'Van niets, iets kunnen maken'

31 oktober 2012 |
'Van niets, iets kunnen maken'<

"Het liep lekker, het plaatje klopte", aldus Joris Levens, commercieel directeur van Levens Cooking & Baking Plaza. Levens doelt hiermee op het driedaagse evenement Prikkel je Zintuigen.

Vooral inspireren
Van 29 t/m 31 oktober stond het Culinair Pretpark in Gilze in het teken van de zintuigen van de horecaondernemer. Om precies te zijn, het prikkelen van de zintuigen. Naast Levens, zaten Mise en Place en Deli XL ook in de organisatie. Drie dagen lang konden horecaondernemers het evenement gratis bezoeken. "We wilden mensen vooral inspireren. De chef-koks lieten met de producten van Deli XL innovaties zien. Monique Nefkes, de winnares van de Zilveren Champignon, kan heel goed van niets iets maken. Dan ben je heel creatief. Een simpel gerecht, met een mooi rendement wat goed is voor de omzet, lieten we zien", aldus Levens. Zo werd een appeltaartje in een aluminium blikje geserveerd en bedacht Carl Siegert het provinciebroodje met twaalf verschillende varianten. "Daar is over nagedacht", aldus de organisator.

De juiste sfeer
Volgens Levens was er een goede balans tussen de samenwerkende partijen waardoor de beurs 'lekker liep'. "De combinatie met Mise en Place en Deli XL klopte. Ook het licht en het geluid zorgden voor een goede sfeer." Het Culinair Pretpark is op 8 november wederom goed gevuld vanwege de Nationale Petroldag en op 12 november staat het park in het teken van de Nationale Cafetariadag. In het nieuwe jaar wordt op 27 januari 2013 de Bakkersdag georganiseerd.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: