Schaafsma is meest markante ondernemer

28 oktober 2014 |
Schaafsma is meest markante ondernemer<

Het regiobestuur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Fryslân heeft Willem Schaafsma van restaurant Eindeloos uit Leeuwarden uitgeroepen
tot Meest Markante Horecaondernemer in de regio Friesland 2014/2015. Hij dingt in januari 2015 mee naar de landelijke titel Meest Markante Horecaondernemer van Nederland 2014/2015, die tijdens Horecava bekend wordt gemaakt.

Sterk verhaal
In Eindeloos komen zijn liefde voor eten, zijn ambacht, kennis en ervaring én zijn zakelijk instinct samen in een doordacht, doorleefd en integraal concept. Dit concept is leidend in alle facetten van de bedrijfsvoering en voortdurend herkenbaar. Zijn concept is een sterk verhaal, waarin productkeuze, kennis van producten, keuze van leveranciers, samenwerking met partners en collega's en horeca-onderwijs en -ontwikkeling onderscheidend zijn.

Groot denken in kleine restaurantkeuken
Volgens het juryrapport denkt Schaafsma heel groot in zijn relatief kleine keuken en was de jury onder de indruk van zijn passie en moed om elke dag weer voor zijn idealen te gaan. Zijn absolute geloof in zijn concept is dáárom succesvol, omdat hij dit op anderen op overtuigende wijze weet over te brengen. Jurylid Isabella Diks voegt toe: "Een mooi voorbeeld uit zijn gewaardeerde concept wil ik graag benoemen. Schaafsma streeft ernaar om gasten herleidbare 'hele' streekproducten voor te zetten, die hij verwerkt tot seizoensgerelateerde gerechten. Zijn motto: we verdienen beter eten, een dier moet een goed leven hebben, de groente moet tijd hebben om te groeien, de vis moet duurzaam gevangen worden. Goed voedsel mag niet worden verkwist."

Diploma is niet leidend
De ondernemer levert met weinig fte’s een bijzondere prestatie. Zijn duurzame en sociale bedrijfsvoering komt ook naar voren in zijn personeelsbeleid. Iedereen is welkom: een diploma is niet per se leidend. Zijn sous-chef heeft bij Eindeloos bijvoorbeeld het vak helemaal geleerd. Zijn motto: fouten mogen gemaakt worden, maar mogen niet de keuken verlaten!

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: