Volgend jaar sterft de Chipknip

4 februari 2014
Volgend jaar sterft de Chipknip

Vanaf 1 januari 2015 kan de Chipknip niet meer worden gebruikt. Dit is vorig jaar al door betalingsverwerker Currence aangekondigd. Ondernemers in Nederland wordt gevraagd om
hun gasten en klanten een alternatief te bieden.

*Minder en minder*
De daling in het aantal transacties met de Chipknip is al flink ingezet. Afgelopen jaar was die weer stevig met haast een vijfde minder dan in 2012.

*Alternatief bieden*
De banken en Currence raden ondernemers aan om voor 1 oktober 2014 een alternatief betaalmiddel te accepteren in plaats van Chipknip, zoals pinnen of elektronische betaalmiddelen die voor een selecte groep beschikbaar zijn. Dan zijn zij er zeker van dat zij na 2014 betalingen van hun klanten kunnen ontvangen.

*Steeds meer pinnen*
Chipknip bewees de afgelopen jaren zijn toegevoegde waarde met name in de segmenten parkeren, vending (verkoopautomaten) en catering (bedrijfskantines). In deze segmenten werd Chipknip steeds vaker vervangen door pinnen en andere elektronische betaalmiddelen.

*SEPA*
Na 31 december 2014 zal Chipknip volledig vervangen moeten zijn. De hoge kosten om het Nederlandse systeem te laten voortbestaan naast de betalingsmogelijkheden binnen de Single Euro Payment Area (SEPA) deden de Chipknip geen goed.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws