Vis bij het ontbijt en lunch

12 februari 2014 |
Vis bij het ontbijt en lunch<

Het is leuk en lekker om af en toe iets anders te doen met het ontbijt of de brunch. Denk dan ook eens aan vis, vindt het Visbureau. Maak bijvoorbeeld een lekkere sandwich met tonijn uit blik of een bagel
met gerookte zalm en roomkaas. En wat dacht u van een lekker broodje met makreel. Dus, ontbijt met een broodje, ei, thee en lekkers vanuit zee! Hier vindt u de recepten.

Makreeltosti met mozzarella
Ontbijt, brunch – of lunchgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
2 blikjes gerookte makreelfilets in zonnebloemolie (à 145 g)
8 sneden wit casinobrood
2 el groene pesto
2 tomaten, in plakjes
2 bollen mozzarella (à 125 g), in plakjes

Bereiding
Besmeer het brood met de pesto. Beleg 4 sneden brood met de tomaat en de uitgelekte makreelfilets. Leg de mozzarella op de makreelfilets en dek af met de andere 4 sneden brood.
Bak de tosti's in een tostiapparaat of koekenpan met een beetje olie goudbruin. Lekker met een kleine rucolasalade met kerstomaatjes.

Tip
Vervang de pesto ook eens door tomatentapenade en de mozzarella door plakjes jonge kaas.


Makreeltosti met mozzarella


Bagel met heilbot en kruidencrème
Ontbijt, brunch – of lunchgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
125 g gerookte heilbotfilet
4 bagels
200 g zuivelspread light naturel
2 el fijngesneden kruiden, bijv. dille, basilicum en/of peterselie
1 sjalot, fijngesnipperd
4 zongedroogde tomaatjes in olie, in stukjes

Bereiding
Snijd de bagels horizontaal door. Rooster de bagelhelften in de broodrooster krokant. Roer intussen de zuivelspread los. Meng er de kruiden, de sjalot en de tomaatjes door. Breng op smaak met peper. Besmeer de onderste bagelhelften royaal met de kruidencrème. Leg de plakken gerookte heilbotfilet er losjes op en dek af met de bovenste bagelhelften.

Tip
Gerookte heilbotfilet is ook lekker op een sandwich met zuivelspread en frisse plakjes komkommer.


Bagel met heilbot en kruidencrème


De recepten zijn aangeleverd door het Nederlands Visbureau

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Duurzaamheid
Nestlé gaat voor 100 procent recyclebare verpakking in 2025

Nestlé heeft vanmiddag, tijdens de Nationale Circulaire Economie Conferentie in Den Haag, samen met meer dan 70 andere bedrijven en milieuorganisaties het ‘Plastic Pact’ ondertekend. Het pact is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De ondertekenaars ...

trends Duurzaamheid
'The Future 50': gewassen met een lage foodprint

‘The Future 50 Foods’ is een lijst van 50 plantaardige voedingsmiddelen die de voedingswaarde van onze maaltijden kunnen verhogen terwijl tegelijkertijd het negatieve effect van de voedselproductie op de planeet drastisch wordt verminderd. Gisteren presenteerde Knorr, in samenwerking met...

Opening Koffie & thee Utrecht
Opent 30ml Coffee Roasters straks vierde vestiging in Utrecht?

Vrijdag 22 februari om 14:00 uur start een crowdfunding-actie, waarmee 30ml haar 4e vestiging in Utrecht wil openen. Het is de bedoeling dat de specialty coffee bar medio april haar deuren opent aan de Nachtegaalstraat 61. Al langere tijd loopt barista Michel Tijdgat rond met het idee om een eige...

Achtergronden KHN
Gezondheid en horeca: kleinere porties en minder zout

73 procent van de horecaondernemers is volop bezig om zijn aanbod van eten en drinken gezonder te maken. Dat doen ze door het gebruik van dagverse, lokale producten, vloeibare vetten, minder zout en door meer vegetarische gerechten op de menukaart aan te bieden. Dat blijkt uit onderzoek van KHN. D...

Opening Bed&Breakfast
Amersfoortse lunchroomeigenaar gaat B&B openen

Eén van de meest uitgesproken horecaondernemers in Amersfoort, Dirk-Jan Stip van lunchzaak Coffee Corazon, gaat een B&B openen. Volgens hem sluit het huidige hotelaanbod niet aan bij het karakter van de stad. “De binnenstad van Amersfoort is zo leuk en gezellig, zo uniek… Maa...

Achtergronden Culinair
IENS verdwijnt en verliest 5000 restaurants

De Nederlandse reserveringswebsite IENS gaat verder onder de internationale merknaam TheFork. Ongeveer de helft van de restaurants verdwijnt daarmee van de website, maar met het oog op de internationale bekendheid van TheFork hoeft dat geen probleem te zijn. IENS was immers een (te) lokaal product. ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: