'Van niets, iets kunnen maken'

31 oktober 2012 |
'Van niets, iets kunnen maken'<

"Het liep lekker, het plaatje klopte", aldus Joris Levens, commercieel directeur van Levens Cooking & Baking Plaza. Levens doelt hiermee op het driedaagse evenement Prikkel je Zintuigen.

Vooral inspireren
Van 29 t/m 31 oktober stond het Culinair Pretpark in Gilze in het teken van de zintuigen van de horecaondernemer. Om precies te zijn, het prikkelen van de zintuigen. Naast Levens, zaten Mise en Place en Deli XL ook in de organisatie. Drie dagen lang konden horecaondernemers het evenement gratis bezoeken. "We wilden mensen vooral inspireren. De chef-koks lieten met de producten van Deli XL innovaties zien. Monique Nefkes, de winnares van de Zilveren Champignon, kan heel goed van niets iets maken. Dan ben je heel creatief. Een simpel gerecht, met een mooi rendement wat goed is voor de omzet, lieten we zien", aldus Levens. Zo werd een appeltaartje in een aluminium blikje geserveerd en bedacht Carl Siegert het provinciebroodje met twaalf verschillende varianten. "Daar is over nagedacht", aldus de organisator.

De juiste sfeer
Volgens Levens was er een goede balans tussen de samenwerkende partijen waardoor de beurs 'lekker liep'. "De combinatie met Mise en Place en Deli XL klopte. Ook het licht en het geluid zorgden voor een goede sfeer." Het Culinair Pretpark is op 8 november wederom goed gevuld vanwege de Nationale Petroldag en op 12 november staat het park in het teken van de Nationale Cafetariadag. In het nieuwe jaar wordt op 27 januari 2013 de Bakkersdag georganiseerd.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: