Van tankstation naar lunchroom

24 september 2014 |
Van tankstation naar lunchroom<

Op bezoek in Deventer. Het kan erger. Deze prachtige Hanzestad aan de IJssel is een van de vijf oudste steden van Nederland en herbergt
het oudste stenen huis, het oudste wandelpark en met de Athenaeumbibliotheek ook de oudste wetenschappelijke bibliotheek van Nederland. En met de aanwezigheid van De Croissanterie heeft Deventer, in de persoon van Lucretia van Kampen, tevens een van de leukste lunchroomeigenaressen van Nederland in huis.

Normaler dan in het westen
“In Deventer helpen we elkaar en zijn we misschien wat ‘normaler’ dan in het westen. Er zijn gerechten die dáár misschien wel aanslaan, maar het hier niet goed doen op de kaart. Wat dan? Nou, artisjokken of dure vis, bijvoorbeeld. We willen gewoon lekker eten aanbieden voor mensen die niet teveel willen besteden, maar wel fijn ergens willen eten”, vertelt Lucretia van Kampen, eigenaresse van De Croissanterie in Deventer.

Geen franchise
Lucretia werkte, voordat haar lunchroomavontuur drieëneenhalf jaar geleden begon, in het tankstation dat zij samen met haar man Jos had. “In het tankstation hadden we een broodcorner met Délifrance producten, maar wel alles in eigen beheer. Ik ben niet zo gek op franchise: je krijgt één bezoekje in de maand, betaalt een ‘fee’ waarvoor je alleen een kaartje met ‘broodje van de maand’ terugkrijgt en je menu kun je ook niet helemaal zelf samenstellen. Uiteindelijk moet je het toch allemaal zelf doen, dus dan sta ik liever op eigen benen. Misschien past het beter bij iemand die helemaal geen horecaervaring heeft en een lunchroom wil starten. Zelf werkte ik voordat ik het tankstation had ook al in een broodjeszaak in Hoogeveen. Die ervaring is er bij mij dus wél, sterker nog: we hebben een echt horecagezin. Mijn dochter werkt nu ook iedere dag in de zaak en mijn zoon is kok.”

Lees het volledige interview in de laatste editie van Lunchroom
Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Opening Culinair
Nieuwe Julia’s: nog sneller en uitgebreider assortiment

Alle stationswinkels van Julia’s krijgen een nieuwe uitstraling, een nog snellere service en een uitgebreider assortiment. Station Rotterdam Centraal heeft de primeur, vandaag is de nieuwe Julia’s daar voor het eerst te bezoeken. Als het nieuwe concept in de smaak valt bij reizigers is h...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: