Vijf tips om kinderen groenten te laten eten

22 juni 2017 | Thijs Jacobs

Groenten en kinderen, het blijft een lastig verhaal. Hoe krijg je het voor elkaar om kinderen in je horecazaak aan de groenten te krijgen? Er zijn een paar simpele trucjes voor ouders om hun kids aan de groenten te helpen. 

1. Laat ze je helpen
Eén van de beste manieren om kinderen beter te laten eten, is om te ze betrekken bij alle fases van voedselbereiding: van het kweken van kruiden in de vensterbank tot het uitkiezen van groenten in de supermarkt. Ze zullen er meer waarde aan hechten wanneer ze onderdeel zijn van het proces.

2. Speel verstoppertje met groenten
Favoriete familiemaaltijden zoals lasagne, spaghetti bolognese en gehaktballen zijn fantastische verstopplaatsen voor fijngesneden groenten, met name voor de groenten met een natuurlijk milde, zoete smaak, zoals oranje paprika of courgette. Ze gaan simpelweg op in de smaak van het gerecht.

3. Laat ze één hapje nemen
Men zegt dat er 10 tot 15 keer proeven nodig is om nieuw voedsel te accepteren, en de zogenaamde “één hap regel”, een kind toestaan om voedsel te weigeren zolang ze één hap hebben genomen, maakt daar dankbaar gebruik van. Na een tijdje raken kinderen gewend aan de nieuwe smaak en zullen ze het steeds lekkerder gaan vinden. Een kwestie van gewenning dus.

4. Speel met kleur en structuur
Kinderen reageren positief op kleur en er zijn maar weinig groenten die kleurrijker zijn dan paprika, van zonnig oranje tot vuurrood en van groen als gras tot felgeel. Vaak vinden ze het fijner om hun groenten los te eten, dus verspreid de verschillende kleuren over het bord in leuke patronen, zoals bloemen, gezichten of hartjes. Dit werkt een stuk beter dan alles samenvoegen in een ‘vies prutje’.

5. Heb je de oranje paprika al geprobeerd?
Veel ouders hebben ontdekt dat hun kinderen dol zijn op zoete paprika’s en dan met name de oranje paprika, de zoetste van het stel. Of je nu de tijd neemt om ze te koken of ze simpelweg puur serveert, snijd de oranje paprika in “frietjes” of leuke vormen. Zo is oranje paprika de winnaar voor het hele gezin!

Voor meer interessante weetjes over paprika en overheerlijke recepten kijk je op www.tijdvoorpaprika.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: