Week van het Nederlandse Bier in mei van start

1 maart 2016
Week van het Nederlandse Bier in mei van start

Van 19 mei tot en met 29 mei pakt de Week van het Nederlandse Bier groots uit en kunnen bierliefhebbers weer hun hart ophalen. Deze
jaarlijks terugkerende week waarin het bier van eigen bodem centraal staat, viert namelijk zijn vijfjarig jubileum.

*Programma*
Tijdens de Week kunnen bierliefhebbers onder andere genieten van proeverijen, bier- & gastronomieactiviteiten en bierwandeltochten. De week vangt traditiegetrouw aan met het Nederlands Bierproeffestival in de Haagse Grote Kerk (19 tot en met 21 mei) waar bezoekers kunnen genieten van 150 soorten Nederlandse bieren gepresenteerd door 40 brouwerijen. In het laatste weekend (28 & 29 mei) openen de Nederlandse brouwerijen hun deuren voor publiek. De week is een initiatief van de Stichting Week van het Nederlandse Bier.

*Meer dan 300 brouwerijen*
Henri Reuchlin, voorzitter Stichting Week van het Nederlandse Bier: "Het aantal brouwerijen blijft stijgen en inmiddels telt ons land er al meer dan 300. Bovendien zien we het aantal Nederlandse biersoorten ook nog steeds groeien en heeft de bierliefhebber tegenwoordig een zeer ruime keuze. Kortom, de Nederlandse biersector is volop in beweging en toont zijn innovatieve karakter. Daar zijn we als Stichting erg trots op en de jubileumeditie van de Week van het Nederlandse Bier is een mooie gelegenheid om dat eens goed met elkaar te vieren!"

*Aanmelden activiteiten*
Horecagelegenheden die iets willen doen tijdens de Week van het Nederlandse Bier 2016 kunnen hun activiteit eenvoudig "aanmelden via de website":http://www.weekvanhetnederlandsebier.nl/aanmelden_activiteit en kunnen hiermee tevens rekenen op extra promotie.

*Stichting Week van het Nederlandse bier*
De Week van het Nederlandse Bier is een initiatief van Stichting Week van het Nederlandse Bier. In de stichting heeft de Nederlandse biersector zicht verenigd met als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier. In de Stichting Week van het Nederlandse Bier zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, Klein Brouwerij Collectief (KBC), Alliantie van Bier Tapperijen, Mitra Slijterijen, de niet-gebonden onafhankelijke brouwers, Bier&cO, Bierburo, Birdy Publishing / Bier! magazine en Bier Consumenten vereniging PINT. Ga voor meer informatie over de Stichting Week van het Nederlandse Bier naar "www.weekvanhetnederlandsebier.nl.":http://www.weekvanhetnederlandsebier.nl/

~Christel Tuin~

Overig nieuws