Van tankstation naar lunchroom

24 september 2014 |
Van tankstation naar lunchroom<

Op bezoek in Deventer. Het kan erger. Deze prachtige Hanzestad aan de IJssel is een van de vijf oudste steden van Nederland en herbergt
het oudste stenen huis, het oudste wandelpark en met de Athenaeumbibliotheek ook de oudste wetenschappelijke bibliotheek van Nederland. En met de aanwezigheid van De Croissanterie heeft Deventer, in de persoon van Lucretia van Kampen, tevens een van de leukste lunchroomeigenaressen van Nederland in huis.

Normaler dan in het westen
“In Deventer helpen we elkaar en zijn we misschien wat ‘normaler’ dan in het westen. Er zijn gerechten die dáár misschien wel aanslaan, maar het hier niet goed doen op de kaart. Wat dan? Nou, artisjokken of dure vis, bijvoorbeeld. We willen gewoon lekker eten aanbieden voor mensen die niet teveel willen besteden, maar wel fijn ergens willen eten”, vertelt Lucretia van Kampen, eigenaresse van De Croissanterie in Deventer.

Geen franchise
Lucretia werkte, voordat haar lunchroomavontuur drieëneenhalf jaar geleden begon, in het tankstation dat zij samen met haar man Jos had. “In het tankstation hadden we een broodcorner met Délifrance producten, maar wel alles in eigen beheer. Ik ben niet zo gek op franchise: je krijgt één bezoekje in de maand, betaalt een ‘fee’ waarvoor je alleen een kaartje met ‘broodje van de maand’ terugkrijgt en je menu kun je ook niet helemaal zelf samenstellen. Uiteindelijk moet je het toch allemaal zelf doen, dus dan sta ik liever op eigen benen. Misschien past het beter bij iemand die helemaal geen horecaervaring heeft en een lunchroom wil starten. Zelf werkte ik voordat ik het tankstation had ook al in een broodjeszaak in Hoogeveen. Die ervaring is er bij mij dus wél, sterker nog: we hebben een echt horecagezin. Mijn dochter werkt nu ook iedere dag in de zaak en mijn zoon is kok.”

Lees het volledige interview in de laatste editie van Lunchroom
Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: