Voorthuizen krijgt mogelijk een nieuwe lunchroom

6 oktober 2017 | Roy Spijker

Er komt mogelijk een nieuwe lunchroom in Voorthuizen. Het college van burgemeester en wethouders staan achter het plan van Ada en Rien koppe om een lunchroom van 120 vierkante meter te openen aan de Apeldroonsestraat 105.

Op dit moment staat er op het perceel van de Apeldoornsestraat 105 een woning en een voormalig pakhuis. Vroeger zat er in het pand een eierhandel gevestigde. Ada en Rien Koppe zijn van plan om van die schuur een lunchroom te maken. Daarvoor moet wel het bestemmingsplan worden aangepast. Deze staat nu nog op 'agrarisch' en 'detailhandel', maar dit moet aangepast worden naar 'horeca'.

Beleid gemeente

De nieuwe lunchroom zou in een buitengebied komen te liggen. De gemeente Barneveld (waar Voorthuizen onder valt) sluit in principe een vestiging van een café of restaurant in het buitengebied uit. Voor een Lunchroom wil de gemeente echter een uitzondering maken. De zaak van Ada en Rien koppe zou volgens de gemeente een kleinschalige horeca-activiteit zijn, die de aantrekkelijkheid van het gebied voor wandelaars en fietsers vergroot. De openingstijden moeten echter wel tijdens de dagperiode zijn. 

Er komt nog een onderzoek of de Lunchroom aan de Apeldoornsestraat haalbaar is. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: