Zeeuwse mosselen hebben topkwaliteit

13 november 2015 |
Zeeuwse mosselen hebben topkwaliteit<

Vier maanden na de start van het mosselseizoen hebben Zeeuwse mosselen zich zeer goed verder ontwikkeld. De mosselen zijn afgelopen
periode doorgegroeid tot een topkwaliteit. Dit komt onder andere door de goede weersomstandigheden van afgelopen weken. De groei van mosselen is afhankelijk van natuurlijke omstandigheden. De jonge mosselen die nu op de veiling worden aangevoerd hebben een bijzonder goede kwaliteit.

Prachtig vleesgewicht
"De mosselen zijn afgelopen maanden fors gegroeid. De schelp is groter en ze hebben een prachtig vleesgewicht. Ze hebben een groeispurt doorgemaakt", aldus mosselkweker Jos Steketee. "Deze maanden zijn de mosselen altijd mooi van kwaliteit. Dit jaar zien we in deze periode helemaal een prachtproduct." Deze herfstmosselen worden door de mosselkwekers nu volop geoogst en aangevoerd op de veiling in Yerseke.

Horeca
"In ons restaurant worden nog veel mosselen gegeten. Het hele seizoen zijn we al zeer tevreden over de hele goede kwaliteit van de mosselen en op dit moment zijn de schelpen eigenlijk nog beter gevuld. Het wildseizoen is begonnen, maar mosselen staan nog altijd met stip op nummer één. Het grootste gedeelte van onze gasten komt deze periode speciaal om mosselen te eten", volgens Joris Jansen van Auberge des Moules in Philippine.

De Gezondheidsraad presenteerde afgelopen maand nieuwe adviezen voor de schijf van vijf. In dit voedingsadvies wordt aangeraden om minimaal één keer per week vis te eten. Mosselen passen met een hoog gehalte gezonde eiwitten goed in een verantwoord voedingspatroon.

Herfstrecept Zeeuwse mosselen met speciaalbier en pompoen
http://www.mosselen.nl/nl/recepten/recept:mosselen-met-spek-pompoen-koriander-en-bier.htm
Bron: mosselbureau.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: