Yoghurt Barn op weg naar tweede zaak

8 juli 2013
Yoghurt Barn op weg naar tweede zaak

Het succesvolle "Yoghurt Barn uit Utrecht":http://www.yoghurtbarn.nl/ heeft uitbreidingsplannen. Op korte termijn moet er een vestiging in Amsterdam verrijzen. Hiervoor heeft het ondernemersduo
Wouter en Esther Staal de hulp ingeschakeld van crowdfunding. Via "Crowdaboutnow.nl":https://www.crowdaboutnow.nl/campagne/Yoghurt-Barn&p=hoofdinfo was met nog 55 dagen te gaan al 74 procent van het doelbedrag van 50.000 euro binnen. Men kan vanaf 250 euro deelnemen aan het project. Met de teller op 37.000 euro door 36 investeerders ligt het bedrag per investeerder gemiddeld een factor vier hoger.

*Niet meedenken*
Op de crowdfunding-website leggen de ondernemers uit waarom er voor deze manier van financiering is gekozen. De eerste Barn op de Neude in Utrecht is met eigen vermogen en informele geldschieters van de grond gekomen. De tweede vestiging vormt een nieuwe en andere uitdaging. Banken zouden niet willen meedenken als er geen winstgevend boekjaar kan worden getoond, dat is lastig aangezien Yoghurt Barn in Utrecht is nog geen jaar geleden is geopend. Ook meent het duo dat banken niet naar naar prognoses en marktontwikkelingen kijken. Financiering is nu nodig omdat er wel kansen zijn en de markt opengebroken moet worden.

*Heropend*
Yoghurt Barn Neude loopt goed maar kende onlangs een terugslag "door de brand die het pand in het voorjaar trof":http://www.lunchroom.nl/nieuws/eetgelegenheden-niet-brandveilig-17123/. Inmiddels is de zaak weer open.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws