Waar of niet waar? Test je kennis!

23 juli 2015 |
Waar of niet waar? Test je kennis!<

Wat weet jij als horecaondernemer van eten, drinken en andere zaken die met onze branche te maken hebben? Test het in onze 'waar of niet waar?' quiz.

Waar of niet waar?
1. De dame blanche is vernoemd naar een opera.
2. Hete peper kun je het best afblussen met water.
3. Het gat in een donut zit er omdat de lekkernij
verwijst naar een verrekijker.
4. Bier schuimt meer dan cola omdat er eiwitten in
zitten.
5. De komkommer is familie van de meloen.

(Antwoorden staan onderaan)



























1. WAAR. Topchef Auguste Escoffier, een echte operaliefhebber, vernoemde het ijsgerecht naar de opera Dame Blanche (1825) van François-Adrien Boieldieu.
2. NIET WAAR. Als je hete pepers of sambal hebt gegeten, kun je dit het beste afblussen door het eten van yoghurt of melk. De werkzame stof in pepers is capsaicine. Dit stofje lost niet op in water. Dat verklaart waarom water drinken na het eten van teveel pepers niet helpt. Capsaicine is wel oplosbaar in vet. Het drinken van melk of yoghurt helpt daarom wel, omdat daar ook vet in zit.
3. NIET WAAR. Met een ‘gat’ in de donut gaat het garen van de broodjes een stuk sneller. En hoe korter de baktijd is, hoe malser en lekkerder de donuts zijn.
4. WAAR. Bier bevat eiwitten en die vormen samen met koolzuur het schuim. Cola en andere frisdranken bevatten ook koolzuur, maar geen eiwitten en krijgen daardoor geen dikke schuimkraag.
5. WAAR. Onrijp worden de planten van de komkommerfamilie verkocht als augurk, courgette en komkommer. Rijp wordt het als fruit verhandeld. Voorbeelden daarvan zijn de meloen, pompoen en watermeloen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interieur
op reportage: Proeverz, Gorinchem

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bari...

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Lunchroom
Op reportage: La Colline [video]

Nergens in Oss u zo thuis voelen als bij La Colline. Te vinden op d’n heuvel zoals op z’n Brabants gezegd wordt. Wat deze zaak zo bijzonder maakt: “La Colline is de woonkamer van Oss geworden waar alle inwoners uit alle woonwijken van Oss welkom zijn”, zegt verantwoordelijke ...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Interview Ondernemen
Reportage: Restaurant Bij Goes

Bij Goes is gevestigd op een bedrijventerrein in De Meern. Geen normale lunchroom in de stad dus, maar vooral zakelijk gericht. De werknemers van deze bedrijven kunnen tijdens de lunchpauze, tussen 12 en 1, komen lunchen bij Bij Goes. Michelle Tang is twee jaar geleden samen met haar zus dit avontuu...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: