Wie maakt het lekkerste varkensvleesgerecht?

25 november 2014
Wie maakt het lekkerste varkensvleesgerecht?

Varkensvlees is lekker, veelzijdig en voor steeds meer restaurants een bijzondere uitdaging om te verwerken tot de beste culinaire gerechten.
Voor de derde maal wordt dan ook de wedstrijd 'Het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland' voor restaurants gehouden. De jury onder leiding van top-chef Soenil Bahadoer van restaurant de Lindehof in Nuenen en meester-kok Hein Willemsen bekend van restaurant De Hofstee in Bladel selecteerden per provincie een winnaar. Zij strijden op zaterdag 29 november in de finale in het Culinair Theater van Hanos in Eindhoven om het Nederlands Kampioenschap.

~Foto: De inzending van restaurant Tante Kee uit Den Haag: Babi Ketjap van varken.~

*Toename deelnemende restaurants*
De wedstrijd is een jonge wedstrijd die dit jaar kon rekenen op een enorme toename van deelnemende restaurants. De jury koos één winnaar per provincie. Onder de 13 finalisten zijn toprestaurants als Restaurant Brienen aan de Maas uit Well (Limburg), ’t Korensant uit Molenrij (Groningen), Dorset uit Borne (Overijssel), De Heeren van Harixma uit Beetsterzwaag (Friesland), Tante Kee uit Kaag (Zuid-Holland) en De Groene Lantaarn uit Zuidwolde (Drenthe). Zij doen mee met gerechten als “Varkenshiel van het Bonte Bentheimer varken”, “Varkenswangkroketjes met Kadaif”, “Bapao varkensvlees” en “Livar ribstuk en buik uit het hooi en gegrild op de Big Green Egg”.

"*Meer lezen over varkensvlees? Klik hier!*":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=varkensvlees&x=zoeken

Overig nieuws