Uitslag Europese BBQ kampioenschappen

24 juni 2014
Uitslag Europese BBQ kampioenschappen

Het Dutch BBQ Team heeft het afgelopen weekend een zeer verdienstelijke prestatie geleverd tijdens de Europese barbecue kampioenschappen in
Polen. Toch zijn de Scandinavische landen er met de meeste prijzen vandoor gegaan. Het Swedish BBQ Team is eerste geworden en een team uit Estland werd verrassend tweede. De voormalige wereldkampioenen uit Oostenrijk werden derde.

*Top 10*
Het Dutch BBQ team behaalde op vier van de totaal zeven onderdelen een top 10-notering. De zevende plaats werd behaald met het ‘nationale gerecht’ in de stijl Dutch Cuisine*. Het gerecht was bereid met puur Hollandse 'seizoensgroentjes' als lamsoor, zeekraal, asperges en snoekbaars uit de Westeinderplassen. Ook het visgerecht op basis van Baltische zalm kreeg een welverdiende 7e plek. De 5e plaats voor het kipgerecht en de 1e plaats behaald met de ‘beef brisket’ waren vervolgens niet voldoende voor een overall eindnotering in de top 3.

*Amerikaanse stijl*
Teamcaptain Jaap Sloof en zijn mannen kijken, ondanks de wat mindere score, tevreden terug op een geslaagd evenement. Jaap Sloof: ''De sfeer was bijzonder goed, zowel op het event als in het team. De Poolse gastheren hadden hun uiterste best gedaan om het ons naar de zin te maken. We hopen echter dat WBQA* in de toekomst meer duidelijkheid zal geven over de te volgen spelregels en mogelijkheden in presentatie. Een ‘Amerikaanse’ interpretatie van de Europese spelregels is niet in het voordeel van teams zoals de onze. Wij zijn meer van de culinaire aanpak en wat complexere gerechten waarbij naast een perfecte vlees- of visbereiding ook veel aandacht wordt besteed aan de bijgerechten en het dessert.''

*Volgend jaar*
Het Dutch BBQ Team hoopt volgend jaar weer een gooi te doen naar een podiumplaats op het wereldkampioenschap in Gothenburg, in Zweden. In de tussentijd zijn de leden van het team te bewonderen op andere evenementen in vooral Nederland en België.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws