Voorthuizen krijgt mogelijk een nieuwe lunchroom

6 oktober 2017 | Roy Spijker

Er komt mogelijk een nieuwe lunchroom in Voorthuizen. Het college van burgemeester en wethouders staan achter het plan van Ada en Rien koppe om een lunchroom van 120 vierkante meter te openen aan de Apeldroonsestraat 105.

Op dit moment staat er op het perceel van de Apeldoornsestraat 105 een woning en een voormalig pakhuis. Vroeger zat er in het pand een eierhandel gevestigde. Ada en Rien Koppe zijn van plan om van die schuur een lunchroom te maken. Daarvoor moet wel het bestemmingsplan worden aangepast. Deze staat nu nog op 'agrarisch' en 'detailhandel', maar dit moet aangepast worden naar 'horeca'.

Beleid gemeente

De nieuwe lunchroom zou in een buitengebied komen te liggen. De gemeente Barneveld (waar Voorthuizen onder valt) sluit in principe een vestiging van een café of restaurant in het buitengebied uit. Voor een Lunchroom wil de gemeente echter een uitzondering maken. De zaak van Ada en Rien koppe zou volgens de gemeente een kleinschalige horeca-activiteit zijn, die de aantrekkelijkheid van het gebied voor wandelaars en fietsers vergroot. De openingstijden moeten echter wel tijdens de dagperiode zijn. 

Er komt nog een onderzoek of de Lunchroom aan de Apeldoornsestraat haalbaar is. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Iens komt met eigen festival

IENS introduceert het eerste IENS Festival. Een unieke online campagne, waarbij restaurants bezoekers voordelig laten kennismaken met hun keuken en gastvrijheid. Van 26 oktober tot en met 30 november geven honderden restaurants in heel Nederland 50 procent korting op de gehele rekening aan gasten di...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Column Monique van Gevelt: Dertien in een dozijn

In de horeca vliegen de trends en concepten je om de oren. Iedereen wil een graantje meepikken als een trend of concept succesvol blijkt. En daarom verandert menig horecabedrijf weleens van concept of past op zijn minst het assortiment aan. Er verschijnt wat nieuws aan de horecahorizon en vervolgens...

Regelgeving
AirDnD weizigd naam op last van Airbnb

Het Nederlandse platform voor huiskamerrestaurant, AirDnD, heeft zijn naam veranderd in ShareDnD. De naamswijziging was nodig, omdat Airbnb dreigde met juridische stappen tegen de website. "We hebben besloten onze naam te veranderen, omdat wij als startende onderneming niet de financiël...

Vlees cijfers
Vleesverbruik niet verder gedaald

De daling in vleesverbruik heeft zich in 2016 niet doorgezet. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. In 2016 verbruikte de Nederlander met ruim 76 kilo vrijwel evenveel vlees als in het jaar ervoor. Wakker Dier is bezorgd: “De huidige vleesconsum...

Horeca Opening
HMSHost zoekt stadscentrum Utrecht op en opent zaken

Na de luchthavens Amsterdam Airport Schiphol en Rotterdam The Hague Airport en Designer Outlet Roermond, maakt horeca-exploitant HMSHost International een strategische stap naar een stadscentrum. In de Stadskamer in het Utrechtse Hoog Catharijne opende HMSHost drie concepten; LEON, Comptoir Libanai...

Culinair Internationaal
10 restaurants om voor naar New York te reizen

Dat New York oneindig veel goede restaurants telt is geen geheim meer. In deze stad ontstaan food trends die over de hele wereld worden gekopieerd. Maar welke restaurants zijn nou echt de moeite waard en zo bijzonder om speciaal naar New York voor af te reizen? Foodies en lekkerbekken opgelet, deze ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: