Tweede editie cultureel voedselfestival Food-y-Fort Rijnauwen

9 augustus 2016 | Thijs Jacobs

Op zaterdag 20 en zondag 21 augustus zal Fort bij Rijnauwen in Bunnik het decor zijn van de tweede editie van het culturele voedselfestival ‘Food-y-Fort’. Food-y-Fort Rijnauwen is een groot smaakfestijn, waar de kracht van gezond en (h)eerlijk lokaal voedsel gevierd zal worden. Food-y-Fort vindt plaats in het laatste weekend van de zomervakantie. 

Programma
Het programma is opgebouwd rondom de lokale voedselcultuur en natuureducatie, en Food-y-Fort is bij uitstek een happening voor jong en oud en natuurliefhebbers.

Zaterdag 20 augustus
Op de zaterdag kunnen bezoekers genieten van een cultuur-historische ambiance, proeven van lokale producten op de boerenmarkt, zich tegoed doen aan hapjes en drankjes geserveerd door 15 rollende keukens, een Hippie Chic Markt, er zijn verschillende activiteiten voor iedereen met verschillende workshops, film en educatieve presentaties, wandelroutes, een kinderboerderij, huifkartochten, rondleidingen op het fort door Staatsbosbeheer, een fortontbijt tijdens het ochtendgloren, een boeren fortlunch en een bijzonder diner verzorgd door Tantes Maal en muzikaal omrand door RASA.

Zondag 21 augustus
De zondag is met name gericht op kinderen, met spelletjes, de kinderboerderij, natuureducatie door Utrecht Natuurlijk, een dag van vooral veel ontdekken en doen. Kunst, (bijen)theater, live muziek (o.a. Clean Pete) en ontspanning voor lichaam en geest (yoga en massages) zullen vaste onderdelen vormen in het programma van beide festivaldagen.

Praktische informatie
De toegang aan de poort voor volwassen is € 5,- en € 2,- voor kinderen, € 4,- en € 1,- in de online voorverkoop. Toegangskaarten zijn geldig voor beide dagen. Het festival start zaterdag 20 augustus om 12:00 uur en eindigt bij zonsondergang, rond 22:00. Op zondag 21 augustus gaat de poort open om 12:00 uur en sluit het festival om 20:00 uur.

Food-y-Fort is een initiatief van boerencoöperatie Local2Local en Amped. Local2Local viert met Food-y-Fort Rijnauwen de lokale natuur, cultuur en boerenproducten uit de Krommerijnstreek en de Betuwe.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

Opening Fastservice
Horeca in Amsterdam The Style Outlets morgen geopend

HMSHost International en NEINVER openen met trots de eerste eet- en drinkgelegenheden in Amsterdam The Style Outlets, de nieuwste winkelbestemming van Nederland. Vanaf morgen kunnen bezoekers tijdens het winkelen genieten van Starbucks, Burger Federation en Pommes Frites. Hierdoor wordt de aanwezigh ...

Culinair Coronacrisis
Helft Nederlanders sinds maart niet meer uit eten geweest

De helft van de Nederlanders (49%) heeft geen bezoek meer gebracht aan een restaurant sinds de uitbraak van COVID-19. Dit in tegenstelling tot 2019, toen slechts 1 procent nooit uit eten ging. Het restaurantgedrag van de Nederlander is door de pandemie flink veranderd. Dit blijkt uit het onderzoek & ...

KHN Coronacrisis
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
Alles over digitaal ondernemen in je lunchzaak

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: