Voortaan altijd groente of fruit in het Happy Meal

16 juli 2019 | Thijs Jacobs

McDonald’s biedt voortaan altijd groente of fruit aan in het Happy Meal. In de toetjesstap in het Happy Meal kunnen jonge gasten kiezen uit seizoensfruit of groente. Op deze manier wil McDonald’s het eten van meer groente en fruit stimuleren. Jaarlijks worden er ruim twaalf miljoen Happy Meals verkocht in Nederland.

Uit cijfers van het Voedingscentrum en het RIVM blijkt dat veel kinderen tot 12 jaar minder groente en fruit eten dan wordt aanbevolen. McDonald’s gaat ouders helpen door standaard groente en fruit aan te bieden als vaste stap in het dessert van het iconische Happy Meal. Tot nu toe kon er naast groente of fruit keuze ook voor yoghurtdrink Danoontje worden gekozen. Dat is vanaf 16 juli uitsluitend nog als drankje in het Happy Meal verkrijgbaar. Als familierestaurant ontvangt McDonald’s Nederland wekelijks 3,2 miljoen gasten, waaronder veel families met kinderen.

Verantwoorde keuze vergemakkelijken

Annemarie Swijtink, Director Marketing, Communicatie & Insights van McDonald’s: “Al meer dan tien jaar bieden we de keuze uit groente en fruit aan in het Happy Meal. Wij nemen onze rol als marktleider serieus, daarom helpen we families om een verantwoorde keuze nu nog makkelijker te kunnen maken. Het blijft de speciale treat die je van ons kent, maar met extra vitaminen.”

Het bestelproces van het Happy Meal is aangepast. Het Danoontje is nu verkrijgbaar bij de dranken, waardoor gasten voortaan als dessert altijd kiezen tussen groente of seizoensfruit, te beginnen met worteltjes of Cantaloupe meloen. McDonald’s gaat regelmatig variëren met verschillende groentes en fruitsoorten, bijvoorbeeld peer en snoeptomaatjes vanaf week 35. McDonald’s probeert hierbij zoveel mogelijk groente en fruit van eigen bodem aan te bieden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lekkerste Lunchroombroodje Interview
Oud-winnaar Lekkerste Lunchroombroodje, Kees Elhorst: ''De mensen kwamen van heinde en verre''

De award voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland bestaat sinds 2011. In deze reeks spreken we met de oud-winnaars van de award en vragen hoe het nu met ze gaat en wat het winnen van de award voor hen heeft betekend. Dit keer Kees Elhorst, de eigenaar van Elhorst Alkmaar, de allereerste win ...

Corona
'Terrassen per 19 mei open van 7 tot 20 uur'

Het kabinet wil vanaf 19 mei de openingstijden voor de terrassen in de horeca verruimen. Als de ziekenhuisopnames het toelaten, wil het kabinet horecaondernemers de mogelijkheid bieden om de terrassen te openen tussen 07.00 uur en 20.00 uur. Het kabinet heeft aangegeven hier volgende week een bes ...

Achtergronden
15 jaar geleden in Lunchroom: Pieter Punter

Lunchroom is dit jaar volwassen en bestaat 21 jaar. Tijd om terug te blikken en een greep te doen uit de welhaast onuitputtelijke voorraad interviews en achtergrondverhalen die in het vakblad voor de lunchroombranche hebben gestaan gedurende deze periode. Wekelijks presenteren we je zo'n verh ...

Achtergronden
Bagels & Beans Almere verhuist

Vaak wordt een remix een grotere hit dan het origineel. Datzelfde zou zomaar eens kunnen gebeuren met Bagels & Beans Almere. Vrijdag 14 mei verhuist de vrijplaats voor bagels, koffie en geluk namelijk van restaurantplein ‘Belfort’ naar een veel ruimere locatie mét terras aan d ...

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: