Vegetarische bezorgmaaltijden steeds populairder 

9 maart 2020 | Thijs Jacobs

Nationale Week Zonder Vlees of niet, uit cijfers van maaltijd platform Deliveroo blijkt dat we steeds vaker onze eetlust stillen met vegetarische gerechten. Op basis van data van afgelopen twee jaren waarin de Week Zonder Vlees plaatsvond, bekeek het bedrijf het aantal vegetarische bestellingen rondom deze campagneweek. Ook bracht Deliveroo in kaart welke vegetarische bezorgmaaltijden in Nederland momenteel favoriet zijn.

Dat de groei van vegetarisch eten in ons land in opmars is, is ook duidelijk terug te zien in de cijfers van Deliveroo. In 2019 werden er namelijk in de week vóór de Week Zonder Vlees 99,5% meer vegetarische gerechten besteld dan in diezelfde week in 2018.

Vega piek

Dat de nationale campagneweek zijn vruchten afwerpt, is voor Deliveroo een feit. Het bedrijf ziet in die week een duidelijke piek in het aantal vegetarische bestellingen. In 2018 werden er in de Week Zonder Vlees 18% meer vegetarische gerechten besteld dan de week ervoor. In 2019 is dit percentage meer dan verdubbeld naar 37%. Het totale aantal vegetarische bestellingen in de Week Zonder Vlees onderging in 2019 zelfs een ruime verdubbeling (132%) ten opzichte van het jaar daarvoor. Ook in de week erna werkt het effect nog door en bestellen we meer vegetarische bezorgmaaltijden dan voor de campagneweek.

KFC Vegetarische Burger exclusief te bestellen bij Deliveroo 
Fastfoodketen KFC lanceert tijdens de Nationale Week Zonder Vlees de Chickenless Chickenburger. Deze vegetarische burger, op basis van Quorn mycoproteïne, is vanaf 9 maart beschikbaar in alle KFC filialen en exclusief via Deliveroo te bestellen. Hiermee wil KFC ook de groeiende groep flexitariërs en vegetariërs welkom heten. Dit is volledig in lijn met de vegetarische trend die Deliveroo de afgelopen jaren ziet groeien. Het maaltijd platform wil op ieder moment van de dag voor iedereen een optie zijn. 

Vega favorieten

De Nederlandse top 10 van meest bestelde vegetarische maaltijden bij Deliveroo:

Royal Melt - Bright Kitchen | Vegan Burger Brothers - Amsterdam
Roti Vega Kip - De Kade - Rotterdam
Freddy's Nacho's - Vegetarisch - Freddy Fryday - Amsterdam
Pizza margherita - A Ora Pizza - Den Haag
Ultimate Mushroom Special - Jack Bean - Rotterdam
Matchacado Toast - Matcha Mafia - Amsterdam
Green Gyros (V) - Meat&Greek - Amsterdam
Margherita (V) -Very Italian Pizza IV - Breda
Biryani - 55 Bombay Street – Rotterdam
Kumpir-klassieker - King Kumpir – Utrecht

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread Coronacrisis
Utrechtse horecaondernemers: "De run op de horeca blijft uit"

We zijn nu drie dagen onderweg sinds de 'heropening' van de horeca. Tijd om horecaondernemers te bezoeken en te vragen naar de ervaringen met het ondernemen met coronabeperkingen en de verwachting voor de toekomst. In Utrecht bezochten we daarom verschillende horecaondernemers en voelden vooral het ...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Achtergronden Rotterdam
Baker&Moore lanceert TO GO picknickservice 'Baker's Box'

Baker&Moore, gevestigd op de Westblaak mag vanaf 1 juni net als de rest van de Nederlandse horeca haar deuren eindelijk weer openen. Tijdens de lockdown is er hard gewerkt aan een nieuw concept. Deze week lanceerde de heer Bakker (eigenaar Baker&Moore) het gloednieuwe concept, genaamd 'B...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: