Veganist en carnivoor samen uit eten bij Nieuw Rotterdams Café

10 juli 2018 |

Het Nieuw Rotterdams Café aan de Witte de Withstraat in Rotterdam geeft als een van de eerste ‘metropool restaurants’ vegan gerechten een prominente plek op de menukaart. De gerechten - bereid met alleen plantaardige ingrediënten - zijn in veel restaurants nog een ondergeschoven kindje of zelfs helemaal niet aanwezig. Zo niet bij NRC.

Hier staan vijf hoofdgerechten, een poké bowl en een aantal lunch-, voor- en nagerechten op de nieuwe menukaart die volledig vegan zijn. “Eten moet verbinden en we willen onze gasten allerlei lekkere gerechten aanbieden, dus ook compleet vegan. Zo kunnen vrienden met verschillende eetstijlen dus gewoon met elkaar in hetzelfde restaurant eten,” vertelt eigenaar Herman Hell.

De net afgeronde ‘vegan trial’ bij NRC blijkt een groot succes. “Gasten eten steeds bewuster en zijn enthousiast over variatie op de kaart. Als je je eetwijze wilt veranderen is dat vaak lastig te combineren met uit-(eten) gaan. Dat is jammer en daar willen we graag iets aan doen.”

Viva Las Vegan

Onder de noemer ‘Viva Las Vegan’ promoot NRC de plantaardige gerechten de komende weken in de zaak en op het terras. ”Onze missie is om vegan maaltijden net zo gebruikelijk als de andere gerechten te maken. Vriendengroepen met vegans en vleeseters kunnen hier samen terecht.” Tijdens de lunch kunnen gasten kiezen voor ‘Smashed avocado’ op toast met chiliflakes, broccolikiemen en zeezout of een Thaise Groentecurry.

Voor het diner is er onder meer keuze uit een Portobello Burger met avocado, rode koolscheuten, komkommer en vegan harissamayonaise. Ook is er een tofu poké bowl en een Gado Gado met gemarineerde en gebakken tempeh, peultjes, spinazie, rijst en een pittige pindasaus. Ook voor de niet-bewuste-vegan meer dan het proberen waard. Nieuws Rotterdams Café: NRC Het voormalige kantoor van de redactie van het dagblad NRC is in 2012 getransformeerd naar één van de grootste horeca-hotspot van Rotterdam

De zaak is opgedeeld in verschillende hoekjes, waardoor het pand perfect is voor een intiem etentje maar ook voor een gezellige borrel aan één van de drie bars in het Grand Café. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Yoghurt Barn genomineerd bij Coolest Dutch Brands 2020

Nederlanders eten de meeste yoghurt ter wereld. Toch is Yoghurt Barn het enige restaurant in Nederland dat geheel in het teken van deze frisse lekkernij staat. Wouter en Esther Staal hadden totaal geen ervaring in de horeca toen ze negen jaar geleden hun eerste Yoghurt Barn openden. Inmiddels hebben ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Opening Koffie & thee
Coffeelicious nu ook in de Albert Heijn in ‘s-Gravendeel

Na 2 succesvolle pick-up points met de Cookie Mobiel in ‘s-Gravendeel komt Coffeelicious nu vast in het assortiment bij AH Mahu ‘s-Gravendeel te liggen. Vanaf aanstaande zaterdag 17 oktober ligt Coffeelicious in het vaste assortiment bij AH Mahu ‘s-Gravendeel. In het assortiment zi ...

Branded Content Nice 'n Easy
''Brood dat je wilt ontdekken''

Met PUR PAIN brengt de Vlaamse Biobakkerij De Trog ambachtelijke, pure en 100% biologische broodproducten tot bij de Food professional. De bakkerij uit Ieper in België heeft zich weten uit te bouwen tot een ware trendsetter in de Belgische voedingssector. Eten verbindt mensen en culturen, broo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: