Veel geld opgehaald bij wereldrecordpoging Desembrood bakken

3 juni 2019 | Thijs Jacobs

Hilton Amsterdam Airport Schiphol werd gisteren omgetoverd tot de grootste pop-up desembakkerij van de wereld om geld in te zamelen voor Stichting Against Cancer, op initiatief van Desemenzo. Honderden broodliefhebbers kwamen bij elkaar voor de workshop Desembrood bakken en haalde bij elkaar ruim € 14.235,- op.

Ook Nederlands langebaanschaatsster Esmee Visser, voormalig langebaanschaatser Rintje Ritsma, Nederlands televisiekok Sandra Ysbrandy en winnaar van Heel Holland Bakt Rutger van den Broek gingen met hun handen in het deeg. Met de opbrengst organiseert Against Cancer jaarlijks een aantal grote evenementen en voor gezinnen, waarvan het kind is getroffen door kanker, om ze te trakteren op een onvergetelijke dag. Ook worden er vakantiereizen georganiseerd voor gezinnen met een ziek kind. De opbrengst van deze dag wordt hiervoor gebruikt. Voor meer informatie zie:1000handjesinhetdeeg.nl

Ondanks dat het wereldrecord niet is gevestigd, kijkt Edwin Klaasen (eigenaar Desemenzo) terug op een geslaagde dag: “Ik vind het super om te zien dat zoveel mensen zich hebben ingezet voor ‘1.000 handjes in het deeg’. Het was een leuke, energieke en volledig verzorgde middag met veel mengen en kneden. Deelnemers leerden o.a. hoe je zelf desembrood kunt maken, wat het verschil is tussen desembrood en gistbrood en hoe je desemstarters maakt. We hebben mensen blij gemaakt met brood en hebben respect voor het brood herwonnen. En per slot van rekening was dit uiteindelijk wel de grootste pop-up bakkerij van Nederland ooit. Ik ben trots dat we met dit initiatief een mooi bedrag hebben opgehaald voor Against Cancer. Against Cancer kan hiervoor 170 vakantiedagen organiseren. Fantastisch dat zoveel zieke kinderen voor een dag hun ziekte even kunnen vergeten.”

Op de foto, V.l.n.r: Maarten Wessels, Patrick Boxem, Edwin Klaasen en Esmee Visser. Foto: Gert Piket

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Koffie & thee
Zijn we allemaal al klaar voor Nationale Koffiedag?

Op dinsdag 24 september 2019, de vierde dinsdag van september, is het Nationale Koffiedag. Hét moment om op deze dag samen een kop koffie te drinken en ideeën uit te wisselen. Ook over de herkomst van de koffie. Meer dan driekwart van de Nederlandse medewerkers (84%) vindt dat lekkere ko...

Opening Koffie & thee
30ml Coffee Roasters wordt lid van Amsterdam Roasters

30ml Coffee Roasters zal zich gaan vestigen bij Amsterdam Roasters in Amsterdam Noord en zal de faciliteiten en koffiebranders gebruiken om de koffie te branden voor hun franchise bedrijven. Frans Kooijman, CEO: "De reden voor 30ml om lid te worden van Amsterdam Roasters is vanwege de samenwerk...

Food Awards
Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek wint ABN AMRO Best Newcomer Retail Award

Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek heeft op dinsdag 17 september de ‘ABN AMRO Best Newcomer Retail Award’ gewonnen. “Wat een fantastisch nieuws”, zegt Eric Habraken van De Verspillingsfabriek. “Ook voor HMSHost International en Amsterdam Airport Schiphol natuur...

Amsterdam Bezorgen
Welk eten bestellen Amsterdammers online? Check de lijst!

Deze week viert Deliveroo zijn vierde Nederlandse verjaardag. In 2015 werd het maaltijdplatform geïntroduceerd in Nederland en in september van dat jaar startte Deliveroo met het bezorgen van maaltijden in Amsterdam. Het gaf restaurants die geen eigen bezorgservice hadden de mogelijkheid om ...

Lekkerste Lunchroombroodje Video
Video: Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019

Heb jij je lekkerste broodje nog niet aangemeld voor dé culinaire wedstrijd voor lunchrooms? Dat kan nog tot 4 oktober 2019. Via deze link meld je je aan. Check de video hieronder voor meer info! ...

Columns
Column Sico de Moel: boer zoekt (kaas)vrouw

"En voor de heer met lactose intolerantie: een kaasplankje met bijzondere Hollandse kazen." Gasten met een serieuze lactose-intolerantie hebben altijd een pilletje bij zich, voor als het misgaat. Die kijken dan ook niet vreemd op als ik hun crème brûlée vervang door een...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: