Vleeschcaf� Meat opent deuren

2 december 2015 |
<

Terwijl de hippe burgerbars en kiprestaurants dit jaar veelal hun intrede maakten, zet Vleeschcafé Meat juist het klassieke
leesgerecht terug op de kaart in Rotterdam. Na een korte periode warmdraaien opent dit stijlvolle ‚Äėvleeschcaf√©‚Äô deze winter officieel haar deuren voor het grote publiek. Bij Meat genieten gasten van ambachtelijk vlees bereid in de Spaanse Josper oven. Liefde voor vlees, dier en bereiding is wat gasten proeven in de specialiteiten die de kaart sieren, want het restaurant serveert zijn gasten enkel vlees met een verhaal, aldus de nieuwe onderneming.



Van vee tot vleesch
De pure, ambachtelijke vleesproducten, afkomstig van kwaliteitsslager Nice to Meat, worden bereid in de Spaanse Josper oven. Een combinatie van een grill & oven die het vlees gaart op een constante temperatuur van gemiddeld 300 tot 350 graden Celsius. Door deze bereidingswijze komt de smaak van barbecue en grill tot stand. Met klassieke, stoere gerechten als bavette, steak en c√īte de boeuf op de kaart kunnen vleesliefhebbers het culinaire hart ophalen bij Vleeschcaf√© Meat. Ook aan visliefhebbers en vega‚Äôs is gedacht: voor hen bestaat de keuze voorlopig uit fish & chips, tonijnsteak en lasagne van gegrilde courgette.
Eigenaar Marcel Nijenhuis is enthousiast over zijn nieuwe concept op deze plek en vertelt: "Meat is een plek waar je binnenloopt voor een borrel, maar ook als je zin hebt om uitgebreid te tafelen met een écht goed stuk vlees. Door de warme sfeer in het cafégedeelte is de bar in de wintermaanden een gezellige plek om te verzamelen."

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: