Winnaar eerste Bagel Battle bekend

6 augustus 2019 | Thijs Jacobs

Een felbegeerd plekje op de menukaart van Bagels & Beans, dat is de hoofdprijs van de Bagel Battle 2019. Uit een overweldigend aantal inzendingen werden drie bagelcreaties gekozen. Van 1 tot en met 4 augustus konden bagelliefhebbers stemmen op hun favoriet, die vanaf september zes weken lang verkrijgbaar is bij elke Bagels & Beans in Nederland.

Voor het eerst in de geschiedenis van de mensheid maakten hoopvolle smaakkunstenaars en ingrediëntenstapelaars kans om hun zelfbedachte belegde bagel terug te zien op de menukaart van Bagels & Beans. Van 8 tot 28 juli konden zij hun bagelidee insturen voor de eerste editie van de Bagel Battle. Een jury van professionele bagelkenners onder leiding van bageloog Ronald Bakker, niet toevallig ook medeoprichter van Bagels & Beans, boog zich over de inzendingen. Zij wezen de drie meest veelbelovende creaties aan en van 1 tot en met 4 augustus mocht de rest van bagelminnend Nederland zich via Facebook en Instagram uitspreken.

Combinatie van originaliteit en smaak

De drie uitverkozen creaties vielen op door een combinatie van originaliteit en smaak. De Indoneasy, ingestuurd door Kevin Evers, is een sesambagel met sla, gerookte kip, spicy saté-limoendressing, rode ui, taugé en crunchy seroendeng. Lisa Sprenkeler bedacht de Veggie Tower. Ook een sesambagel, maar dan met rucola, muhammara, gegrilde groenten en geitenkaas. Timo Janse noemde zijn creatie de Beiroet Bagel: een volkoren bagel met rucola, baba ganoush, feta, granaatappelpitjes en verse munt.

Winnende bagel

Ondanks de zomerperiode werd er massaal gestemd. Na vier spannende dagen kwam de Indoneasy van Kevin Evers als winnaar uit de bus. Vanaf 2 september is de Indoneasy zes weken lang verkrijgbaar bij alle Bagels & Beans.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Fastfood
Dunkin’ opent vestiging met drive through in Goes

Donutliefhebbers hoeven binnenkort hun auto niet uit om van hun favoriete donuts te genieten. Deze zomer opent namelijk een food court in Goes, waar zowel Dunkin’ als New York Pizza via een drive through verkrijgbaar zullen zijn. Daarnaast kan er ook van Dunkin’s heerlijke koffie en donu...

Coronacrisis
Kwalitaria en Délifrance starten actie tegen eenzaamheid

Kwalitaria en Délifrance roepen gezamenlijk iedereen op om iemand blij te maken met een kaartje. Met deze actie hopen de formules wat positiviteit te brengen in deze moeilijke tijd. Vanaf vandaag zijn er gratis kleurkaarten verkrijgbaar in de geopende vestigingen en via de website van beide f...

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Personeel Coronacrisis
FNV Horeca heeft grote zorgen over tijdelijke en flexibele contracten

Met het pakket aan maatregelen dat het kabinet vorige week aankondigde zijn er bij veel werkenden in de horeca zorgen over werk en inkomen weggenomen. Echter blijft de toekomst onzeker, zeker voor medewerkers met een flexibel of tijdelijk contract. Ondanks het pakket aan maatregelen die ervoor mo...

Coronacrisis
Verscherpte maatregelen. Wat betekent dit voor de horeca?

Het kabinet kondigde gisteravond verscherpte maatregelen aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voorlopig blijven de eerder verkondigde maatregelen, waaronder sluiting van de horeca tot en met 6 april 2020, staan. Wanneer de horeca weer open mag is vooralsnog niet duidelijk. De...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: