Voorthuizen krijgt mogelijk een nieuwe lunchroom

6 oktober 2017 | Roy Spijker

Er komt mogelijk een nieuwe lunchroom in Voorthuizen. Het college van burgemeester en wethouders staan achter het plan van Ada en Rien koppe om een lunchroom van 120 vierkante meter te openen aan de Apeldroonsestraat 105.

Op dit moment staat er op het perceel van de Apeldoornsestraat 105 een woning en een voormalig pakhuis. Vroeger zat er in het pand een eierhandel gevestigde. Ada en Rien Koppe zijn van plan om van die schuur een lunchroom te maken. Daarvoor moet wel het bestemmingsplan worden aangepast. Deze staat nu nog op 'agrarisch' en 'detailhandel', maar dit moet aangepast worden naar 'horeca'.

Beleid gemeente

De nieuwe lunchroom zou in een buitengebied komen te liggen. De gemeente Barneveld (waar Voorthuizen onder valt) sluit in principe een vestiging van een café of restaurant in het buitengebied uit. Voor een Lunchroom wil de gemeente echter een uitzondering maken. De zaak van Ada en Rien koppe zou volgens de gemeente een kleinschalige horeca-activiteit zijn, die de aantrekkelijkheid van het gebied voor wandelaars en fietsers vergroot. De openingstijden moeten echter wel tijdens de dagperiode zijn. 

Er komt nog een onderzoek of de Lunchroom aan de Apeldoornsestraat haalbaar is. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Onderwijs
Heb jij het Beste Leerbedrijf Horeca?

Het is weer zover. De volgende editie van Beste Leerbedrijf Horeca gaat weer van start! Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) organiseert namens de branche de wedstrijd voor de 4e keer. Leerlingen en docenten kunnen vanaf 18 juni de leerbedrijven, waarvan zij vinden dat ze kans maken op de titel, no...

Koffie & thee Advertorial
Profiteer nu van een gratis Lonka Professional proefpakket

Om je kennis te laten maken met de overheerlijke en per stuk verpakte Lonka Professional Fudge en Soft Nougat, en om zelf te ervaren hoe heerlijk deze lekkernijen smaken bij koffie en thee, heeft Lonka een proefpakket samengesteld. Vul het aanvraagformulier in en ontvang geheel vrijblijvend een ...

Achtergronden Culinair Fastfood
Lekker of smerig? Domino’s komt met chocolade pizza

Op zaterdag 16 juni onthulde Domino’s haar nieuwste pizza. De choco-lotta pizza gemaakt met echte Belgische chocolade van het merk Callebaut. Het is de eerste zoete pizza op het menu van Domino’s. De pizza is vanaf 9 juli in alle vestigingen verkrijgbaar. Feestelijke pizza De choco...

Amsterdam Opening Culinair
Chef Sidney Schutte opent brasserie

Een plek waar je altijd aan kunt schuiven, meteen vanuit kantoor of rechtstreeks vanuit huis. Geen dresscode, wel goed eten. Geen poespas, wel kwaliteit. Café Cliché is een nieuw initiatief van chef Sidney Schutte dat eind augustus haar deuren opent aan de Middenweg 35 in Amsterdam. He...

Lekkerste Lunchroombroodje Video
Video: heb jij het Lekkerste Lunchroombroodje van 2018?

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland. Dat broodje staat misschien al ergens op de kaart, maar waar? Tot 5 oktober 2018 kunnen medewerkers en eigenaren van dagzaken en lunchrooms in Nederland hun creatie inzenden via thijs.jacobs@uitgeverijps.nl. De voorwaarden vind je hier: https://www.lunch...

Fonte Frappés: veganistisch, minder suikers en razend populair

Als horeca ondernemer ben je steeds op zoek naar een hogere omzet en rendementmakers. Frappé is zo’n rendementmaker. Profiteer van de bekendheid en populariteit die de Frappuccino van Starbucks door de jaren heen heeft opgebouwd. De Frappuccino is een espresso, ijsklontjes, melk, suiker...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: