Zeeuwse mosselen hebben topkwaliteit

13 november 2015 |
Zeeuwse mosselen hebben topkwaliteit<

Vier maanden na de start van het mosselseizoen hebben Zeeuwse mosselen zich zeer goed verder ontwikkeld. De mosselen zijn afgelopen
periode doorgegroeid tot een topkwaliteit. Dit komt onder andere door de goede weersomstandigheden van afgelopen weken. De groei van mosselen is afhankelijk van natuurlijke omstandigheden. De jonge mosselen die nu op de veiling worden aangevoerd hebben een bijzonder goede kwaliteit.

Prachtig vleesgewicht
"De mosselen zijn afgelopen maanden fors gegroeid. De schelp is groter en ze hebben een prachtig vleesgewicht. Ze hebben een groeispurt doorgemaakt", aldus mosselkweker Jos Steketee. "Deze maanden zijn de mosselen altijd mooi van kwaliteit. Dit jaar zien we in deze periode helemaal een prachtproduct." Deze herfstmosselen worden door de mosselkwekers nu volop geoogst en aangevoerd op de veiling in Yerseke.

Horeca
"In ons restaurant worden nog veel mosselen gegeten. Het hele seizoen zijn we al zeer tevreden over de hele goede kwaliteit van de mosselen en op dit moment zijn de schelpen eigenlijk nog beter gevuld. Het wildseizoen is begonnen, maar mosselen staan nog altijd met stip op nummer één. Het grootste gedeelte van onze gasten komt deze periode speciaal om mosselen te eten", volgens Joris Jansen van Auberge des Moules in Philippine.

De Gezondheidsraad presenteerde afgelopen maand nieuwe adviezen voor de schijf van vijf. In dit voedingsadvies wordt aangeraden om minimaal één keer per week vis te eten. Mosselen passen met een hoog gehalte gezonde eiwitten goed in een verantwoord voedingspatroon.

Herfstrecept Zeeuwse mosselen met speciaalbier en pompoen
http://www.mosselen.nl/nl/recepten/recept:mosselen-met-spek-pompoen-koriander-en-bier.htm
Bron: mosselbureau.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Columns
Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan jouw huisje?

Vol is vol, kopte de krant laatst. Het gaat over hoe vol de campings, bungalowparken en hotels wel niet zijn in eigen land. In maart was de annuleringenstroom niet bij te houden en deze zomer staat de telefoon roodgloeiend om een felbegeerd plekje onder onze eigen zon te bemachtigen. Tenminste als j...

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Download nu de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: