaarschuwing' voor MKB ondernemers

Bij de huidige groei van het midden- en kleinbedrijf in Nederland is een “winstwaarschuwing” op zijn plaats. Dat staat in het jaarbericht 2017, de ‘Staat van het MKB’ van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. Door toenemende krapte op de arbeidsma...

Achtergronden
Eigenaresse lunchroom onwel door gas

Woensdag is een vrouw onwel geworden in lunchroom Oom Dagobert in Helvoirt. De oorzaak bleek de aanwezigheid van gas. Vermoedelijk is er in de lunchroom een gaspit open blijven staan gedurende de nacht, zo lezen we in Brabants Dagblad. Eigenaresse Het slachtoffer bleek de eigenaresse van de za...

Opening
Formule WOK& start in Rotterdamse Zwart Janstraat

De nieuwe fastserviceformule WOK& opent op 24 november 2017 haar eerste store in Rotterdam aan de Zwart Janstraat. Franchisenemer Nawal Hasan (35) gaat bevlogen aan de slag met een team van jonge medewerkers om gezond, Aziatisch natural food op de kaart te zetten. Rotterdam-Noord heeft de pri...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: