Urban Espresso Bar wint AD Koffietest

19 oktober 2014 |
Urban Espresso Bar wint AD Koffietest<

De AD Koffietest 2014 is gewonnen door de Rotterdamse Urban Espresso Bar. Opmerkelijk: de twee zaken van UEB zijn nog maar vijf maanden geleden
overgestapt op de koffie van de Rotterdamse koffiebranders Giraffe Coffee Roasters. Met twee noteringen in de top 10 (de IJssalon eindigde vorig jaar op nummer 2 én nu weer in de top10) en vier in de top 30 is Giraffe goed vertegenwoordigd. Oprichter Mark Jordaan is er blij mee. “Koffie is hot tegenwoordig en er wordt op veel plekken fantastische koffie gemaakt. Als je dan op één eindigt, mag je daar zeker trots op zijn. Met drie keer een 10 heeft Urban Espressobar West het natuurlijk geweldig gedaan, maar IJssalon Hellevoetsluis weet er ook drie keer een 8,5 uit te slepen. Dat je met zulke cijfers scoort, laat zien hoe sterk het veld tegenwoordig is.”

Over Urban Espresso Bar
In 1992 kwam de Australische Jo McCambridge naar Nederland. Wat ze in Rotterdam vooral miste: goede koffie. Dus opende ze in 2001 aan de Botersloot de eerste vestiging van de Urban Espressobar. In de strakke zaak kon je terecht voor wat te eten en, uiteraard, koffie. Toen de koffiecultuur in de stad groeide, mede dankzij Jo, opende ze in 2011 een tweede zaak aan de Nieuwe Binnenweg.

Samenwerking
Ook bij UEB zijn ze bijzonder tevreden. Jacolien Stubbe is manager van Urban Espresso Bar: “We hebben hier echt geïnvesteerd in een heel goed team dat zwaar geïnteresseerd is in koffie, dus dan is dit extra leuk.” Voor Jacolien is de samenwerking met Giraffe een hele goede. “Als er iets is, staan ze meteen voor ons klaar. Wat voor ons ook fijn is, is dat ze ontzettend compleet zijn. Ze weten niet alleen heel veel van smaak en het branden van koffie, maar kennen het baristavak uit eigen ervaring én weten hoe het is om een zaak te runnen.” Ook voor Giraffe is de samenwerking belangrijk. Mark: “Urban Espresso Bar is een begrip in de stad. Als eerste hielden ze zich serieus bezig met het vak, dat je met zo’n partij samen aan perfectie mag werken, is als brander heel waardevol. Met de Jo en haar team ontwikkelden we een speciale UEB blend, we cuppen (samples proeven) gezamenlijk de topkoffies voor specials. Je daagt elkaar daarbij ook uit, ieder van zijn eigen achtergrond. Welke koffie doet het nu goed bij een typisch Australische koffiedrank als een flat white?”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: “Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken”

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: