Schaafsma is meest markante ondernemer

28 oktober 2014 |
Schaafsma is meest markante ondernemer<

Het regiobestuur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Fryslân heeft Willem Schaafsma van restaurant Eindeloos uit Leeuwarden uitgeroepen
tot Meest Markante Horecaondernemer in de regio Friesland 2014/2015. Hij dingt in januari 2015 mee naar de landelijke titel Meest Markante Horecaondernemer van Nederland 2014/2015, die tijdens Horecava bekend wordt gemaakt.

Sterk verhaal
In Eindeloos komen zijn liefde voor eten, zijn ambacht, kennis en ervaring én zijn zakelijk instinct samen in een doordacht, doorleefd en integraal concept. Dit concept is leidend in alle facetten van de bedrijfsvoering en voortdurend herkenbaar. Zijn concept is een sterk verhaal, waarin productkeuze, kennis van producten, keuze van leveranciers, samenwerking met partners en collega's en horeca-onderwijs en -ontwikkeling onderscheidend zijn.

Groot denken in kleine restaurantkeuken
Volgens het juryrapport denkt Schaafsma heel groot in zijn relatief kleine keuken en was de jury onder de indruk van zijn passie en moed om elke dag weer voor zijn idealen te gaan. Zijn absolute geloof in zijn concept is dáárom succesvol, omdat hij dit op anderen op overtuigende wijze weet over te brengen. Jurylid Isabella Diks voegt toe: "Een mooi voorbeeld uit zijn gewaardeerde concept wil ik graag benoemen. Schaafsma streeft ernaar om gasten herleidbare 'hele' streekproducten voor te zetten, die hij verwerkt tot seizoensgerelateerde gerechten. Zijn motto: we verdienen beter eten, een dier moet een goed leven hebben, de groente moet tijd hebben om te groeien, de vis moet duurzaam gevangen worden. Goed voedsel mag niet worden verkwist."

Diploma is niet leidend
De ondernemer levert met weinig fte’s een bijzondere prestatie. Zijn duurzame en sociale bedrijfsvoering komt ook naar voren in zijn personeelsbeleid. Iedereen is welkom: een diploma is niet per se leidend. Zijn sous-chef heeft bij Eindeloos bijvoorbeeld het vak helemaal geleerd. Zijn motto: fouten mogen gemaakt worden, maar mogen niet de keuken verlaten!

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Download nu de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: