Wat komt er in de Arnhemse Korenbeurs?

4 december 2017 | Roy Spijker
Wat komt er in de Arnhemse Korenbeurs?<

De vijf finalisten van de ideeënwedstrijd voor de Korenbeurs zijn bekend. Een jury, met daarin een afvaardiging van ondernemers, Platform Binnenstad Arnhem, bewoners van de binnenstad en externe adviseurs, heeft op basis van de 18 ingezonden ideeën een selectie van de vijf meest kansrijke concepten gemaakt. De vijf finalisten mogen hun ideeën nu verder uitwerken in een businessplan. Daarvoor hebben ze tot begin maart de tijd. In april 2018 wordt definitief bekend wie de winnaar is en wie de Korenbeurs mag exploiteren.

Onder de vijf finalisten zitten indieners uit Arnhem, maar ook Amsterdam en Almere. Opvallend is dat er veel combinaties van functies worden gemaakt. Een hotel gecombineerd met restaurant, een horeca met bierbrouwerij en het concept foodhall.

De vijf beste ideeën

Bierfabriek de Korenbeurs/Herberg de Korenbeurs
Ingediend door: European Hotel Management (Apollo Hotels) en “De Bierfabriek”
Dit concept is een samensmelting van een brouwerij, een café, een restaurant en een herberg. De oude graanhandel staat centraal bij ‘Bierfabriek en Herberg de Korenbeurs’ in de vorm van een brouwerij.
 

Foodhal 2.0
Ingediend door: Atelier Spijker architecten en Kartel exploitatie BV
Foodhal 2.0 biedt een podium voor creatieve (vak-)mensen op het gebied van eten. Wat dit concept uniek maakt is dat er met een wisselende samenstelling van koks wordt gewerkt.
 

Korensche Markthal
Ingediend door: Yellow Concepts, Studio JVL , Königshausen en Design & Practice
De plek waar mensen samenkomen om te genieten van al het lekkers wat koren te bieden heeft. De Korensche Markthal brengt de Korenbeurs weer terug naar haar oorsprong, maar dan in een modern jasje. Koren is de basis van veel etenswaren zoals brood, pizza, taarten, en natuurlijk bier.
 

Poshtel & Fair Taste
Ingediend door: familie de Vries (Elesdeve Holding)
In het teken van ecologisch verantwoord biedt Poshtel & Fair Taste een volledige beleving aan haar gasten. Een Poshtel geeft je de luxe van een driesterrenhotel, maar vraagt de prijs van een hostel. Je kunt hier 24/7 terecht voor een combinatie van een Poshtel en beleefbare ‘fair taste’-horeca.
 

Proeflokaal ‘De Bekoring’
Ingediend door: HBN Holding B.V.
In Proeflokaal De Bekoring draait het om bakkers, brouwers en molenaars. Dit concept richt zich op de ecologische stad & streek landbouw en initiatieven als Slow Food Youth Movement.
 

Over de Korenbeurs
Het monumentale pand de Korenbeurs ligt midden in het centrum van Arnhem, op het bruisende uitgaansplein de Korenmarkt. Het pand stamt uit 1899 en is oorspronkelijk gebouwd voor de graanhandel. Later diende het pand als expositieruimte voor tentoonstellingen. Sinds 1973 is het pand in gebruik als filmhuis en vanaf 2018 zoekt de Korenbeurs een nieuwe toekomst. De nieuwe exploitant wordt in april 2018 bekend gemaakt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: