Veel geld opgehaald bij wereldrecordpoging Desembrood bakken

3 juni 2019 | Thijs Jacobs

Hilton Amsterdam Airport Schiphol werd gisteren omgetoverd tot de grootste pop-up desembakkerij van de wereld om geld in te zamelen voor Stichting Against Cancer, op initiatief van Desemenzo. Honderden broodliefhebbers kwamen bij elkaar voor de workshop Desembrood bakken en haalde bij elkaar ruim € 14.235,- op.

Ook Nederlands langebaanschaatsster Esmee Visser, voormalig langebaanschaatser Rintje Ritsma, Nederlands televisiekok Sandra Ysbrandy en winnaar van Heel Holland Bakt Rutger van den Broek gingen met hun handen in het deeg. Met de opbrengst organiseert Against Cancer jaarlijks een aantal grote evenementen en voor gezinnen, waarvan het kind is getroffen door kanker, om ze te trakteren op een onvergetelijke dag. Ook worden er vakantiereizen georganiseerd voor gezinnen met een ziek kind. De opbrengst van deze dag wordt hiervoor gebruikt. Voor meer informatie zie:1000handjesinhetdeeg.nl

Ondanks dat het wereldrecord niet is gevestigd, kijkt Edwin Klaasen (eigenaar Desemenzo) terug op een geslaagde dag: “Ik vind het super om te zien dat zoveel mensen zich hebben ingezet voor ‘1.000 handjes in het deeg’. Het was een leuke, energieke en volledig verzorgde middag met veel mengen en kneden. Deelnemers leerden o.a. hoe je zelf desembrood kunt maken, wat het verschil is tussen desembrood en gistbrood en hoe je desemstarters maakt. We hebben mensen blij gemaakt met brood en hebben respect voor het brood herwonnen. En per slot van rekening was dit uiteindelijk wel de grootste pop-up bakkerij van Nederland ooit. Ik ben trots dat we met dit initiatief een mooi bedrag hebben opgehaald voor Against Cancer. Against Cancer kan hiervoor 170 vakantiedagen organiseren. Fantastisch dat zoveel zieke kinderen voor een dag hun ziekte even kunnen vergeten.”

Op de foto, V.l.n.r: Maarten Wessels, Patrick Boxem, Edwin Klaasen en Esmee Visser. Foto: Gert Piket

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Interview
Bagels & Beans opent eerste aGoGo in Hoog Catharijne Utrecht

Speciaal voor wie wel wil genieten, maar niet wil wachten, opent op donderdag 4 juli de allereerste Bagels & Beans aGoGo: de bekende belegde bagels en prijswinnende Panamese koffie, maar dan sneller. Naast dit compleet nieuwe concept krijgt winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht ook een &lsquo...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 38(!) graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Vanwege het personeelstekort zijn sommige bedrijven zelfs genoodzaakt om dicht te gaan. Zonde natuurlijk. Met deze tips a...

Achtergronden
Juni-editie Lunchroom: alles over thee, terras-etiquette, gebak en brood

Je kunt de juni-editie van Lunchroom weer gratis downloaden. In deze uitgave lees je het interview met de dames van Thee Leutje in Leerdam. Deze lunch- en tearoom is authentiek en gezellig, maar bovenal zijn de producten van topkwaliteit! Verder lees je over brood, terras-etiquette (Anne-Marie va...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Horecaexploitant, gedraag je!

Wie bedrijfsmatig alcohol mag schenken, komt een bepaalde verantwoordelijkheid toe. Althans, dat vindt de wetgever. Als leidinggevende van een kroeg of als slijter moet je in staat zijn om klanten op de naleving van de waarden en normen van de Drank- en Horecawet aan te spreken. Kennelijk is dat nie...

Tech Advertorial
Een goede betaalervaring is essentieel voor u en uw gasten

Pinbetalingen zijn al jaren in opmars. De ontwikkeling van contactloos betalen heeft dit nog verder versterkt. Ook de horecaondernemers profiteren meer en meer van de gemakken van digitaal afrekenen. Wij vragen ons af welke ontwikkelingen relevant zijn voor horecaondernemers. Hoe willen toekomstige ...

Awards
Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start

De jaarlijkse wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca is op maandag 24 juni weer van start gegaan. De door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) georganiseerde wedstrijd draagt een steentje bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: