Wie is de beste oestersteker van Nederland?

10 oktober 2016 | Thijs Jacobs

Wie wordt dit jaar Nederlands Kampioen Oestersteken? Op BBB Maastricht vindt maandag 10 oktober in het Wijntheater de Grande Finale plaats van het NK Oestersteken. Twaalf deelnemers wisten een finaleplek te veroveren tijdens voorrondes in Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland. Het NK wordt dit jaar voor de 22ste keer tijdens BBB Maastricht georganiseerd.

Het Nederlands Kampioenschap Oestersteken maakt deel uit van BBB Maastricht, het belangrijkste Euregionale evenement voor horecaprofessionals, dat van maandag 10 t/m woensdag 12 oktober 2016 wordt gehouden in MECC Maastricht.

Zeeuwse oesters
In de Grande Finale moeten de kandidaten Zeeuwse platte oesters openen. Een deskundige jury beoordeelt hen op snelheid, vakkundigheid en presentatie. Er wordt gekeken naar gruis en of de oester heel is gebleven en goed is opengesneden. De winnaar en de nummer twee gaan door naar het Europees Kampioenschap en maken kans op deelname aan het WK. 

Touringcars vol fans
De deelnemers nemen een schare fans mee. Uit Zeeland en Noord-Holland komen touringcars met collega’s naar BBB Maastricht om hun favoriete oestersteker aan te moedigen.

De finale van het Nederlands Kampioenschap Oestersteken vindt plaats op maandag 10 oktober om 16.00 in het Wijntheater op BBB Maastricht in MECC Maastricht. Het NK Oestersteken is een initiatief van BBB Maastricht, het Wijntheater en de Stichting Europa Culinair.

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Achtergronden Rotterdam
Baker&Moore lanceert TO GO picknickservice 'Baker's Box'

Baker&Moore, gevestigd op de Westblaak mag vanaf 1 juni net als de rest van de Nederlandse horeca haar deuren eindelijk weer openen. Tijdens de lockdown is er hard gewerkt aan een nieuw concept. Deze week lanceerde de heer Bakker (eigenaar Baker&Moore) het gloednieuwe concept, genaamd 'B...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Columns
Column Monique van Gevelt: het nieuwe abnormaal

Voor velen van ons is het drukker dan ooit. Dat wil trouwens niet zeggen dat we geld verdienen. Nee, deze crisis is een financieel drama. We zien de reserves verdampen en staren naar de bodem van onze schatkist. En nu onze voordeur op een kier staat voor onze gasten, zijn we er nog lang niet. Hoe de...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: