Vleeschcaf� Meat opent deuren

2 december 2015 |

Terwijl de hippe burgerbars en kiprestaurants dit jaar veelal hun intrede maakten, zet Vleeschcafé Meat juist het klassieke
leesgerecht terug op de kaart in Rotterdam. Na een korte periode warmdraaien opent dit stijlvolle ‚Äėvleeschcaf√©‚Äô deze winter officieel haar deuren voor het grote publiek. Bij Meat genieten gasten van ambachtelijk vlees bereid in de Spaanse Josper oven. Liefde voor vlees, dier en bereiding is wat gasten proeven in de specialiteiten die de kaart sieren, want het restaurant serveert zijn gasten enkel vlees met een verhaal, aldus de nieuwe onderneming.



Van vee tot vleesch
De pure, ambachtelijke vleesproducten, afkomstig van kwaliteitsslager Nice to Meat, worden bereid in de Spaanse Josper oven. Een combinatie van een grill & oven die het vlees gaart op een constante temperatuur van gemiddeld 300 tot 350 graden Celsius. Door deze bereidingswijze komt de smaak van barbecue en grill tot stand. Met klassieke, stoere gerechten als bavette, steak en c√īte de boeuf op de kaart kunnen vleesliefhebbers het culinaire hart ophalen bij Vleeschcaf√© Meat. Ook aan visliefhebbers en vega‚Äôs is gedacht: voor hen bestaat de keuze voorlopig uit fish & chips, tonijnsteak en lasagne van gegrilde courgette.
Eigenaar Marcel Nijenhuis is enthousiast over zijn nieuwe concept op deze plek en vertelt: "Meat is een plek waar je binnenloopt voor een borrel, maar ook als je zin hebt om uitgebreid te tafelen met een écht goed stuk vlees. Door de warme sfeer in het cafégedeelte is de bar in de wintermaanden een gezellige plek om te verzamelen."

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Column Thijs Jacobs
Column: op het tandvlees naar de eindstreep

De horeca loopt op het tandvlees. De reserves zijn op en de steunpakketten blijken niet toereikend om nog veel langer het hoofd boven water te houden. Op zakelijk vlak is er veel onrust over de huidige situatie, terwijl er op persoonlijk vlak begrip is voor de nu geldende maatregelen. Bijna tachtig ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Wet- en regelgeving Corona
NOW 3: helft toekenningen naar horeca en detailhandel

UWV heeft in totaal ruim 77.000 aanvragen toegekend voor de derde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze werkgevers hebben samen zo’n 1,3 miljoen mensen in dienst. Inmiddels heeft UWV 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt aan deze werkgevers. D ...

Wet- en regelgeving Corona
Horeca zeker tot 9 februari gesloten, hotels wel open

De horeca blijft nog zeker tot 9 februari gesloten, hotels mogen wel 'gewoon' open blijven. Dat maakte premier Mark Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Hotels mogen naast zakelijke gasten, ook recreatieve gasten ontvangen. Eerder meldde De Telegraaf dat hotels de dupe zouden ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: Bivakkeren in onze eigen bubbel

‘The Future is private’ was een uitspraak van de Facebook-eindbaas Mark Zuckerberg in 2019. Achteraf gezien een waarheid als een koe als je het mij vraagt. Want al bijna een jaar is ons privédomein ons enige leefgebied. En vooral in deze winterse lockdown verkeren wij enkel in hui ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: