We drinken steeds meer alcoholvrij bier

20 augustus 2015
We drinken steeds meer alcoholvrij bier

Uit het jaarlijkse Nationaal Bieronderzoek blijkt dat de consumptie van alcoholvrij bier vorig jaar is gestegen. Brouwers verkochten bijna 26 miljoen
liter alcoholvrij bier, wat 35 procent meer is dan het jaar daarvoor. Dit meldt "NOS":http://nos.nl/artikel/2052869-we-drinken-fors-meer-alcoholvrij-bier.html. Bijna de helft van de bierdrinkers drinkt wel eens alcoholvrij bier. Dat percentage lag in 2011 nog op 26%.

*Smaak*
Mensen kiezen vooral voor alcoholvrij bier als ze nog moeten rijden, maar 36 procent van de drinkers zegt het ook te drinken vanwege de smaak. Vorig jaar zei nog maar 21 procent dat te doen. Volgens Cees-Jan Adema, directeur van brancheorganisatie Nederlandse Brouwers, komt dit doordat de smaak van alcoholvrij bier is verbeterd en brouwers er meer reclame voor maken.

*Bier met alcohol*
De consumptie van bier met alcohol daalt licht. Vorig jaar dronken we per hoofd van de bevolking 68,4 liter bier, in 2013 was dat nog 69,6 liter. Toch is dit nog altijd veel meer dan de hoeveelheid alcoholvrij bier die gedronken wordt, namelijk 1,5 liter.

Overig nieuws