Vis bij het ontbijt en lunch

12 februari 2014 |
Vis bij het ontbijt en lunch<

Het is leuk en lekker om af en toe iets anders te doen met het ontbijt of de brunch. Denk dan ook eens aan vis, vindt het Visbureau. Maak bijvoorbeeld een lekkere sandwich met tonijn uit blik of een bagel
met gerookte zalm en roomkaas. En wat dacht u van een lekker broodje met makreel. Dus, ontbijt met een broodje, ei, thee en lekkers vanuit zee! Hier vindt u de recepten.

Makreeltosti met mozzarella
Ontbijt, brunch – of lunchgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
2 blikjes gerookte makreelfilets in zonnebloemolie (à 145 g)
8 sneden wit casinobrood
2 el groene pesto
2 tomaten, in plakjes
2 bollen mozzarella (à 125 g), in plakjes

Bereiding
Besmeer het brood met de pesto. Beleg 4 sneden brood met de tomaat en de uitgelekte makreelfilets. Leg de mozzarella op de makreelfilets en dek af met de andere 4 sneden brood.
Bak de tosti's in een tostiapparaat of koekenpan met een beetje olie goudbruin. Lekker met een kleine rucolasalade met kerstomaatjes.

Tip
Vervang de pesto ook eens door tomatentapenade en de mozzarella door plakjes jonge kaas.


Makreeltosti met mozzarella


Bagel met heilbot en kruidencrème
Ontbijt, brunch – of lunchgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
125 g gerookte heilbotfilet
4 bagels
200 g zuivelspread light naturel
2 el fijngesneden kruiden, bijv. dille, basilicum en/of peterselie
1 sjalot, fijngesnipperd
4 zongedroogde tomaatjes in olie, in stukjes

Bereiding
Snijd de bagels horizontaal door. Rooster de bagelhelften in de broodrooster krokant. Roer intussen de zuivelspread los. Meng er de kruiden, de sjalot en de tomaatjes door. Breng op smaak met peper. Besmeer de onderste bagelhelften royaal met de kruidencrème. Leg de plakken gerookte heilbotfilet er losjes op en dek af met de bovenste bagelhelften.

Tip
Gerookte heilbotfilet is ook lekker op een sandwich met zuivelspread en frisse plakjes komkommer.


Bagel met heilbot en kruidencrème


De recepten zijn aangeleverd door het Nederlands Visbureau

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: