Wie maakt het lekkerste varkensvleesgerecht?

25 november 2014 |
Wie maakt het lekkerste varkensvleesgerecht?<

Varkensvlees is lekker, veelzijdig en voor steeds meer restaurants een bijzondere uitdaging om te verwerken tot de beste culinaire gerechten.
Voor de derde maal wordt dan ook de wedstrijd 'Het Lekkerste Varkensvleesgerecht van Nederland' voor restaurants gehouden. De jury onder leiding van top-chef Soenil Bahadoer van restaurant de Lindehof in Nuenen en meester-kok Hein Willemsen bekend van restaurant De Hofstee in Bladel selecteerden per provincie een winnaar. Zij strijden op zaterdag 29 november in de finale in het Culinair Theater van Hanos in Eindhoven om het Nederlands Kampioenschap.

Foto: De inzending van restaurant Tante Kee uit Den Haag: Babi Ketjap van varken.

Toename deelnemende restaurants
De wedstrijd is een jonge wedstrijd die dit jaar kon rekenen op een enorme toename van deelnemende restaurants. De jury koos één winnaar per provincie. Onder de 13 finalisten zijn toprestaurants als Restaurant Brienen aan de Maas uit Well (Limburg), ’t Korensant uit Molenrij (Groningen), Dorset uit Borne (Overijssel), De Heeren van Harixma uit Beetsterzwaag (Friesland), Tante Kee uit Kaag (Zuid-Holland) en De Groene Lantaarn uit Zuidwolde (Drenthe). Zij doen mee met gerechten als “Varkenshiel van het Bonte Bentheimer varken”, “Varkenswangkroketjes met Kadaif”, “Bapao varkensvlees” en “Livar ribstuk en buik uit het hooi en gegrild op de Big Green Egg”.

Meer lezen over varkensvlees? Klik hier!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Columns
Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan jouw huisje?

Vol is vol, kopte de krant laatst. Het gaat over hoe vol de campings, bungalowparken en hotels wel niet zijn in eigen land. In maart was de annuleringenstroom niet bij te houden en deze zomer staat de telefoon roodgloeiend om een felbegeerd plekje onder onze eigen zon te bemachtigen. Tenminste als j...

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Download nu de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: