Tweede editie cultureel voedselfestival Food-y-Fort Rijnauwen

9 augustus 2016 | Thijs Jacobs

Op zaterdag 20 en zondag 21 augustus zal Fort bij Rijnauwen in Bunnik het decor zijn van de tweede editie van het culturele voedselfestival ‘Food-y-Fort’. Food-y-Fort Rijnauwen is een groot smaakfestijn, waar de kracht van gezond en (h)eerlijk lokaal voedsel gevierd zal worden. Food-y-Fort vindt plaats in het laatste weekend van de zomervakantie. 

Programma
Het programma is opgebouwd rondom de lokale voedselcultuur en natuureducatie, en Food-y-Fort is bij uitstek een happening voor jong en oud en natuurliefhebbers.

Zaterdag 20 augustus
Op de zaterdag kunnen bezoekers genieten van een cultuur-historische ambiance, proeven van lokale producten op de boerenmarkt, zich tegoed doen aan hapjes en drankjes geserveerd door 15 rollende keukens, een Hippie Chic Markt, er zijn verschillende activiteiten voor iedereen met verschillende workshops, film en educatieve presentaties, wandelroutes, een kinderboerderij, huifkartochten, rondleidingen op het fort door Staatsbosbeheer, een fortontbijt tijdens het ochtendgloren, een boeren fortlunch en een bijzonder diner verzorgd door Tantes Maal en muzikaal omrand door RASA.

Zondag 21 augustus
De zondag is met name gericht op kinderen, met spelletjes, de kinderboerderij, natuureducatie door Utrecht Natuurlijk, een dag van vooral veel ontdekken en doen. Kunst, (bijen)theater, live muziek (o.a. Clean Pete) en ontspanning voor lichaam en geest (yoga en massages) zullen vaste onderdelen vormen in het programma van beide festivaldagen.

Praktische informatie
De toegang aan de poort voor volwassen is € 5,- en € 2,- voor kinderen, € 4,- en € 1,- in de online voorverkoop. Toegangskaarten zijn geldig voor beide dagen. Het festival start zaterdag 20 augustus om 12:00 uur en eindigt bij zonsondergang, rond 22:00. Op zondag 21 augustus gaat de poort open om 12:00 uur en sluit het festival om 20:00 uur.

Food-y-Fort is een initiatief van boerencoöperatie Local2Local en Amped. Local2Local viert met Food-y-Fort Rijnauwen de lokale natuur, cultuur en boerenproducten uit de Krommerijnstreek en de Betuwe.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: “Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken”

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: