We vonden een supergave ontbijtbar in Rotterdam: Breakfast in Rotterdam

23 december 2019 | redactie

In de Rotterdamse wijk Blijdorp is sinds maart 2018 het gezellige Breakfast in Rotterdam te vinden. Gevestigd in de vintageshop Spullen voor in je huis ben je vanaf half negen ’s ochtends welkom voor een lekker ontbijtje. Als je klaar bent met eten kan je tot rust komen in de tuinkamer. Hier heb je een plek om te zitten en de planten te bewonderen.

Ilse Hardon is samen met Phuong Tran eigenares van Breakfast in Rotterdam. Volgens haar is Breakfast in Rotterdam 'een hele leuke ontbijtbar die zich op de buurt richt, maar door haar aanbod en service en door de sfeer ook veel mensen buiten de buurt trekt. Zowel toeristen als de Rotterdammers zelf.' En omdat ze best heel goed zichtbaar zijn op sociale media trekken ze ook mensen buiten Blijdorp aan. De laatste vijf jaar had Ilse de drang om haar eigen bedrijf te starten. Ze was in New York en raakte daar geïnspireerd door alle leuke ontbijtzaken. “Ik dacht toen: ja, dat wil ik ook zelf hebben.” Ilse komt uit het centrum van Rotterdam. Toen ze in Blijdorp kwam wonen, miste ze de vele zaken wel. Dit kwam omdat Blijdorp best weinig aanbod had op het gebied van restaurants. “Als ik iets ga openen, dan in mijn eigen buurt. Dat was mijn gedachte op dat moment wel.”

De start van Breakfast in Rotterdam

In januari 2017 maken de twee onderneemsters het plan. “Je moet op zoek naar een locatie, je moet een ondernemingsplan schrijven, financiering rondkrijgen en leveranciers zoeken. Uiteindelijk heeft het iets meer dan een jaar geduurd om de zaak te openen.” Helaas lopen ze ook tegen een paar conflicten aan. Hun zaak zit in een winkel, dus zijn ze afhankelijk van de eigenaren van die winkel. Hier komen ook regels bij kijken. “Het heeft niet voor belemmeringen gezorgd, maar je moet er wel bij stilstaan.” Ilse en Phuong zijn niet hoofdhuurders van het pand. “De communicatie met de pandeigenaar loopt daarom niet rechtstreeks via ons, maar via de hoofdhuurder.”

Spullen voor in je huis

In principe hadden de dames er niet voor gekozen om hun lunchroom in een winkel te hebben. In januari 2017 hadden ze al een locatie in de buurt op het oog. Dat was een eigen pand, maar een eigen pand betekent ook weer hogere kosten en ze waren niet helemaal zeker over de locatie van het pand. “Dat idee hadden we daarom in de zomer afgeschoten.”

Spullen voor in je huis deed al koffie en thee, maar wel op een hele kleine schaal. De eigenares besloot om horeca te starten. Dit wilde zij wel samen met iemand doen. Ilse en Phuong hadden op dat moment geen pand en werden zo aan elkaar gelinkt.

Een platform voor iedereen

“Je zit hier niet in een wijk waar je je alleen op toeristen richt. Je zit in de wijk om juist de wijk aan te spreken. Dus dat is altijd al het idee geweest. Maar in Rotterdam woont best een brede doelgroep. Jonge mensen en jonge gezinnen en wat ouderen. Ik wil niet zeggen dat we er voor iedereen zijn, want dat zijn we nog niet en willen we nog niet. We zijn er meer voor de jonge Blijdorpers die van lekker en gezond eten houden.”

De huisstijl

“De winkel zelf had al een bepaalde stijl, je wilt daar niet te afwijkend van zijn.” Voor het kiezen van het interieur hebben de twee onderneemsters verschillende moodboards gemaakt en ook gekeken met wie ze een samenwerking aan konden gaan. Rotterdamse verf hielp hen met het interieur en zo kwamen ze steeds een stukje verder. De meubels komen allemaal van de winkel Spullen voor in je huis waarin ze gevestigd zijn. Ze moesten er ook rekening mee houden dat deze kleuren er altijd al waren. “Kleuren zijn iets dat bij mensen blijft hangen, bewust of onbewust.’’

De toekomst voor Breakfast in Rotterdam

In de toekomst zouden ze het ook leuk vinden om ergens anders dan in Blijdorp gevestigd te zijn. Als ze een tweede zaak zouden openen, willen ze absoluut honderd proicent zeker van de locatie en van het concept zijn. “En dat zijn we nu nog niet.”

Populairste gerecht?

Momenteel is het populairste gerecht de avocadotoast en het plankje. Op het plankje zit de avocadotoast en een yoghurtbol. Van de bollen is bijna alles veganistisch. De lunchroom zelf heeft plaats voor 25 man. Er werken vier mensen bij de lunchroom.

Auteur: Leonie Nuaku. Dit interview is geschreven door studenten van ROC Midden Nederland (Media, ICT & Design college). Uitgeverij PS: bv is een erkend leerbedrijf en middels deze samenwerking kunnen de studenten hun opgedane vaardigheden in de praktijk brengen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: