Vijf tips om kinderen groenten te laten eten

22 juni 2017 | Thijs Jacobs

Groenten en kinderen, het blijft een lastig verhaal. Hoe krijg je het voor elkaar om kinderen in je horecazaak aan de groenten te krijgen? Er zijn een paar simpele trucjes voor ouders om hun kids aan de groenten te helpen. 

1. Laat ze je helpen
Eén van de beste manieren om kinderen beter te laten eten, is om te ze betrekken bij alle fases van voedselbereiding: van het kweken van kruiden in de vensterbank tot het uitkiezen van groenten in de supermarkt. Ze zullen er meer waarde aan hechten wanneer ze onderdeel zijn van het proces.

2. Speel verstoppertje met groenten
Favoriete familiemaaltijden zoals lasagne, spaghetti bolognese en gehaktballen zijn fantastische verstopplaatsen voor fijngesneden groenten, met name voor de groenten met een natuurlijk milde, zoete smaak, zoals oranje paprika of courgette. Ze gaan simpelweg op in de smaak van het gerecht.

3. Laat ze één hapje nemen
Men zegt dat er 10 tot 15 keer proeven nodig is om nieuw voedsel te accepteren, en de zogenaamde “één hap regel”, een kind toestaan om voedsel te weigeren zolang ze één hap hebben genomen, maakt daar dankbaar gebruik van. Na een tijdje raken kinderen gewend aan de nieuwe smaak en zullen ze het steeds lekkerder gaan vinden. Een kwestie van gewenning dus.

4. Speel met kleur en structuur
Kinderen reageren positief op kleur en er zijn maar weinig groenten die kleurrijker zijn dan paprika, van zonnig oranje tot vuurrood en van groen als gras tot felgeel. Vaak vinden ze het fijner om hun groenten los te eten, dus verspreid de verschillende kleuren over het bord in leuke patronen, zoals bloemen, gezichten of hartjes. Dit werkt een stuk beter dan alles samenvoegen in een ‘vies prutje’.

5. Heb je de oranje paprika al geprobeerd?
Veel ouders hebben ontdekt dat hun kinderen dol zijn op zoete paprika’s en dan met name de oranje paprika, de zoetste van het stel. Of je nu de tijd neemt om ze te koken of ze simpelweg puur serveert, snijd de oranje paprika in “frietjes” of leuke vormen. Zo is oranje paprika de winnaar voor het hele gezin!

Voor meer interessante weetjes over paprika en overheerlijke recepten kijk je op www.tijdvoorpaprika.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Achtergronden Coronacrisis
Zo kwam Anne&Max door de afgelopen periode heen

Wobbe van Zoelen, eigenaar en oprichter van de bekende lunch- en koffieketen Anne&Max, vertelt over de afgelopen periode, die voor de horeca onwerkelijk was: "Door simpelweg te kijken naar wat we wél konden leveren in de Covid-19 periode waren we in staat om ons businessmodel deels ...

Drinks Achtergronden
Nederlanders drinken steeds vaker caloriearme frisdranken

Uit de jaarlijkse monitoringscijfers van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS) blijkt dat frisdrankproducenten voorlopen op de afspraken uit het Nationaal Preventieakkoord. Staatssecretaris Paul Blokhuis meldde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer dat de industrie al in...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: