Voorthuizen krijgt mogelijk een nieuwe lunchroom

6 oktober 2017 | Roy Spijker

Er komt mogelijk een nieuwe lunchroom in Voorthuizen. Het college van burgemeester en wethouders staan achter het plan van Ada en Rien koppe om een lunchroom van 120 vierkante meter te openen aan de Apeldroonsestraat 105.

Op dit moment staat er op het perceel van de Apeldoornsestraat 105 een woning en een voormalig pakhuis. Vroeger zat er in het pand een eierhandel gevestigde. Ada en Rien Koppe zijn van plan om van die schuur een lunchroom te maken. Daarvoor moet wel het bestemmingsplan worden aangepast. Deze staat nu nog op 'agrarisch' en 'detailhandel', maar dit moet aangepast worden naar 'horeca'.

Beleid gemeente

De nieuwe lunchroom zou in een buitengebied komen te liggen. De gemeente Barneveld (waar Voorthuizen onder valt) sluit in principe een vestiging van een café of restaurant in het buitengebied uit. Voor een Lunchroom wil de gemeente echter een uitzondering maken. De zaak van Ada en Rien koppe zou volgens de gemeente een kleinschalige horeca-activiteit zijn, die de aantrekkelijkheid van het gebied voor wandelaars en fietsers vergroot. De openingstijden moeten echter wel tijdens de dagperiode zijn. 

Er komt nog een onderzoek of de Lunchroom aan de Apeldoornsestraat haalbaar is. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje 2018

Leuk dat je je lekkerste broodje in wilt zenden voor deelname. Lukt het niet met onderstaand formulier, dan kun je de foto van het gerecht, de receptuur, bereidingswijze, prijs op de kaart en overige gegevens mailen naar thijs.jacobs@uitgeverijps.nl. ...

Achtergronden Culinair
Klassiek kindermenu niet meer van deze tijd

Hoewel uit eten met jonge kinderen een uitdaging kan zijn, geeft bijna de helft (45%) van de ouders met jonge kinderen (5-10 jaar) aan minimaal eens per maand buiten de deur te eten met hun kroost. Dit blijkt uit onderzoek van PanelWizard onder ruim 1.000 gezinnen. Heikel punt is de menukaart, bi...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo for Business biedt roomservice in hotels

Deliveroo breidt het bedrijfsaanbod van 'Deliveroo for Business' uit met drie nieuwe opties. Van dit onderdeel van Deliveroo, gericht op de zakelijke markt, maken wereldwijd meer dan 7.000 bedrijven gebruik, waaronder bedrijven in Nederland. Nederlandse bedrijven bestellen via een zakelijk a...

Culinair Rotterdam
François Geurds verkoopt zaak aan Herman den Blijker

Topkok François Geurds heeft zijn restaurant, FG Bistro, in het Rotterdamse Lloydkwartier verkocht aan horecaondernemer Herman den Blijker. Zijn andere zaken in Rotterdam behoudt hij. Op Facebook meldt Geurds het volgende: "We hebben met deze beslissing gekozen ons volledig te focussen o...

Interview Longread
Horecaondernemer Bas Hoebink: ''De horeca moet een betere werkgever worden''

Bas Hoebink startte zo’n zes jaar geleden met zijn restaurant – De Firma – in Nijmegen. Inmiddels vallen er drie Nijmeegse horecazaken onder zijn onderneming ‘Het Hoofdkwartier Horeca' en heeft hij in Wijchen, samen met zijn compagnon, een vierde horecazaak: Italiaans res...

Achtergronden
Grand Café Moeke Enschede flink verbouwd

Grand Café Moeke Enschede heeft de bovenste verdieping van het restaurant geopend, waardoor het aantal plaatsen is verdubbeld. Moeke is een gezellig en laagdrempelig, eigentijds grand café waar je komt voor een heerlijke kop koffie, lunch of diner. Een plek waar iedereen zich thuis voe...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: