Vis bij het ontbijt en lunch

12 februari 2014 |
Vis bij het ontbijt en lunch<

Het is leuk en lekker om af en toe iets anders te doen met het ontbijt of de brunch. Denk dan ook eens aan vis, vindt het Visbureau. Maak bijvoorbeeld een lekkere sandwich met tonijn uit blik of een bagel
met gerookte zalm en roomkaas. En wat dacht u van een lekker broodje met makreel. Dus, ontbijt met een broodje, ei, thee en lekkers vanuit zee! Hier vindt u de recepten.

Makreeltosti met mozzarella
Ontbijt, brunch – of lunchgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
2 blikjes gerookte makreelfilets in zonnebloemolie (à 145 g)
8 sneden wit casinobrood
2 el groene pesto
2 tomaten, in plakjes
2 bollen mozzarella (à 125 g), in plakjes

Bereiding
Besmeer het brood met de pesto. Beleg 4 sneden brood met de tomaat en de uitgelekte makreelfilets. Leg de mozzarella op de makreelfilets en dek af met de andere 4 sneden brood.
Bak de tosti's in een tostiapparaat of koekenpan met een beetje olie goudbruin. Lekker met een kleine rucolasalade met kerstomaatjes.

Tip
Vervang de pesto ook eens door tomatentapenade en de mozzarella door plakjes jonge kaas.


Makreeltosti met mozzarella


Bagel met heilbot en kruidencrème
Ontbijt, brunch – of lunchgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
125 g gerookte heilbotfilet
4 bagels
200 g zuivelspread light naturel
2 el fijngesneden kruiden, bijv. dille, basilicum en/of peterselie
1 sjalot, fijngesnipperd
4 zongedroogde tomaatjes in olie, in stukjes

Bereiding
Snijd de bagels horizontaal door. Rooster de bagelhelften in de broodrooster krokant. Roer intussen de zuivelspread los. Meng er de kruiden, de sjalot en de tomaatjes door. Breng op smaak met peper. Besmeer de onderste bagelhelften royaal met de kruidencrème. Leg de plakken gerookte heilbotfilet er losjes op en dek af met de bovenste bagelhelften.

Tip
Gerookte heilbotfilet is ook lekker op een sandwich met zuivelspread en frisse plakjes komkommer.


Bagel met heilbot en kruidencrème


De recepten zijn aangeleverd door het Nederlands Visbureau

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje 2018

Leuk dat je je lekkerste broodje in wilt zenden voor deelname. Lukt het niet met onderstaand formulier, dan kun je de foto van het gerecht, de receptuur, bereidingswijze, prijs op de kaart en overige gegevens mailen naar thijs.jacobs@uitgeverijps.nl. ...

Achtergronden Culinair
Klassiek kindermenu niet meer van deze tijd

Hoewel uit eten met jonge kinderen een uitdaging kan zijn, geeft bijna de helft (45%) van de ouders met jonge kinderen (5-10 jaar) aan minimaal eens per maand buiten de deur te eten met hun kroost. Dit blijkt uit onderzoek van PanelWizard onder ruim 1.000 gezinnen. Heikel punt is de menukaart, bi...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo for Business biedt roomservice in hotels

Deliveroo breidt het bedrijfsaanbod van 'Deliveroo for Business' uit met drie nieuwe opties. Van dit onderdeel van Deliveroo, gericht op de zakelijke markt, maken wereldwijd meer dan 7.000 bedrijven gebruik, waaronder bedrijven in Nederland. Nederlandse bedrijven bestellen via een zakelijk a...

Culinair Rotterdam
François Geurds verkoopt zaak aan Herman den Blijker

Topkok François Geurds heeft zijn restaurant, FG Bistro, in het Rotterdamse Lloydkwartier verkocht aan horecaondernemer Herman den Blijker. Zijn andere zaken in Rotterdam behoudt hij. Op Facebook meldt Geurds het volgende: "We hebben met deze beslissing gekozen ons volledig te focussen o...

Interview Longread
Horecaondernemer Bas Hoebink: ''De horeca moet een betere werkgever worden''

Bas Hoebink startte zo’n zes jaar geleden met zijn restaurant – De Firma – in Nijmegen. Inmiddels vallen er drie Nijmeegse horecazaken onder zijn onderneming ‘Het Hoofdkwartier Horeca' en heeft hij in Wijchen, samen met zijn compagnon, een vierde horecazaak: Italiaans res...

Achtergronden
Grand Café Moeke Enschede flink verbouwd

Grand Café Moeke Enschede heeft de bovenste verdieping van het restaurant geopend, waardoor het aantal plaatsen is verdubbeld. Moeke is een gezellig en laagdrempelig, eigentijds grand café waar je komt voor een heerlijke kop koffie, lunch of diner. Een plek waar iedereen zich thuis voe...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: