We vonden een supergave ontbijtbar in Rotterdam: Breakfast in Rotterdam

23 december 2019 | redactie

In de Rotterdamse wijk Blijdorp is sinds maart 2018 het gezellige Breakfast in Rotterdam te vinden. Gevestigd in de vintageshop Spullen voor in je huis ben je vanaf half negen ’s ochtends welkom voor een lekker ontbijtje. Als je klaar bent met eten kan je tot rust komen in de tuinkamer. Hier heb je een plek om te zitten en de planten te bewonderen.

Ilse Hardon is samen met Phuong Tran eigenares van Breakfast in Rotterdam. Volgens haar is Breakfast in Rotterdam 'een hele leuke ontbijtbar die zich op de buurt richt, maar door haar aanbod en service en door de sfeer ook veel mensen buiten de buurt trekt. Zowel toeristen als de Rotterdammers zelf.' En omdat ze best heel goed zichtbaar zijn op sociale media trekken ze ook mensen buiten Blijdorp aan. De laatste vijf jaar had Ilse de drang om haar eigen bedrijf te starten. Ze was in New York en raakte daar geïnspireerd door alle leuke ontbijtzaken. “Ik dacht toen: ja, dat wil ik ook zelf hebben.” Ilse komt uit het centrum van Rotterdam. Toen ze in Blijdorp kwam wonen, miste ze de vele zaken wel. Dit kwam omdat Blijdorp best weinig aanbod had op het gebied van restaurants. “Als ik iets ga openen, dan in mijn eigen buurt. Dat was mijn gedachte op dat moment wel.”

De start van Breakfast in Rotterdam

In januari 2017 maken de twee onderneemsters het plan. “Je moet op zoek naar een locatie, je moet een ondernemingsplan schrijven, financiering rondkrijgen en leveranciers zoeken. Uiteindelijk heeft het iets meer dan een jaar geduurd om de zaak te openen.” Helaas lopen ze ook tegen een paar conflicten aan. Hun zaak zit in een winkel, dus zijn ze afhankelijk van de eigenaren van die winkel. Hier komen ook regels bij kijken. “Het heeft niet voor belemmeringen gezorgd, maar je moet er wel bij stilstaan.” Ilse en Phuong zijn niet hoofdhuurders van het pand. “De communicatie met de pandeigenaar loopt daarom niet rechtstreeks via ons, maar via de hoofdhuurder.”

Spullen voor in je huis

In principe hadden de dames er niet voor gekozen om hun lunchroom in een winkel te hebben. In januari 2017 hadden ze al een locatie in de buurt op het oog. Dat was een eigen pand, maar een eigen pand betekent ook weer hogere kosten en ze waren niet helemaal zeker over de locatie van het pand. “Dat idee hadden we daarom in de zomer afgeschoten.”

Spullen voor in je huis deed al koffie en thee, maar wel op een hele kleine schaal. De eigenares besloot om horeca te starten. Dit wilde zij wel samen met iemand doen. Ilse en Phuong hadden op dat moment geen pand en werden zo aan elkaar gelinkt.

Een platform voor iedereen

“Je zit hier niet in een wijk waar je je alleen op toeristen richt. Je zit in de wijk om juist de wijk aan te spreken. Dus dat is altijd al het idee geweest. Maar in Rotterdam woont best een brede doelgroep. Jonge mensen en jonge gezinnen en wat ouderen. Ik wil niet zeggen dat we er voor iedereen zijn, want dat zijn we nog niet en willen we nog niet. We zijn er meer voor de jonge Blijdorpers die van lekker en gezond eten houden.”

De huisstijl

“De winkel zelf had al een bepaalde stijl, je wilt daar niet te afwijkend van zijn.” Voor het kiezen van het interieur hebben de twee onderneemsters verschillende moodboards gemaakt en ook gekeken met wie ze een samenwerking aan konden gaan. Rotterdamse verf hielp hen met het interieur en zo kwamen ze steeds een stukje verder. De meubels komen allemaal van de winkel Spullen voor in je huis waarin ze gevestigd zijn. Ze moesten er ook rekening mee houden dat deze kleuren er altijd al waren. “Kleuren zijn iets dat bij mensen blijft hangen, bewust of onbewust.’’

De toekomst voor Breakfast in Rotterdam

In de toekomst zouden ze het ook leuk vinden om ergens anders dan in Blijdorp gevestigd te zijn. Als ze een tweede zaak zouden openen, willen ze absoluut honderd proicent zeker van de locatie en van het concept zijn. “En dat zijn we nu nog niet.”

Populairste gerecht?

Momenteel is het populairste gerecht de avocadotoast en het plankje. Op het plankje zit de avocadotoast en een yoghurtbol. Van de bollen is bijna alles veganistisch. De lunchroom zelf heeft plaats voor 25 man. Er werken vier mensen bij de lunchroom.

Auteur: Leonie Nuaku. Dit interview is geschreven door studenten van ROC Midden Nederland (Media, ICT & Design college). Uitgeverij PS: bv is een erkend leerbedrijf en middels deze samenwerking kunnen de studenten hun opgedane vaardigheden in de praktijk brengen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Fastservice
Wayback Burgers opent haar derde vestiging in Winschoten

Eind maart kondigde Wayback Burgers Nederland de opening van haar tweede vestiging in Nederland en eerste delivery vestiging ter wereld, die gerealiseerd wordt in Tilburg. Op maandag 19 april zal Tilburg geopend worden en daarna trekt de bouwkaravaan door naar het hoge noorden, namelijk naar Winscho ...

Achtergronden
Paskal Jakobsen doet eetcafé van de hand

De streetfoodbistro 'Hard en Ziel' van Bløf-zanger Paskal Jakobsen en zijn vrouw Door, die werd geopend in oktober 2018, gaat sluiten. Jakobsen en zijn vrouw runden Hard en Ziel met topchef Edwin Vinke van sterrenrestaurant De Kromme Watergang. Het Middelburgse eetcafé kende ze ...

Achtergronden Corona
Ingewijden: kabinet positiever over heropening terrassen

Het kabinet lijkt positiever gestemd over de mogelijkheid om op 28 april de terrassen te kunnen openen en de avondklok af te schaffen. Volgens ingewijden zijn de cijfers van de afgelopen dagen positiever dan verwacht. Het kabinet heeft besloten de cijfers daarom nog nauwgezet in de gaten te houden d ...

Achtergronden
8 jaar geleden in Lunchroom: Lunchroom Le Stelle, Haren

Lunchroom is dit jaar volwassen en bestaat 21 jaar. Tijd om terug te blikken en een greep te doen uit de welhaast onuitputtelijke voorraad interviews en achtergrondverhalen die in het vakblad voor de lunchroombranche hebben gestaan gedurende deze periode. Wekelijks presenteren we je zo'n verh ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Lunchroom vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een gesprek met ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: