Weesper opent het terrasseizoen met gerechten van de houtskoolgrill

19 april 2017 | Thijs Jacobs

In een charmant hoekpand aan de Weesperzijde met een groot zonnig terras tegenover de Amstel, opent Weesper, bar & spijs, het terrasseizoen in Amsterdam. Weesper is een allrounder die uitblinkt in product en flexibiliteit, met cachet en zonder pretentieus te willen zijn. Het barrestaurant serveert toegankelijke, hoogkwalitatieve gerechten van de houtskoolgrill en mooie drankjes vergezeld met smakelijke borrelhappen. De voormalig wijnkelder is ingericht als multifunctioneel proeflokaal die inzetbaar is voor private diners, feesten, events en presentaties.

Weesper

Weesper aan de Weesperzijde in Amsterdam is vorig jaar geopend en is het initiatief van de drie horecaondernemers Reinout Ezinga, Sikko de Jong en Jelle Nijhuis samen met chefkok Bram de Vente. Na het finetunen van het interieur en de menukaart en met de opening van het terrasseizoen is het tijd om de deuren wagenwijd open te gooien.

Franse brasserie in combinatie met Zuid-Amerikaanse warmte
De ondernemers lieten zich voor het interieur inspireren door de Franse en de New Yorkse brasserie gecombineerd met Zuid-Amerikaanse warmte. Het leverde een eclectische mix op van klassieke elementen met een eigentijdse touch in een welkome sfeer. De voormalig wijnkelder is getransformeerd tot een sfeervol proeflokaal die doet denken aan een moderne jachthut.

Klassiekers met een twist
Weesper serveert ontbijt, zoet, lunch, diner en borrelhappen. Op de menukaart staan klassiekers met een twist. Denk aan het lunchgerecht Eggs Norwegian met een Engelse muffin, gepocheerde eieren, gerookte zalm en Hollandaisesaus en de tosti met geroosterd buikspek, kaas, ui en een hoisinsaus. Voor de dinerkaart was het traditionele steakhouse een inspiratiebron. Signatuur dishes zijn de Côte du Boeuf en de burger van Angus Beef bereid op de houtskoolgrill. Voor de visliefhebbers serveert Weesper een hele zeebaars van de grill met bietjes en een friszure chimichurri saus. Mooie wijnen en een ruime selectie speciaalbieren van lokale microbrouwerijen complementeren de gerechten. Alles even smaakvol en te bestellen voor hele toegankelijke prijzen, zowel in de zaak als buiten op het terras.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: