Voortaan altijd groente of fruit in het Happy Meal

16 juli 2019 | Thijs Jacobs

McDonald’s biedt voortaan altijd groente of fruit aan in het Happy Meal. In de toetjesstap in het Happy Meal kunnen jonge gasten kiezen uit seizoensfruit of groente. Op deze manier wil McDonald’s het eten van meer groente en fruit stimuleren. Jaarlijks worden er ruim twaalf miljoen Happy Meals verkocht in Nederland.

Uit cijfers van het Voedingscentrum en het RIVM blijkt dat veel kinderen tot 12 jaar minder groente en fruit eten dan wordt aanbevolen. McDonald’s gaat ouders helpen door standaard groente en fruit aan te bieden als vaste stap in het dessert van het iconische Happy Meal. Tot nu toe kon er naast groente of fruit keuze ook voor yoghurtdrink Danoontje worden gekozen. Dat is vanaf 16 juli uitsluitend nog als drankje in het Happy Meal verkrijgbaar. Als familierestaurant ontvangt McDonald’s Nederland wekelijks 3,2 miljoen gasten, waaronder veel families met kinderen.

Verantwoorde keuze vergemakkelijken

Annemarie Swijtink, Director Marketing, Communicatie & Insights van McDonald’s: “Al meer dan tien jaar bieden we de keuze uit groente en fruit aan in het Happy Meal. Wij nemen onze rol als marktleider serieus, daarom helpen we families om een verantwoorde keuze nu nog makkelijker te kunnen maken. Het blijft de speciale treat die je van ons kent, maar met extra vitaminen.”

Het bestelproces van het Happy Meal is aangepast. Het Danoontje is nu verkrijgbaar bij de dranken, waardoor gasten voortaan als dessert altijd kiezen tussen groente of seizoensfruit, te beginnen met worteltjes of Cantaloupe meloen. McDonald’s gaat regelmatig variëren met verschillende groentes en fruitsoorten, bijvoorbeeld peer en snoeptomaatjes vanaf week 35. McDonald’s probeert hierbij zoveel mogelijk groente en fruit van eigen bodem aan te bieden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Opening Culinair
Nieuwe Julia’s: nog sneller en uitgebreider assortiment

Alle stationswinkels van Julia’s krijgen een nieuwe uitstraling, een nog snellere service en een uitgebreider assortiment. Station Rotterdam Centraal heeft de primeur, vandaag is de nieuwe Julia’s daar voor het eerst te bezoeken. Als het nieuwe concept in de smaak valt bij reizigers is h...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: