Van tankstation naar lunchroom

24 september 2014 |
Van tankstation naar lunchroom<

Op bezoek in Deventer. Het kan erger. Deze prachtige Hanzestad aan de IJssel is een van de vijf oudste steden van Nederland en herbergt
het oudste stenen huis, het oudste wandelpark en met de Athenaeumbibliotheek ook de oudste wetenschappelijke bibliotheek van Nederland. En met de aanwezigheid van De Croissanterie heeft Deventer, in de persoon van Lucretia van Kampen, tevens een van de leukste lunchroomeigenaressen van Nederland in huis.

Normaler dan in het westen
“In Deventer helpen we elkaar en zijn we misschien wat ‘normaler’ dan in het westen. Er zijn gerechten die dáár misschien wel aanslaan, maar het hier niet goed doen op de kaart. Wat dan? Nou, artisjokken of dure vis, bijvoorbeeld. We willen gewoon lekker eten aanbieden voor mensen die niet teveel willen besteden, maar wel fijn ergens willen eten”, vertelt Lucretia van Kampen, eigenaresse van De Croissanterie in Deventer.

Geen franchise
Lucretia werkte, voordat haar lunchroomavontuur drieëneenhalf jaar geleden begon, in het tankstation dat zij samen met haar man Jos had. “In het tankstation hadden we een broodcorner met Délifrance producten, maar wel alles in eigen beheer. Ik ben niet zo gek op franchise: je krijgt één bezoekje in de maand, betaalt een ‘fee’ waarvoor je alleen een kaartje met ‘broodje van de maand’ terugkrijgt en je menu kun je ook niet helemaal zelf samenstellen. Uiteindelijk moet je het toch allemaal zelf doen, dus dan sta ik liever op eigen benen. Misschien past het beter bij iemand die helemaal geen horecaervaring heeft en een lunchroom wil starten. Zelf werkte ik voordat ik het tankstation had ook al in een broodjeszaak in Hoogeveen. Die ervaring is er bij mij dus wél, sterker nog: we hebben een echt horecagezin. Mijn dochter werkt nu ook iedere dag in de zaak en mijn zoon is kok.”

Lees het volledige interview in de laatste editie van Lunchroom
Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: