Winnaar eerste Bagel Battle bekend

6 augustus 2019 | Thijs Jacobs

Een felbegeerd plekje op de menukaart van Bagels & Beans, dat is de hoofdprijs van de Bagel Battle 2019. Uit een overweldigend aantal inzendingen werden drie bagelcreaties gekozen. Van 1 tot en met 4 augustus konden bagelliefhebbers stemmen op hun favoriet, die vanaf september zes weken lang verkrijgbaar is bij elke Bagels & Beans in Nederland.

Voor het eerst in de geschiedenis van de mensheid maakten hoopvolle smaakkunstenaars en ingrediëntenstapelaars kans om hun zelfbedachte belegde bagel terug te zien op de menukaart van Bagels & Beans. Van 8 tot 28 juli konden zij hun bagelidee insturen voor de eerste editie van de Bagel Battle. Een jury van professionele bagelkenners onder leiding van bageloog Ronald Bakker, niet toevallig ook medeoprichter van Bagels & Beans, boog zich over de inzendingen. Zij wezen de drie meest veelbelovende creaties aan en van 1 tot en met 4 augustus mocht de rest van bagelminnend Nederland zich via Facebook en Instagram uitspreken.

Combinatie van originaliteit en smaak

De drie uitverkozen creaties vielen op door een combinatie van originaliteit en smaak. De Indoneasy, ingestuurd door Kevin Evers, is een sesambagel met sla, gerookte kip, spicy saté-limoendressing, rode ui, taugé en crunchy seroendeng. Lisa Sprenkeler bedacht de Veggie Tower. Ook een sesambagel, maar dan met rucola, muhammara, gegrilde groenten en geitenkaas. Timo Janse noemde zijn creatie de Beiroet Bagel: een volkoren bagel met rucola, baba ganoush, feta, granaatappelpitjes en verse munt.

Winnende bagel

Ondanks de zomerperiode werd er massaal gestemd. Na vier spannende dagen kwam de Indoneasy van Kevin Evers als winnaar uit de bus. Vanaf 2 september is de Indoneasy zes weken lang verkrijgbaar bij alle Bagels & Beans.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: